ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

Σύστημα Ελέγχου Παραγωγής (FPC) από την ΠΟΒΑΣ με όλα τα νέα δεδομένα που ισχύουν!

Ο πρόεδρος της ΠΟΒΑΣ κ. Θεόφιλος Παγιάτης, πάντα δραστήριος, προωθεί με δυναμισμό τα θέματα της ομοσπονδίας.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνών Αλουμινίου Σιδήρου (ΠΟΒΑΣ), κρίνοντας ότι υπάρχει ανάγκη στον επαγγελματία κατασκευαστή κουφωμάτων για την εγκατάσταση ενός συστήματος FPC και την πλήρη κατανόηση και εφαρμογή των απαιτήσεων για τη Σήμανση CE, απευθύνεται στους κατασκευαστές, παρέχοντας ένα ολοκληρωμένο FPC για τις επιχειρήσεις κατασκευής πορτών και παραθύρων αλουμινίου.

Αυτό απεκάλυψε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Θεόφιλος Παγιάτης κατά την πρόσφατη εκδήλωση της κοπής της πίττας της ΕΝΚΑΣ, κάτι που έγινε δεκτό από τα μέλη της με ευνοϊκά σχόλια.

Μιλώντας ιδιαίτερα για το θέμα αυτό στο περιοδικό aluminium magazine, ο κ. Παγιάτης τόνισε:

«Σήμερα υπάρχει η ανάγκη εφαρμογής ενός πλήρους και ορθά δομημένου FPC λόγω των αλλαγών που έχει επιφέρει ο Κανονισμός για τα Δομικά Προϊόντα 305/2011, οι αλλαγές του ΚΕΝΑΚ 2017 και των νέων Τεχνικών Οδηγιών που τον συνοδεύουν  και οι οποίες ισχύσουν στο νέο πρόγραμμα Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον, αλλά και των ελέγχων εφαρμογής της σήμανσης CE από της αρμόδιες υπηρεσίες της Γ. Γ. Βιομηχανίας του Υπουργείου Ανάπτυξης. Για το σκοπό αυτό αναπτύχθηκε από την ΠΟΒΑΣ ένα εξειδικευμένο FPC για τον κλάδο κατασκευής κουφωμάτων αλουμινίου, οι απαιτήσεις του οποίου βασίζονται στον Κανονισμό 305/2011 και την § 7.3 του προτύπου ΕΝ 14351-1:2006+Α1:2010. Η διαδικασία για την απόκτηση της πιστοποίησης περιλαμβάνει αρχικά εκπαίδευση σε ολιγομελή τμήματα και στη συνέχεια έλεγχο εφαρμογής των διαδικασιών και της σχετικής τεκμηρίωσης. Προσπαθούμε να δώσουμε εργαλεία και λύσεις στον συνάδελφο, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις νέες απαιτήσεις, με χαμηλό κόστος».

Ένα άλλο «καυτό» θέμα που έθιξε ο κ. Παγιάτης στη συνέντευξή του αυτή, είναι αυτό της σύνδεσης του κλάδου με τη δημόσια εκπαίδευση, για το οποίο έχει αναπτυχθεί έντονη δράση από την ΠΟΒΑΣ για την προώθησή του.

«Για εμάς η σύνδεση του κλάδου με τη δημόσια τεχνική εκπαίδευση αποτελεί προτεραιότητα. Σήμερα μπορούμε να πούμε ότι βρισκόμαστε σε καλό δρόμο, αλλά στην αρχή του. Έχουμε συζητήσει με τις σχολές για μία σειρά δράσεων, όπου οι μαθητές θα γνωρίσουν καλύτερα τον δυναμικό κλάδο μας. Έχουμε συζητήσει με στελέχη της βιομηχανίας και έχουμε πολύ θετική ανταπόκριση. Στο ευρύτερο πλαίσιο της μαθητείας και της ενδυνάμωσης της τεχνικής κατάρτισης, η ΠΟΒΑΣ πρόκειται να υποβάλει πρόταση συμμετοχής σε Ευρωπαϊκό πρόγραμμα σε συνεργασία με εταίρους από άλλες ευρωπαϊκές χώρες», ανέφερε σχετικά.

Ολόκληρη η συνέντευξη του κ. Παγιάτη, στο περιοδικό aluminium magazine που κυκλοφορεί στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Τα μέλη της ΕΝΚΑΣ κατά την πρόσφατη εκδήλωση της κοπής της πίττας της Ένωσης,

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.