ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

Κ. Χατζηδάκης στο Συνέδριο Αλουμινίου: 50-55 χιλ. κατοικίες κάθε χρόνο θα αναβαθμίζονται ενεργειακά!

Με την παρουσία του υπουργού Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη το απόγευμα του Σαββάτου σε μία ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα, συνεχίστηκαν οι εργασίες του 14ου κλαδικού συνέδριου Αλουμίνιο & Αρχιτεκτονικές Κατασκευές στο Ζάππειο, οι εργασίες του οποίου ολοκληρώνονται σήμερα.

Ο υπουργός κατά την ομιλία του στην ενότητα του συνεδρίου “Ανάπτυξη Ενεργειακής Κουλτούρα” με συντονιστή τον κ. Γιώργο Καλογεράκη, αναφέρθηκε φυσικά στο θέμα των ενεργειακών αναβαθμίσεων των κατοικιών, το οποίο πλέον για το υπουργείο, όπως τόνισε, είναι ένα θέμα πρώτης προτεραιότητας, με συνεχόμενα προγράμματα και με στόχο κάθε χρόνο 50-55 χιλ. τουλάχιστον κατοικίες να αναβαθμίζονται ενεργειακά. Δεσμεύθηκε ότι κάθε χρόνο θα διατίθενται για τον σκοπό αυτό τουλάχιστον 500 εκατ. ευρώ, αλλά θα αναζητούνται και άλλοι πόροι ώστε ο στόχος να φθάνει το 1 δισ. ευρώ. Ο κ. Χατζηδάκης ενημέρωσε τους συνέδρους ότι ήδη προετοιμάζεται το νέο “Εξοικονομώ 3” για το 2020, που ίσως όμως να έχει κάποια άλλη ονομασία.

Ο πρώην υπουργός ενέργειας κ. Γιάννης Μανιάτης που πήρε τον λόγο μετά τον κ. Χατζηδάκη, τόνισε ότι είναι εθνική ανάγκη η ενεργειακή αναβάθμιση των κατοικιών και η εξοικονόμηση ενέργειας από τον ενεργοβόρο σήμερα κτιριακό τομέα και θα πρέπει ο στόχος της κυβέρνησης να μην πέσει κάτω από το 1 δισ. ευρώ ετησίως για τα διαθέσιμα κονδύλια που θα αναζητηθούν και από άλλες πηγές. Ο κ. Μανιάτης μίλησε ακόμη και για το υπό κατάθεση φορολογικό νομοσχέδιο, τονίζοντας την ανάγκη οι δαπάνες για ενεργειακή αναβάθμιση κατοικιών που θα αφαιρούνται από τον φόρο, να μην περιλαμβάνουν μόνο το κόστος των υπηρεσιών όπως συζητείται, αλλά το σύνολο της δαπάνης με τα υλικά, διότι σε άλλη περίπτωση πάλι θα υπάρχουν “μαύρες” συναλλαγές…

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.