ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΓΟΡΑ

Κίνα: Πτώση στην ετήσια παραγωγή πρωτόχυτου αλουμινίου μετά από 10 χρόνια!

Η ετήσια παραγωγή πρωτόχυτου αλουμινίου της Κίνας μειώθηκε για πρώτη φορά μετά από 10 χρόνια το περασμένο έτος σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Η παραγωγή αλουμινίου το 2019 στην αχανή ασιατική χώρα έπεσε στους 35,04 εκατ. τόνους το περασμένο έτος, μειωμένη κατά 0,9% από τα επίπεδα ρεκόρ που βρέθηκε το 2018, όπως ανακοίνωσε η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της Κίνας (NBS).

Η ετήσια κινεζική παραγωγή κατέγραψε τελευταία φορά μείωση πίσω στο 2009, σύμφωνα με τα δεδομένα της στατιστικής υπηρεσίας (αν και τα δεδομένα που συλλέγει το IAI δεν συμφωνούν με το παραπάνω).

Η μείωση της παραγωγής ήρθε ως αποτέλεσμα ατυχημάτων και αστάθμητων παραγόντων τους καλοκαιρινούς μήνες που οδήγησαν σε αναστολή της λειτουργίας ορισμένων γραμμών παραγωγής αλλά και εξαιτίας της γενικότερης επιβράδυνσης της κινεζικής οικονομίας.

Πέρα από την παραγωγή σύμφωνα με την τοπική ένωση αλουμινίου (Antaike) η ετήσια κατανάλωση ελαφρού μέταλλου κατέγραψε και αυτή μείωση το 2019 μετά από 30 χρόνια!

Ωστόσο για το 2020 μάλλον τα πράγματα θα επιστρέψουν στο φυσιολογικό σε επίπεδο παραγωγής, καθώς δυναμικότητα ύψους 2 εκατ. τόνων αναμένεται να προστεθεί στη βιομηχανία της Κίνας.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.