ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

Elval Colour: Υψηλό επίπεδο ομιλιών και μεγάλη προσέλευση στο σεμινάριο πυροπροστασίας της Αθήνας

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το σεμινάριο πυροπροστασίας της Elval Colour, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο «Άγγελος Γουλανδρής, στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας – ΚΕΝΤΡΟ ΓΑΙΑ. Η εκδήλωση χαρακτηρίστηκε από υψηλό επίπεδο ομιλιών και κοινού, κυρίως από τον αρχιτεκτονικό χώρο, ενώ οι συμμετοχές προσέγγισαν τις 200.

Το αντικείμενο του εξειδικευμένου σεμιναρίου ήταν το παρόν και μέλλον στον σχεδιασμό προσόψεων κτιρίων μεγάλης επισκεψιμότητας, οι διεθνείς πρακτικές στην πυροπροστασία κτιρίων και πιστοποιήσεις υλικών, καθώς και η υπόθεση Grenfell Tower.

Το σεμινάριο έθεσε τη βάση για την εκπλήρωση των στόχων του, που ήταν:

  • Η ευαισθητοποίηση της ελληνικής κοινότητας αρχιτεκτόνων, μηχανικών και κατασκευαστών, για θέματα που άπτονται στον σύγχρονο σχεδιασμό προσόψεων κτιρίων μεγάλης επισκεψιμότητας.
  • H παρουσίαση βέλτιστων διεθνών πρακτικών σχεδιασμού και κατασκευής σε σχέση με την πυροπροστασία των κτιρίων.
  • Η διερεύνηση δυνατοτήτων στη χρήση των υλικών και τον ενεργό τους ρόλο στην πυρασφάλεια κτιρίων.

Ποιοτικές ομιλίες με ευρύ πεδίο θεμάτων

Η θεματολογία κάλυψε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων και αναπτύχθηκε από διακεκριμένους έλληνες και ξένους ομιλητές. Αναλυτικά τα θέματα που αναπτύχθηκαν κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου της Elval Colour ήταν τα παρακάτω:

Ο Δρ. Γιώργος Ηλιάδης, μέλος του Δ.Σ. του ΕΛΙΠΥΚΑ μίλησε για το ελληνικό Ινστιτούτο Πυροπροστασίας
  • Δρ. Γιώργος Ηλιάδης, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου ΕΛΙΠΥΚΑ

Θέμα: “Hellenic Institute for the Fire Safety of Structures, Νew National Fire Protection Regulation”

  • Mathieu Meur, Director, DP Architects, Σιγκαπούρη

Θέμα: “Trends in Façade Design”

  • David Campbell, Regional Director of Fire Compliance, Thomas Bell-Wright International Consultants, Ντουμπάι

Θέμα: “Compliance Trends in Global Fire Certifications”

  • Adrian Brown, Fire Service Advisor, Risk Management and Station Affairs, Dubai Civil Defense

Θέμα: “Grenfell – A «Perfect Storm» or Regulatory Shortfall?”

• Άγγελος Ζωγράφος & Γιώργος Μάνος της Elval Colour κατά τη διάρκεια της κοινής τους ομιλίας για τον ποιοτικό σχεδιασμό προσόψεων
  • Άγγελος Ζωγράφος, Technical Sales Engineer, Elval Colour & Γιώργος Μάνος, Certifications Engineer & CTS, Elval Colour

Θέμα: “Façade: Design for quality”

Εκτενής συζήτηση για όλα τα ζητήματα πυροπροστασίας

Στο σεμινάριο παρουσιάστηκε το νεοσύστατο Ινστιτούτο Πυροπροστασίας Κατασκευών και προτάσεις επί του Νέου Εθνικού Κανονισμού Πυροπροστασίας. Επίσης έγινε εκτενής αναφορά στις τεχνικές και τις αλλαγές που θα επιφέρουν στη διαδικασία σχεδιασμού των προσόψεων, καθώς και στις νέες τεχνολογίες, τα συστήματα και τα υλικά που θα συνθέτουν τις προσόψεις του αύριο.

Στελέχη της Elval Colour με τους ομιλητές του σεμιναρίου

Παράλληλα αναδείχθηκε η αναγκαιότητα των πειραματικά ελεγμένων και πιστοποιημένων συστημάτων να εγκαθίστανται από εξειδικευμένους εγκαταστάτες, εγκεκριμένους από τον κατασκευαστή και επιθεωρούμενους από αναγνωρισμένους ειδικούς συμβούλους ή διαπιστευμένους ανεξάρτητους οργανισμούς ειδικών επιθεωρητών

Έγιναν τεχνικές παρουσιάσεις στα τρέχοντα ευρήματα και τα διδάγματα που αντλήθηκαν από τις πρόσφατες πυρκαγιές στο Λονδίνο και στο Ντουμπάι, ενώ ταυτόχρονα αναφέρθηκαν τα σημαντικότερα στοιχεία που οδηγούν στην υλοποίηση προσόψεων υψηλής ποιότητας και ασφάλειας.

Η μεγάλη ικανοποίηση των παρευρισκόμενων και το ενδιαφέρον που εξέφρασαν, με στοχευμένες προσεγγίσεις, για τα θέματα που αναπτύχθηκαν, έθεσαν τις βάσεις για αντίστοιχες διοργανώσεις στο μέλλον.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.