ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτηταΠΡΟΪΟΝΤΑ ΕΤΑΙΡΙΩΝ

WOODALUX: Ένα εξαιρετικό υλικό για τη σύγχρονη αρχιτεκτονική από την ALUMIL


Η ALUMIL παρουσιάζει ένα ακόμη πρωτοποριακό αρχιτεκτονικό προϊόν που συνδυάζει τη στιβαρότητα του αλουμινίου, την απόδοση των συνθετικών υλικών και την αισθητική του φυσικού ξύλου, για ένα τελικό αποτέλεσμα που εντυπωσιάζει.

Με περισσότερα από 30 χρόνια εμπειρίας, η ALUMIL είναι μια από τις κορυφαίες εταιρείες στον τομέα του σχεδιασμού και της παραγωγής αρχιτεκτονικών συστημάτων αλουμινίου. Αποστολή της είναι η βελτίωση της ποιότητα ζωής των ανθρώπων μέσω της ενίσχυσης της απόδοσης των κτιρίων, με προϊόντα υψηλής ποιότητας, τεχνολογίας και αισθητικής.

Το WOODALUX αντιπροσωπεύει τη συνεχή επιδίωξη της ALUMIL για αριστεία και επίτευξη κορυφαίων επιπέδων απόδοσης και καινοτομίας. Πρόκειται για ένα καινοτόμο προϊόν, το οποίο συνδυάζει τη στιβαρότητα του αλουμινίου, την απόδοση των συνθετικών υλικών και την αισθητική του φυσικού ξύλου. Το WOODALUX ενσωματώνει ασύγκριτα πλεονεκτήματα και αποτελεί ένα εξαιρετικό εργαλείο, έτοιμο να εξυπηρετήσει τις πολυάριθμες ανάγκες της σύγχρονης αρχιτεκτονικής.

Αυθεντική καινοτομία

Το WOODALUX είναι ένας εξαιρετικός συνδυασμός αλουμινίου και συνθετικής ξύλινης επίστρωσης, ένα καινοτόμο προϊόν υψηλής ποιότητας. Η εξωτερική στρώση αποτελείται από 20% πούδρα ξύλου και 70% πολυαιθυλένιο συν 10% από άλλα συστατικά σύμφωνα με τα πρότυπα “REACH”, αναμειγμένα όλα με μια ειδική συνταγή για να προσφέρουν φυσική εμφάνιση μακράς διάρκειας σε διάφορες κατασκευές.

Το WOODALUX μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε συγκεκριμένες εφαρμογές, αλλά ταυτόχρονα μπορεί να αντιμετωπιστεί και ως βασικό δομικό υλικό και να προσφέρει ένα σύνολο από απεριόριστες εξατομικευμένες λύσεις, τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.

Οι εφαρμογές περιλαμβάνουν:

  • πλέγματα και διάφορες διακοσμητικές κατασκευές, επίτοιχες και κρεμαστές
  • επενδύσεις κτιρίων και προσόψεις σκίασης
  • περσίδες πέργκολας και περίφραξης για υπαίθριες κατασκευές
  • προσαρμοσμένες λύσεις και αρχιτεκτονικές εμπνεύσεις

Αναβαθμισμένη αισθητική

Τα προφίλ WOODALUX είναι κατάλληλα για κατασκευές επένδυσης κτιρίων και σκίασης, καθώς και για τη βελτίωση της αισθητικής και της ενεργειακής απόδοσής τους.

Τοποθετημένα οριζόντια ή κατακόρυφα, δημιουργούν κομψές επίπεδες ή τρισδιάστατες περιμετρικές κατασκευές και χρησιμεύουν ως ένα εναλλακτικό, πολύτιμο εργαλείο για τη σύγχρονη αρχιτεκτονική.

Είναι κατάλληλα για εξωτερική χρήση, καθώς χαρακτηρίζονται από εξαιρετική αντοχή σε πολύ έντονες καιρικές συνθήκες. Οι βέργες WOODALUX συνοδεύονται από ένα σύνολο προφίλ αλουμινίου και εξαρτημάτων για τη δημιουργία στιβαρών υποστηριγμάτων, ακόμα και όταν υπάρχει θερμοπρόσοψη κτιρίου.

