ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

ALUMIL: Οι κορυφαίες στιγμές του 2021!

Το 2021 χάρισε μεγάλες εταιρικές επιτυχίες και ενίσχυσε το brand της ALUMIL διεθνώς όπως φαίνεται μέσα από την ανασκόπηση των πλούσιων δράσεων της καταξιωμένης εταιρείας για τη χρονιά που μας πέρασε.

Η χρονιά που έφυγε φανέρωσε το εύρος της δραστηριοποίησης της ALUMIL, καθώς και τα νέα μονοπάτια που ανοίγει η εταιρεία στο επιχειρείν της χώρας μας αλλά και διεθνώς. Ήταν αναμφίβολα μια χρονιά που, παρά τη συνέχιση της πανδημίας του κορονοϊού και τις επιπλοκές που είχε στην παγκόσμια οικονομία, αποδείχτηκε ιδιαίτερα επιτυχημένη για τον Όμιλο.

Σε προϊοντικό επίπεδο, η εταιρεία συνέχισε να ανεβάζει τον πήχη και να δίνει ακόμη μεγαλύτερη έμφαση στον τομέα της Έρευνας & Ανάπτυξης. Νέα συστήματα λανσαρίστηκαν, παρέχοντας καινοτόμες λύσεις για ένα μεγάλο φάσμα έργων. Αντίστοιχα, η ALUMIL εξακολούθησε να αναλαμβάνει απαιτητικά project σε όλο τον κόσμο, αποδεικνύοντας την ευελιξία και την ποικιλία του προϊοντικού της portfolio.

Στον τομέα της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, το 2021 αποδείχτηκε μια ιδιαίτερα πλούσια χρονιά, με την Έκθεση του ArXellence 2 και τη 2η Έκθεση Βιώσιμης ανάπτυξης να ξεχωρίζουν. Όσο για τις διακρίσεις, η εταιρεία έλαβε βραβεία και εισήλθε σε λίστες με τους κορυφαίους επιχειρηματικούς οργανισμούς της χώρας, αποδεικνύοντας πως δεν βάζει όριο στην εξέλιξή της.

Κάθε χρονιά φέρνει νέες προκλήσεις και απαιτεί νέες απαντήσεις στα καίρια ζητήματα που τίθενται. Το 2021 χάρισε μεγάλες εταιρικές επιτυχίες, ενίσχυσε το brand της ALUMIL διεθνώς, αλλά το κυριότερο, βελτίωσε τη ζωή των ανθρώπων, μέσα από προηγμένα αρχιτεκτονικά συστήματα αλουμινίου.

Διεθνή Έργα

Pendrell – Βανκούβερ

To1770 Pendrell, ένας μοντέρνος πύργος 21 ορόφων, υψώνεται στην περιοχή του West End, μια από τις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές του Βανκούβερ. Το εντυπωσιακό κτίριο ξεχωρίζει αρχιτεκτονικά, καθώς ο συνολικός του όγκος χωρίζεται σε δύο διαφορετικά block και δίνει την αίσθηση της κίνησης.

 

 

Foundry Quarter – Reading

Το Foundry Quarter δίνει στην πόλη του Reading μια σύγχρονη λύση κατοικιών. Νέοι επιχειρηματίες και ψηφιακοί «νομάδες» μπορούν να ζήσουν και να εργαστούν σε αυτό, με αρμονία, ασφάλεια και καλή διάθεση. Τα προηγμένα και πιστοποιημένα συστήματα αλουμινίου της ALUMIL ολοκληρώνουν το τελικό αποτέλεσμα και προσθέτουν στην εξίσωση υψηλές επιδόσεις και κορυφαία αισθητική.

Εθνική Πινακοθήκη ΕλλάδοςΑθήνα

Η ALUMIL συμμετείχε στο έργο με μια πληθώρα αρχιτεκτονικών συστημάτων αλουμινίου. Συγκεκριμένα, το κέλυφος του κτιρίου έχει εξοπλιστεί με το προηγμένο σύστημα υαλοπετασμάτων SMARTIA M50, ενώ τα συστήματα SMARTIA S560 (ανασυρόμενο) και SMARTIA S67 (ανοιγόμενο), ολοκληρώνουν την κατασκευή, παρέχοντας λειτουργικότητα και υψηλές επιδόσεις.

