ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

Viohalco – Etem: Προχωρά το deal για το άνοιγμα στην αυτοκινητοβιομηχανία

«Κλείδωσε» η συμφωνία που ανοίγει το δρόμο στις τεράστιες προοπτικές της αυτοκινητοβιομηχανίας για τον όμιλο Viohalco, καθώς όπως γνωστοποίησε με ανακοίνωσή της η εταιρεία, στις 24 Απριλίου έπεσαν οι υπογραφές μεταξύ της 100% θυγατρικής της Etem Bulgaria SA και του Ομίλου Gestamp.

Πρόκειται για τη συμφωνία που είχε συναφθεί στις 10 Ιανουαρίου 2019, με στόχο τη δημιουργία δύο κοινοπραξιών οι οποίες θα επικεντρωθούν στη διέλαση και την επεξεργασία προφίλ αλουμινίου για την αυτοκινητοβιομηχανία.

Πλέον, μετά την παροχή των εγκρίσεων από τις αρμόδιες αρχές ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκή Επιτροπή) και της Τουρκίας, η Etem Bulgaria και η Gestamp North Europe Services, S.L ολοκλήρωσαν τη συναλλαγή, όπως προέβλεπε εξ αρχής η συμφωνία.

Θυμίζουμε ότι η 100% θυγατρική εταιρεία της Viohalco, Etem Bulgaria αποφάσισε την απόσχιση του κλάδου παραγωγής προφίλ αλουμινίου και του κλάδου πρόσθετης επεξεργασίας προφίλ για την αυτοκινητοβιομηχανία και παράλληλα υπέγραψε Επενδυτική Συμφωνία (Investment Agreement) με την Gestamp.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, τα επόμενα τρία χρόνια προγραμματίζεται να υλοποιηθεί ένα επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 30 εκατ. ευρώ, για την εγκατάσταση νέας γραμμής διέλασης και σχετικών μηχανημάτων, για περαιτέρω επεξεργασία προφίλ αλουμινίου στη Βουλγαρία.

Η συμφωνία θα ενισχύσει την θέση της Etem Bulgaria στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας και θα συμβάλει στην επιτυχή κάλυψη της αυξημένης ζήτησης προϊόντων αλουμινίου, ακολουθώντας τις τελευταίες εξελίξεις του κλάδου.

Η διαρκής ζήτηση για ταχύτερα και ελαφρύτερα οχήματα εκτιμάται ότι θα «εκτινάξει» κι άλλο τον τζίρο των εταιρειών και κατασκευαστών προφίλ αλουμινίου, με την Etem Bulgaria να έχει ήδη κερδίσει την εμπιστοσύνη των γερμανικών αυτοκινητοβιομηχανιών.

Είναι διαρκώς αυξανόμενη η ζήτηση για πιο «οικολογικά» οχήματα (σε καύσιμο, βάρος κ.λπ.), ενώ η αυτοκινητοβιομηχανία αλλάζει ραγδαία τα τελευταία χρόνια, με εκ βάθρων αναθεώρηση των υλικών που δημιουργούνται ακόμη και τα «σασί», κάτι που δίνει εξαιρετικά μεγάλα περιθώρια για τις βιομηχανίες αλουμινίου με τέτοια εξειδίκευση.

Ποια είναι η Gestamp

Η Gestamp, είναι κορυφαίος διεθνής όμιλος που ειδικεύεται στον σχεδιασμό, την ανάπτυξη και την παραγωγή μεταλλικών τμημάτων για την αυτοκινητοβιομηχανία.Πρόκειται για έναν εισηγμένο όμιλο στο χρηματιστήριο της Mαδρίτης, με παρουσία σε 22 χώρες, 100 βιομηχανικές μονάδες (σ.σ. δημιουργεί άλλες 7), 13 R&D centres, περισσότερους από 46.000 εργαζόμενους, έσοδα 8,2 δισ. ευρώ. Ανήκει ασφαλώς στους leaders που «οδηγούν» τις εξελίξεις στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία.

Η σύμπραξη της Etem Bulgaria με τον ισπανικό όμιλο είναι εξαιρετικά σημαντική, δεδομένου ότι οι δώδεκα πιο ισχυρές αυτοκινητοβιομηχανίες στον κόσμο εξοπλίζουν τα περισσότερα μοντέλα τους με εξαρτήματα που σχεδιάζει, αναπτύσσει και παράγει η Gestamp όπως: Συστήματα σασί, άξονες και όλα τα μεταλλικά τμήματα που καλύπτουν τα μηχανικά μέρη του αυτοκινήτου.

Απόστολος Σκουμπούρης / liberal.gr

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.