ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η AkzoNobel εξαγοράζει τις βιομηχανικές βαφές BASF έναντι 475 εκατ. ευρώ

Akzonobel interpon

Η AkzoNobel εξαγοράζει το τμήμα βιομηχανικών βαφών της BASF έναντι τιμήματος 475 εκατ. ευρώ. Η συναλλαγή περιλαμβάνει τεχνολογίες, πατέντες και εμπορικά σήματα, και διασφαλίζει την τροφοδοσία όλων των πελατών σε παγκόσμιο δίκτυο. O όμιλος AkzoNobel αποκτά έτσι δύο ακόμα εργοστάσια παραγωγής, στο Deeside του Ηνωμένου Βασιλείου και στο Vanderbijlpark της Νότιας Αφρικής με 400 εργαζομένους.

akzo_Buchner_100
O CEO της AkzoNobel Ton Büchner

Ο κύκλος εργασιών που μεταβιβάζεται ανήλθε στα 300 εκατ. ευρώ το έτος 2015 και περιλαμβάνει προϊόντα για ποικίλες τελικές χρήσης, όπως χρώματα coil, φιλμ επίστρωσης επίπλων και πάνελ, επιχρίσματα προστασίας ανεμογεννητριών και λοιπών βιομηχανικών προϊόντων, πούδρες Η/Β, χρώματα οχημάτων, κλπ.

«Αυτή η εξαγορά θα ενδυναμώσει τη θέση μας σε πολλούς τομείς της αγοράς, και κυρίως του coil. Εναρμονίζεται απόλυτα με το υφιστάμενο portfolio μας», αναφέρει ο CEO της AkzoNobel Ton Büchner. «Συνεχίζουμε να υλοποιούμε την στρατηγική μας για την ανάπτυξη και επίτευξη ηγετικών θέσεων στην αγορά παρέχοντας ολοκληρωμένες λύσεις στους πελάτες μας».

Η προγραμματισμένη συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί το δεύτερο εξάμηνο του 2016.

www.interpon.gr

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.