ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

Συμμετοχή της Ε.Ε.Α. σε ειδική σύσκεψη στο Ευρωκοινοβούλιο για τη σημασία της ευρωπαϊκής βιομηχανίας Αλουμινίου

Την Τρίτη 5 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, ειδική διάσκεψη για την σημασία της Ευρωπαϊκής Βιομηχανίας Αλουμινίου στα πλαίσια του διεθνούς ανταγωνισμού, των εμπορικών πολέμων, καθώς και των μη-συμβατών εμπορικών πρακτικών από τρίτες χώρες. Την διάσκεψη φιλοξένησε και προήδρευσε η Ελληνίδα ευρωβουλευτής Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου που είναι Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Στην διάσκεψη πέραν της κας Ασημακοπούλου μίλησαν οι κ.κ. J. Sauvage (ΟΟΣΑ), B. Kuiten (Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου), L. Rubinacci (DG Trade, Ευρωπαϊκή Επιτροπή), R. Van Gils (European Aluminium). Οι ομιλητές αναφέρθηκαν στην στρατηγική σημασία του αλουμινίου για όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες, τον σημαντικό ρόλο του κλάδου στο πλαίσιο της κυκλικής οικονομίας, τις πιθανές αρνητικές επιπτώσεις από μη-συμβατές πρακτικές τρίτων χωρών και τον ρόλο που μπορεί να παίξουν οι διεθνείς οργανισμοί στην εξασφάλιση της θετικής πορείας του κλάδου και στο μέλλον.

Από Ελληνικής πλευράς συμμετείχαν οι κ.κ. Γ. Δουκίδης (Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Αλουμινίου – ΕΕΑ), Κ. Κατσαρός (Αντιπρόεδρος της ΕΕΑ και μέλος της εκτελεστικής επιτροπής του European Aluminium) και Ν. Κεραμιδάς (στέλεχος του ομίλου Μυτιληναίος).

Η κα Ασημακοπούλου στην αρχική της παρέμβαση αναφέρθηκε επίσης στον στρατηγικό ρόλο της βιομηχανίας αλουμινίου στην Ελλάδα ως δεύτερο πιο εξαγωγικό κλάδο, με τις εξαγωγές να αντιπροσωπεύουν το 5,7% των συνολικών εξαγωγών της χώρας, καθώς και στο ότι απασχόλησε πάνω από 80 χιλιάδες εργαζομένους συμβάλλοντας κατά 4,3 δις ευρώ στο ΑΕΠ της χώρας το 2018. Στην διάσκεψη συμμετείχε και ο ευρωβουλευτής κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης, πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας της Ν.Δ στην ευρωβουλή.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.