ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτηταΤΕΧΝΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ισχύουν από 13/3/2020 οι Εθνικές Τεχνικές Προδιαγραφές για τα κουφώματα αλουμινίου

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 4607 (Τεύχος Β) 13.12.2019 η Υπουργική Απόφαση για την έγκριση εβδομήντα (70) Εθνικών Τεχνικών Προδιαγραφών (ΕΤΕΠ), με υποχρεωτική εφαρμογή σε όλα τα Δημόσια Έργα και Μελέτες. Οι Εθνικές Τεχνικές Προδιαγραφές που σκοπό έχουν τον εκσυγχρονισμό του συστήματος παραγωγής των Δημοσίων Έργων επικαιροποιήθηκαν / μορφοποιήθηκαν από τον ΕΛΟΤ, κοινοποιήθηκαν και έγιναν αποδεκτές από την EE.

Οι Εθνικές Τεχνικές Προδιαγραφές είναι εναρμονισμένες με τα Διεθνή και Ευρωπαϊκά Πρότυπα, τα οποία είναι κάθε φορά σε ισχύ. Βασικό χαρακτηριστικό των ΕΤΕΠ είναι ότι παραπέμπουν κατά συστηματικό τρόπο στα Ευρωπαϊκά Πρότυπα για τα πάσης φύσεως ενσωματούμενα υλικά στις εκτελούμενες εργασίες και στις υποχρεώσεις σήμανσης CE που προβλέπονται από τα Εναρμονισμένα Ευρωπαϊκά Πρότυπα (hEN) στο πλαίσιο του Κανονισμού ΕΕ 305/2011.

Μεταξύ των προδιαγραφών και αυτή για τις πόρτες και τα παράθυρα αλουμινίου ΕΛΟΤ ΤΠ 1501-03-08-03-00 η οποία θα είναι υποχρεωτικής εφαρμογής για όλα τα δημόσια έργα και τις σχετικές μελέτες από 13 Μαρτίου 2020.

Η Ελληνική Ένωση Αλουμινίου συνέβαλε σημαντικά τόσο στη διαμόρφωση της προδιαγραφής με τη συνεργασία στελεχών των μελών της όσο και στην ολοκλήρωση της μακροχρόνιας διαδικασίας για να τεθεί σε ισχύ.

Η προδιαγραφή ΕΛΟΤ ΤΠ 1501-03-08-03-00 περιγράφει συνολικά την ποιότητα των διατομών (α΄ύλη) της επιφανειακή τους προστασίας (ανοδίωση / βαφή), των εξαρτημάτων, της κατασκευής κουφωμάτων και της τοποθέτησή τους στο κτήριο, παραπέμπει σε ευρωπαϊκά πρότυπα και περιλαμβάνει τα ακόλουθα εδάφια:

• Αντικείμενο – Τυποποιητικές Παραπομπές Όροι και ορισμοί
• Ενσωματούμενα υλικά – Κριτήρια αποδοχής
• Μέθοδος κατασκευής- απαιτήσεις τελειωμένης εργασίας Απαιτήσεις ποιοτικών ελέγχων για την παραλαβή
• Τρόπος επιμέτρησης
• Όροι Υγείας, ασφάλειας και προστασίας του περιβάλλοντος

Κατεβάστε το ΦΕΚ με τις εβδομήντα (70) Ελληνικές Τεχνικές Προδιαγραφές  (1.400 σελίδες – 28 MB)

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.