ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

Μελέτη: Οι αρχιτέκτονες εμπιστεύονται το αλουμίνιο

Ο Καθηγητής Marketing, Αθ. Κρυστάλλης που ηγήθηκε της ενδιαφέρουσας μελέτης για τη σχέση των αρχιτεκτόνων με τον κλάδο αλουμινίου

Ένα άλλο ιδιαίτερα σημαντικό μήνυμα που βγήκε ως συμπέρασμα από τα τεκταινόμενα του 14ου συνεδρίου, είναι ότι οι αρχιτέκτονες εμπιστεύονται το αλουμίνιο ως υλικό και ότι ο δεσμός κατασκευαστή αλουμινίου και αρχιτέκτονα είναι ιδιαίτερα ισχυρός.

Όπως αποκάλυψε η εξαιρετική μελέτη για τον κλάδο αλουμινίου του Καθηγητή Marketing Αθανάσιου Κρυστάλλη, αλλά επιβεβαιώθηκε και από τις ομιλίες των προσκεκλημένων αρχιτεκτόνων, το αλουμίνιο ανήκει στις κορυφαίες επιλογές των επαγγελματιών της αρχιτεκτονικής, ενώ και η σχέση κατασκευαστή και αρχιτέκτονα είναι πολύ καλή, με αμοιβαίο σεβασμό του ενός για τη δουλειά του άλλου.

Οι εποχές του «Κυρ-Παντελή» έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί, καθώς η νέα γενιά κατασκευαστών είναι άριστα καταρτισμένη και σε θέση να συνεργαστεί αρμονικά με τους αρχιτέκτονες, προσφέροντας υψηλού επιπέδου λύσεις ώστε αυτοί να υλοποιήσουν απρόσκοπτα και χωρίς εκπτώσεις το αρχικό τους όραμα.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι αρχιτέκτονες εκτιμούν τα προϊόντα αλουμινίου σε μεγάλο βαθμό. Ειδικότερα αναγνωρίζουν τις εξαιρετικές τους ενεργειακές επιδόσεις, την ελάχιστη συντήρηση που απαιτούν και τις
πολλές σχεδιαστικές και αισθητικές επιλογές που προσφέρουν.

Ψηλά στις προτιμήσεις των αρχιτεκτόνων όταν επιλέγουν ένα δομικό προϊόν αλουμινίου είναι οι πιστοποιήσεις και το value for money δηλαδή η σχέση ποιότητας / τιμής. Ειδικά το δεύτερο, είναι ένας τομέας που οι αρχιτέκτονες προσδοκούν περαιτέρω βελτιώσεις από τον κλάδο αλουμινίου.

Θετική είναι η γνώμη των αρχιτεκτόνων για το αλουμίνιο σε σχέση με τα ανταγωνιστικά υλικά σε μεγάλο βαθμό, ξεχωρίζοντας τις επιδόσεις σε εξοικονόμηση ενέργειας, την καλή σχέση τιμής – ποιότητας, το χαμηλό κόστος συντήρησης και τις πολλές επιλογές σε επίπεδο φινιρίσματος και χρώματος.

Ενδιαφέρον έχουν και τα κριτήρια επιλογής βιομηχανίας ή κατασκευαστή από τους αρχιτέκτονες. Ψηλά στη λίστα των αρχιτεκτόνων είναι η εμπιστοσύνη που έχει οικοδομηθεί από προηγούμενες συνεργασίες, καθώς και οι πιστοποιήσεις που κατέχουν οι βιομηχανίες και οι κατασκευαστές.

Ειδικότερα για τους κατασκευαστές, οι αρχιτέκτονες βάζουν ψηλά στη λίστα των προτιμήσεών τους τα προϊόντα και την ποιότητά τους και τη σχέση τιμής – ποιότητας των παρεχόμενων κατασκευών αλουμινίου. Οι αρχιτέκτονες σε γενικές γραμμές είναι πολύ ικανοποιημένοι με τους κατασκευαστές αλουμινίου, βάζοντας ψηλά τις προσφερόμενες υπηρεσίες και την υποστήριξη αλλά και την ποιότητα των συστημάτων και λοιπών εξαρτημάτων και περιφερειακών.

Διαβάστε το άρθρο στο “Aluminium Magazine”, πατώντας εδώ.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.