 

 

Wilde StayCity – Λονδίνο

Τα μοντέρνα διαμερίσματα του Wilde Stay City στο Λονδίνο έχουν εξοπλιστεί με το υψηλής ποιότητας ανοιγόμενο σύστημα της ALUMIL, SUPREME S77, που «δένει» ιδανικά με τη συνολική σχεδιαστική προσέγγιση, παρέχοντας υψηλές επιδόσεις σε επίπεδο θερμομόνωσης, ηχομείωσης και στεγάνωσης.

Νέα Προϊόντα

SMARTIA M35Σύστημα υαλοπετασμάτων

Η υπεροχή του M35 κρύβεται στη μεγάλη ευελιξία που του προσφέρει η minimal σχεδίασή του. Είναι ένα σύστημα με μόλις 35 χιλ. εμφανές αλουμίνιο και το γεγονός αυτό το καθιστά μια εξαιρετική επιλογή για έργα όπου η υψηλή αισθητική αποτελεί προαπαιτούμενο, όπως lobby ξενοδοχειακών συγκροτημάτων, προσόψεις μουσείων, εκθεσιακούς χώρους, βιτρίνες καταστημάτων κ.λπ.

 

Νέα Συστήματα Περιφράξεων

Οι τρεις νέες σειρές περιφράξεων της ALUMIL ξεχωρίζουν για τη στιβαρότητα, την ποικιλία τεχνικών λύσεων και τη δυνατότητα εκτεταμένης παραμετροποίησής τους για ένα άρτιο και απόλυτα εξατομικευμένο αποτέλεσμα. Πρόκειται για τις σειρές SMARTIA FC10, FC60 και FC80, που έρχονται να καλύψουν τις ανάγκες ακόμα και του πιο απαιτητικού πελάτη.

 

SMARTIA M450

Το SMARTIA M450 ανταποκρίνεται μοναδικά στις απαιτητικές προδιαγραφές των σύγχρονων κτιρίων και προσφέρει μοντέρνα σχεδίαση και κορυφαίες επιδόσεις θερμομόνωσης. Το minimal design του -με μόλις 25 χιλ. εμφανές αλουμίνιο στο σημείο της επαλληλίας- το κάνει να ξεχωρίζει, χαρίζοντας φυσικό φωτισμό και αναβαθμισμένη οπτική επαφή με το εξωτερικό περιβάλλον.

 

 

Barcode Cladding

Το Barcode Cladding είναι ιδανικό για την κάλυψη πολύ μεγάλων επιφανειών. Από εμπορικά καταστήματα ή κτίρια γραφείων, μέχρι μοντέρνες κατοικίες, η νέα πρόταση για κάλυψη τοιχοποιίας της ALUMIL μπορεί να εξυπηρετήσει κάθε είδους κατασκευή. Το σύστημα διαθέτει μια ευρεία γκάμα από προφίλ και χρώματα, ενώ συνδυάζεται άψογα με φωτισμό LED, διάτρητα προφίλ και προϊόντα συνθετικής ξυλείας, όπως το Woodalux®.

Διακρίσεις

GSB International – Ανώτατη πιστοποίηση ως Premium Coater για τα Βαφεία της εταιρείας

Η ALUMIL έγινε η πρώτη εταιρεία παραγωγής αρχιτεκτονικών συστημάτων αλουμινίου στην Ελλάδα με πιστοποίηση Premium Coater & Sea Proof Plus από την GSB International. Η ALUMIL ήταν η πρώτη εταιρεία διέλασης και παραγωγής αρχιτεκτονικών συστημάτων αλουμινίου στην Ελλάδα με πιστοποίηση ποιότητας βαφής της GSB από το 2003.

 

Ένταξη στον χρηματιστηριακό δείκτη ESG

Η ALUMIL αποτέλεσε μια από τις 35 συνολικά εταιρείες που πληρούν τα κριτήρια εισαγωγής στον Athex ESG. Πρόκειται για έναν νέο χρηματιστηριακό δείκτη, ο οποίος θα παρακολουθεί την απόδοση των εταιρειών σε ζητήματα περιβάλλοντος, κοινωνικής δραστηριοποίησης και εταιρικής διακυβέρνησης.