Λοιπές εφαρμογές

Εκτός από διακοσμητικές προσόψεις και κατασκευές σκίασης κτιρίων, το WOODALUX προσφέρει όμορφες λύσεις με περσίδες για πέργκολες, περιφράξεις και άλλες κατασκευές.

Αυτές οι σανίδες σε ξύλινες αποχρώσεις παραμένουν ευθείες και σταθερές στο χρώμα παρά την πάροδο του χρόνου, επιτρέποντας τη μακροχρόνια αναβάθμιση των υπαίθριων χώρων.

Λύσεις για πέργκολες

Τοποθετημένες οριζόντια, κατακόρυφα ή σε γωνιακή θέση, οι περσίδες WOODALUX δημιουργούν στιβαρές κατασκευές σκίασης με τον πιο κομψό και φυσικό τρόπο. Ο συνδυασμός με την πέργκολα SMARTIA PG120F Creta προσφέρει έναν στιλάτο συνδυασμό χρωμάτων και υλικών.

Λύσεις για περιφράξεις

Τοποθετημένες στις κολώνες εφαπτόμενα ή ένθετα, οι βέργες WOODALUX επιτρέπουν πολύ μεγαλύτερες διαστάσεις και αποστάσεις από κολώνα σε κολώνα. Ταυτόχρονα συνδυάζονται και με προφίλ αλουμινίου βαμμένα ηλεκτροστατικά για μεγιστοποίηση του αισθητικού αποτελέσματος.

Για παράδειγμα, η σειρά SMARTIA FC80 με το πλάγιο παραλληλόγραμμο 25×90 χιλ. ένθετα και η SMARTIA FC50 με το ορθογώνιο 24×120 χιλ. εφαπτομενικά, καθώς και πλήθος άλλων στάνταρ και προσαρμοσμένων τυπολογιών.

Προσαρμοσμένες λύσεις

Το WOODALUX χαρακτηρίζεται από υψηλά επίπεδα ευελιξίας και εξατομίκευσης, αυξάνοντας το πλήθος των διαθέσιμων λύσεων και ικανοποιώντας τις ανάγκες διαφόρων έργων. Τα προφίλ είναι διαθέσιμα σε στάνταρ και σε ειδικά μήκη και χρώματα, με βάση τη συμφωνημένη εμπορική πολιτική.

Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό, η ευελιξία σχεδιασμού για την οποία η ALUMIL χαρακτηρίζεται, επιτρέπει την ανάπτυξη κατά παραγγελία προφίλ για ποικίλους άλλους σκοπούς, εάν ζητηθεί.

Κατεργασία & εξαρτήματα

Η κατεργασία του WOODALUX γίνεται όπως και του αλουμινίου, το οποίο προσφέρει κατασκευαστική ευκολία και πολυπλοκότητα κατεργασίας. Παρέχονται και ειδικές τάπες με όμοια επιφάνεια και χρώμα.

Δοκιμές και πιστοποιήσεις

Έχει υλοποιηθεί ένα πλήθος ελέγχων και δοκιμών όσον αφορά στη σταθερότητα του χρώματος και την ανθεκτικότητα σε UV ακτινοβολία, την αποκόλληση υπό σκληρές συνθήκες, την αντοχή στην αλμύρα και σε παράγοντες αποσύνθεσης του ξύλου, τη συγκέντρωση σε βαρέα μέταλλα κ.λπ. σύμφωνα πάντα με τα σχετικά πρότυπα.

Σε συμμόρφωση με τον Κανονισμό (EC) 1907/2006 (REACH), έχει επιβεβαιωθεί ότι καμία ένωση δεν συμπεριλαμβάνει φθαλικά ή φωσφορικά επιβραδυντικά φωτιάς.

Για τον πυρήνα αλουμινίου, η παραγωγή της ALUMIL είναι πλήρως πιστοποιημένη σύμφωνα με όλα τα πρότυπα ποιότητας και περιβαλλοντικής διαχείρισης, όπως το EN ISO 9001:2015, ISO 14001:2015 κ.λπ.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button