ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

Αλλάζουν τα κριτήρια στα «Εξοικονομώ»

Στα πρότυπα του επιδόματος θέρμανσης θα κινηθούν τα μελλοντικά «Εξοικονομώ», με κάθε περιοχή να έχει τους δικούς της συντελεστές και διαφορετικά ποσοστά επιδότησης.

Με νέα δομικά χαρακτηριστικά και κριτήρια θα συνοδεύονται τα νέα προγράμματα εξοικονόμησης ενέργειας και ενεργειακής αναβάθμισης, που προγραμματίζονται για το επόμενο διάστημα, στα πρότυπα του επιδόματος θέρμανσης.

Μια πρόγευση έδωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θόδωρος Σκυλακάκης σε τηλεοπτική του συνέντευξη. Όπως είπε ο υπουργός, σταδιακά θα αλλάζουν τα χαρακτηριστικά των προγραμμάτων, αξιοποιώντας την εμπειρία των προηγούμενων προγραμμάτων.

Συγκεκριμένα, ο κ. Σκυλακάκης τόνισε ότι «Σταδιακά θα αλλάζουμε τα χαρακτηριστικά του Εξοικονομώ έτσι ώστε να αποκομίζουμε- από την εμπειρία που έχουμε και από τις ανάγκες που έχουμε- πληροφόρηση. Διότι έχουμε διάφορα πράγματα στο σύστημα της εξοικονόμησης. Το βασικό είναι ότι η εξοικονόμηση έχει τελείως διαφορετική οικονομική απόδοση στον βορά σε σχέση με τον νότο. Και θα πρέπει τα εξοικονομώ να προσαρμόζονται αναλόγως».

Μάλιστα όπως είπε το πρόγραμμα δεν θα βασίζεται σε ζώνες αλλά θα είναι στα πρότυπα του επιδόματος θέρμανσης, όπου κάθε περιοχή έχει τους δικούς της συντελεστές.

Ο υπουργός απέφυγε να πει αν θα υπάρξει συνέχεια του «Εξοικονομώ» λέγοντας ότι στην πορεία θα αποφασιστεί αν θα υπάρξει συνέχεια ωστόσο άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο λέγοντας ότι «μπορεί να ελπίζουν όσοι δεν μπήκαν τώρα».

Πηγή: ienergeia.gr

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.