ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΓΟΡΑ

LME: Περιορισμένη σε εύρος με ελαφρά ανοδική δυναμική η τιμή αλουμινίου

Ο τρόπος με τον οποίο κινείται η FED (Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ) θα συνεχίσει να οδηγεί τη δυναμική της τιμής του αλουμινίου. Η τιμή του ελαφρού μετάλλου αναμένεται να κινηθεί ελαφρώς ανοδικά, εν μέσω όμως αυξανόμενης αστάθειας.

Η τιμή πρωτόχυτου αλουμινίου παρουσίασε διακυμάνσεις λόγω μακροοικονομικών παραγόντων και εξελίξεων, μεταξύ άλλων και των μελλοντικών προοπτικών της κινεζικής οικονομίας και αλλά και τις προσδοκίες όσον αφορά στη νομισματική πολιτική. Όσον αφορά στο πρώτο τρίμηνο του 2024, οι παράγοντες που κυριαρχούν είναι η αναβλητικότητα σχετικά με τη μείωση των επιτοκίων και η γενικότερη κινεζική απαισιοδοξία για την οικονομία της χώρας, γεγονός που καθιστά δύσκολη τη διαφυγή της τιμής του ελαφρού μετάλλου από το τρέχον εύρος.

Ο τρόπος με τον οποίο κινείται η FED (Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ) θα συνεχίσει να οδηγεί τη δυναμική της τιμής του αλουμινίου. Η τιμή πρωτόχυτου αναμένεται να κινηθεί ελαφρώς ανοδικά, εν μέσω όμως αυξανόμενης αστάθειας.

Στο πρώτο τρίμηνο του 2024, δεν αναμένονται σημάδια παρατεταμένης ανάκαμψης, παρά το γεγονός ότι την τρέχουσα περίοδο οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής έχουν αποφασίσει να στηρίξουν την οικονομία και συνακόλουθα τις τιμές των εμπορευμάτων. Αν και οι παραπάνω ανακοινώσεις, λειτουργούν ως θετικά βραχυπρόθεσμα κίνητρα για τα βασικά μέταλλα, πολλοί πιστεύουν ότι απαιτούνται μέτρα μεγαλύτερης διάρκειας για να οδηγηθούμε σε βιώσιμες λύσεις.

Η επαρκής ρευστότητα στην αγορά μπορεί να απορροφήσει ένα δυνητικό σοκ προσφοράς, αλλά το ερώτημα παραμένει εάν ένα τέτοιο σοκ θα είναι αρκετό για να ωθήσει τις τιμές προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση σε μακροπρόθεσμο επίπεδο.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.