ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

55.000 νοικοκυριά μέχρι τώρα στο πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον»!

Ολοκληρώθηκε χθες η ημέρα υποβολής αιτήσεων για το πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον ΙΙ» στις Περιφέρειες Αττικής και Νοτίου Αιγαίου. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα το ΥΠΕΝ, στην Περιφέρεια Αττικής 7.729 νοικοκυριά έχουν ολοκληρώσει την υποβολή αίτησης και 4.855 ενδιαφερόμενοι έχουν εγγραφεί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα αλλά δεν έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία υποβολής αίτησης. Στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχουν υποβληθεί 342 αιτήσεις και 311 ενδιαφερόμενοι έχουν εγγραφεί στην πλατφόρμα και καταχωρούν στοιχεία.

Το ΥΠΕΝ ενημερώνει ότι, καθώς στην Αττική οι εγγεγραμμένοι στην πλατφόρμα (συνολικά 12.584 πολίτες) επαρκούν ώστε να απορροφηθεί το σύνολο των πόρων προς διάθεση (μετά και την απόφαση για διπλασιασμό του αρχικού προϋπολογισμού), πλέον απενεργοποιείται η δυνατότητα νέων εγγραφών. Όσοι έχουν ήδη εγγραφεί θα έχουν τη δυνατότητα από την Τρίτη του Πάσχα (οπότε θα ανοίξει και πάλι η πλατφόρμα) να επεξεργαστούν και να υποβάλλουν οριστικά τις αιτήσεις τους. Στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα διατηρηθεί η δυνατότητα νέων εγγραφών στην ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Από την Τρίτη, 10 Απριλίου, καθημερινά 8:00-20:00 θα μπορούν να έχουν πρόσβαση οι ενδιαφερόμενοι από:

  • τις Περιφέρειες Νοτίου Αιγαίου, Βορείου Αιγαίου, Ιονίου και Κρήτης η πλατφόρμα θα ενεργοποιείται εκ νέου, για εγγραφή και υποβολή αιτήσεων, μέχρι να καλυφθεί το σύνολο των πόρων προς διάθεση.
  • όλες τις υπόλοιπες Περιφέρειες (περιλαμβανομένης της Αττικής) όσοι έχουν ήδη εγγραφεί θα έχουν τη δυνατότητα επεξεργασίας και οριστικής υποβολής της αίτησης.

Γενικά, στο σύνολο της χώρας, υπολογίζεται ότι έχουν μπει μέχρι σήμερα στο πρόγραμμα περίπου 55 χιλιάδες νοικοκυριά.

Γ. Σταθάκης: “Τα αποτελέσματα μετράνε”

Ο υπουργός Ανάπτυξης Γ. Σταθάκης μιλώντας χθες σε ραδιοφωνική εκπμπή σχετικά με την εξέλιξη του προγράμματος, δήλωσε:

“Νομίζω ότι τα αποτελέσματα μετράνε: Έκλεισαν οι τρεις εβδομάδες, όπου χωρίστηκε όλη η χώρα σε τρεις περιφέρειες, έχουν εγκριθεί 40.000 νοικοκυριά σε όλη τη χώρα και 15.000 έχουν μπει στην πλατφόρμα, αλλά δεν έχουν ολοκληρώσει το τελευταίο στάδιο, δεν έχουν δηλαδή πάρει το «μαγικό» χαρτάκι. Αυτοί έχουν όλο το χρόνο να ολοκληρώσουν τη διαδικασία, απλώς η πλατφόρμα δεν θα λειτουργήσει για τρεις ημέρες λόγω του Πάσχα. Άρα, έχουμε περίπου 55.000 νοικοκυριά που μπήκαν στο πρόγραμμα για το οποίο, υπενθυμίζω, ότι υπερδιπλασιάσαμε τους πόρους. Οι αρχικοί πόροι κάλυπταν περίπου 27.000 νοικοκυριά, ήταν 350 εκατ. ευρώ τα οποία αυξήσαμε σε 700 εκατ. ευρώ. Υπάρχουν επιπλέον 250 εκατ. ευρώ από τις τράπεζες, με αποτέλεσμα ο προϋπολογισμός του προγράμματος να είναι κοντά στο 1 δισ. ευρώ. Το χειρωνακτικό Εξοικονομώ Ι, για να καλύψει αντίστοιχο αριθμό αιτήσεων χρειάστηκε 22 μήνες. Εμείς το κάναμε σε τρεις εβδομάδες”.

Σε ερώτηση πότε οι αιτούντες θα λάβουν τα χρήματα, ο Υπουργός απάντησε ότι όσοι έχουν πάρει την έγκριση, δηλαδή περίπου 40.000, μπορούν να ξεκινήσουν άμεσα τις σχετικές διαδικασίες.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.