ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

ALUMIL: Παραγωγή αρχιτεκτονικών συστημάτων με 60% ανακυκλωμένο αλουμίνιο!

Δύο χρόνια νωρίτερα από τις αρχικές προβλέψεις, η ALUMIL γίνεται μία από τις ελάχιστες εταιρείες παγκοσμίως, που λαμβάνει την πιστοποίηση “OK Recycled” της TÜV AUSTRIA για την παραγωγή πρώτης ύλης από 60% ανακυκλωμένο αλουμίνιο.

Εδώ και πολλά χρόνια, η επιχειρηματική στρατηγική της ALUMIL εδράζεται στις αρχές της βιωσιμότητας και της κυκλικής οικονομίας. Η εταιρεία ακολουθεί ένα «πράσινο» μοντέλο ανάπτυξης, κάνοντας σταθερά και αποφασιστικά βήματα προς τη μείωση του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος.

Η σημασία της ανακύκλωσης του αλουμινίου

Ένα από αυτά, ήταν η δημιουργία της υπερσύγχρονης μονάδας διαλογής και επεξεργασίας σκραπ αλουμινίου στις εγκαταστάσεις της στη Βιομηχανική Περιοχή του Κιλκίς. Αξιοποιώντας την αέναη ανακυκλωσιμότητα του αλουμινίου, ενός ξεχωριστού μετάλλου που μπορεί να επαναχρησιμοποιείται, διατηρώντας τις μηχανικές του ιδιότητες αναλλοίωτες, η ALUMIL προχώρησε σε μια σημαντική επένδυση 4,6 εκατ. ευρώ, η οποία ολοκληρώθηκε το 2020.

Η πρωτοποριακή μονάδα συμβάλλει σημαντικά στην εκπλήρωση των περιβαλλοντικών στόχων, καθώς για την παραγωγή αλουμινίου από ανακυκλωμένη πρώτη ύλη απαιτείται 95% λιγότερη ενέργεια. Συνεπώς, η αύξηση του ανακυκλωμένου περιεχομένου κατά την παραγωγή έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία προϊόντων με πολύ μικρότερο ανθρακικό αποτύπωμα.

Η σημασία του να ξεπερνάς τις προσδοκίες σου

Η ALUMIL όμως δεν σταμάτησε εκεί. Έβαλε τον πήχη ακόμα πιο ψηλά, θέτοντας έναν φιλόδοξο στόχο με ορίζοντα υλοποίησης το 2025: το σύνολο των προφίλ αλουμινίου που προορίζονται για αρχιτεκτονική χρήση, να αποτελείται από τουλάχιστον 60% ανακυκλωμένο αλουμίνιο.

Σήμερα, δύο χρόνια νωρίτερα από τις αρχικές προβλέψεις, η ALUMIL και οι άνθρωποί της είδαν τις προσπάθειές τους να καρποφορούν. Η ALUMIL είναι η πρώτη εταιρεία στην Ελλάδα, και μία από τις ελάχιστες παγκοσμίως, που λαμβάνει την πιστοποίηση “OK Recycled” της TÜV AUSTRIA για την παραγωγή πρώτης ύλης από 60% ανακυκλωμένο αλουμίνιο, που χρησιμοποιείται σε όλα τα προφίλ των αρχιτεκτονικών συστημάτων της!

Η TÜV AUSTRIA και η πιστοποίηση “OK Recycled”

Η TÜV AUSTRIA είναι μία από τις κορυφαίες εταιρείες Πιστοποίησης Συστημάτων Διαχείρισης και Προϊόντων στον κόσμο, με όραμα την ουσιαστική εφαρμογή της Ποιότητας ως αναπόσπαστο εργαλείο του επιχειρηματικού γίγνεσθαι.

Με την περιβαλλοντική νομοθεσία στην Ευρωπαϊκή Ένωση να γίνεται όλο και πιο αυστηρή και τους καταναλωτές να στρέφονται σε φιλικά προς το περιβάλλον προϊόντα, η TÜV AUSTRIA ανέπτυξε το Σχήμα Πιστοποίησης “OK Recycled”, το οποίο καθορίζει τις απαιτήσεις για τον υπολογισμό του ανακυκλωμένου περιεχομένου των προϊόντων.

Τι σημαίνει η πιστοποίηση “OK Recycled”

Η πιστοποίηση “OK Recycled” που έλαβε η ALUMIL, δεν αποτελεί μόνο το επιστέγασμα των βιώσιμων πρακτικών της αλλά αποδεικνύει έμπρακτα ότι το «πράσινο» μέλλον για την καταξιωμένη εταιρεία δεν είναι μια υπόσχεση, αλλά μια δέσμευση που υλοποιεί με αφοσίωση, διαφάνεια και συνέπεια.

Σε μια εποχή που το περιβαλλοντικό διακύβευμα είναι πιο επίκαιρο από ποτέ και η ενεργειακή κρίση είναι ένα ζήτημα που μας επηρεάζει και μας αφορά όλους, η ALUMIL «απαντά» με τον πιο ουσιαστικό για τους καταναλωτές τρόπο, προσφέροντας προηγμένα ενεργειακά συστήματα που:

  • Δημιουργούνται με υπευθυνότητα προς το περιβάλλον
  • Διακρίνονται για τις υψηλές θερμομονωτικές επιδόσεις τους και
  • Συμβάλλουν στην εξοικονόμηση ενέργειας και στη μείωση -έως και 50%- των μηνιαίων εξόδων θέρμανσης και ψύξης

Η πορεία προς τη βιωσιμότητα συνεχίζεται

Με την πιστοποίηση “OK Recycled” της TÜV AUSTRIA, η ALUMIL αποδεικνύει έμπρακτα ότι η κατασκευαστική αριστεία δεν είναι αυτοσκοπός, αλλά το μέσο για να πραγματώσει το όραμά της: τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων που είναι αλληλένδετη με την ποιότητα του φυσικού περιβάλλοντος.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.