ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτηταΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

Syntha Pulvin: Οι Super Durable πούδρες της στο «διαστημόπλοιο» της Apple

Οι Super Durable αρχιτεκτονικές πούδρες βαφής Syntha Pulvin επιλέχθηκαν από τον διάσημο αρχιτέκτονα Norman Foster για την κατασκευή του campus της Apple στο Cupertino της Καλιφόρνια.

Το campus της γνωστής εταιρείας τεχνολογίας άνοιξε τις πόρτες του για τους υπαλλήλους τον Απρίλιο του 2017, ενώ βρισκόταν ακόμα υπό κατασκευή.

Το κυκλικό του design και οι μεταλλικές επιφάνειες του κεντρικού οικοδομήματος παραπέμπουν σε «διαστημόπλοιο» που είναι και το προσωνύμιο του εντυπωσιακού κτιρίου. Φιλοξενεί 12.000 υπαλλήλους σε ένα κυκλικό, κεντρικό, τετραώροφο κτίριο 260.000 τ.μ. Ο Steve Jobs ήθελε το campus να θυμίζει περισσότερο ένα φυσικό πάρκο παρά γραφεία εταιρείας γι αυτό και το 80% του campus αποτελείται από βλάστηση, ενώ στο κέντρο του κυκλικού κτιρίου κατασκευάστηκε τεχνητή λίμνη.

Τα κεντρικά γραφεία της Apple στην Καλιφόρνια είναι ένα από τα πιο ενεργειακά αποδοτικά κτίρια στον κόσμο, καθώς θα λειτουργεί εξ ολοκλήρου με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Η Super Durable αρχιτεκτονική πούδρα βαφής RAL 9016 Ματ της Syntha Pulvin με πιστοποίηση Qualicoat Class 2 και GSB Master επιλέχθηκε από τον αρχιτέκτονα Norman Foster για την βαφή 35.000 τ.μ. μεταλλικών πάνελ. Η SynthaPulvin κατάφερε να αναβαθμίσει αισθητικά τις μεταλλικές κατασκευές, να εξασφαλίσει την αντοχή τους στον χρόνο και συνέβαλλε στην οικολογική κατασκευή του έργου.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.