 

Βράβευση στα Diamonds of Greek Economy

Η εταιρεία έλαβε την τιμητική διάκριση ως επιστέγασμα των ενεργειών της για τον διοικητικό και ψηφιακό μετασχηματισμό της, τις εκτεταμένες επενδύσεις της στον τομέα της Έρευνας & Ανάπτυξης, τις καινοτόμες πρωτοβουλίες της, όπως το ArXellence και η ALUMIL Academy, καθώς και τη συνεχώς αυξανόμενη παρουσία της στις διεθνείς αγορές.

 

Ανάδειξη στα Superbrands 2021

Για 3η συνεχόμενη φορά, η ALUMIL διακρίθηκε στα βραβεία Superbrands, αποσπώντας και φέτος βραβείο ως μια από τις κορυφαίες εταιρικές επωνυμίες στην Ελλάδα. Στη λαμπερή εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε την 1η Δεκεμβρίου, έδωσαν το παρών εκπρόσωποι της επιχειρηματικής κοινότητας, από όλο το φάσμα της οικονομικής δραστηριότητας της χώρας μας.

Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

 Επένδυση Νέας Μονάδας Σκραπ Αλουμινίου

Στο πλαίσιο της ενίσχυσης των δραστηριοτήτων της εταιρείας με παραγωγικές διαδικασίες που συνεισφέρουν σε μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος, η ALUMIL προχώρησε σε επένδυση 4,6 εκατ. ευρώ, για τη δημιουργία νέας μονάδας διαλογής και επεξεργασίας σκραπ αλουμινίου στις εγκαταστάσεις της εταιρείας, στη Βιομηχανική Περιοχή του Κιλκίς.

 

2η Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης

Το 2021, παίρνοντας τη σκυτάλη από την προηγούμενη χρονιά, εκδόθηκε η 2η κατά σειρά Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης, ενισχύοντας την πράσινη και αειφόρο στρατηγική της εταιρείας. Μέσω της Έκθεσης γίνεται μια ολοκληρωμένη αποτύπωση των ενεργειών του Ομίλου γύρω από ζητήματα περιβάλλοντος, εταιρικής διακυβέρνησης, ανθρώπινου δυναμικού και Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.

Δράσεις Green Ambassadors

Τη χρονιά που μας πέρασε οι Green Ambassadors, η εθελοντική ομάδα των εργαζομένων της ALUMIL, γιόρτασαν έναν χρόνο δράσεων. Οι κύριοι στόχοι της ομάδας ήταν η ευαισθητοποίηση του προσωπικού της εταιρείας γύρω από πράσινα ζητήματα και η ανάληψη πρωτοβουλιών για την προστασία του περιβάλλοντος εντός και εκτός εταιρείας.

 

 

Έκθεση Διεθνούς Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού ArXellence

Τον Σεπτέμβριο, η καρδιά της παγκόσμιας αρχιτεκτονικής κοινότητας χτυπούσε δυνατά στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Η επίσημη έκθεση του διεθνούς αρχιτεκτονικού διαγωνισμού της ALUMIL πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία, συγκεντρώνοντας εξαιρετικές κριτικές από τον αρχιτεκτονικό κόσμο, τους θεσμικούς φορείς και κυρίως από τους πολίτες της Θεσσαλονίκης.


Εκπαίδευση – Συνεργάτες

Αποφοίτηση πρώτων σπουδαστών ALUMIL Academy

Τον Δεκέμβριο πραγματοποιήθηκε η πρώτη αποφοίτηση της ALUMIL Academy στη Θεσσαλονίκη. Οι σπουδαστές ολοκλήρωσαν τις 600 ώρες εκπαίδευσης στο πρόγραμμα «Τεχνικός Κουφωμάτων Αλουμινίου». Ανάμεσα στους απόφοιτους της Ακαδημίας ήταν τεχνίτες, κατασκευαστές, μηχανικοί, αλλά και άτομα που έκαναν το ξεκίνημά τους στον κλάδο του αλουμινίου.

 

 

ALUMILIAΟλοκλήρωση πρώτου κύκλου

Το ALUMILIA είναι ένα πρόγραμμα επιβράβευσης αποκλειστικά για τους συνεργάτες της ALUMIL. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα σύστημα πόντων, που συλλέγει ο κάθε συνεργάτης με βάση τις αγορές που πραγματοποιεί. Ανάλογα με τους πόντους που συγκεντρώνει, μπορεί να τους εξαργυρώσει σε δώρα της επιλογής του.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.