ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΓΟΡΑ

Περισσότερο ορατό εκτός Κίνας το έλλειμμα της παγκόσμιας αγοράς αλουμινίου το 2019

Η παγκόσμια αγορά αλουμινίου θα είναι ελλειμματική και το 2019 τόνισαν αναλυτές και εμπειρογνώμονες που βρέθηκαν σε forum του S&P Global στο Σαν Ντιέγκο.

Η Hydro Aluminum Metals USA αναμένει ότι η παγκόσμια ζήτηση αλουμινίου θα αυξηθεί κατά 2-3% το τρέχον έτος. Ο τομέας των μεταφορών συνεχίζει να εμφανίζει αυξητικές τάσεις, οι οποίες όμως θα αντισταθμιστούν από τη σταδιακή μείωση της ζήτησης από Κίνα, Ευρώπη και ΗΠΑ. Στον αντίποδα, η προσφορά προβλέπεται να αυξηθεί με ρυθμό 3-4% το τρέχον έτος.

Όπως ανέφερε ο Matt Aboud, πρόεδρος της Hydro Aluminum Metals USA, η ελλειμματική αυτή κατάσταση στην αγορά έχει οδηγήσει σε πτώση των αποθεμάτων εκτός Κίνας, τα οποία θα μπορούσαν φέτος να κινηθούν στα επίπεδα του 2007-2008.

Από την πλευρά της, η Paramita Das, General Manager, Global Marketing and Development της Rio Tinto, τόνισε η κινεζική αγορά έχει επιδείξει πειθαρχία αναφορικά με τις περικοπές της παραγωγής πρωτόχυτου αλουμινίου και πρόσθεσε ότι το 2018 αποτέλεσε γενικότερα έτος μεταρρυθμίσεων για την προσφορά.

Τέλος, και οι δύο εκπρόσωποι των εταιρειών συμφώνησαν ότι το έλλειμμα στην παγκόσμια αγορά αλουμινίου θα γίνει περισσότερο ορατό εκτός Κίνας μέσα στο 2019

Πηγή: naftikachronika.gr

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.