ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

ELVALHALCOR: Ξεπέρασε τον διεθνή ανταγωνισμό εν μέσω πανδημίας!

Αισθητά καλύτερες επιδόσεις από τους κυριότερους ανταγωνιστές της στην Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο, εμφάνισε κατά το α’ εξάμηνο του έτους η ελληνική ELVALHALCOR παρά τις οικονομικές επιπτώσεις του COVID-19 στην αγορά.

Σύμφωνα με μελέτες για την πορεία της αγοράς αλουμινίου, με εξαίρεση την αγορά της Κίνας, η κατανάλωση στο πρώτο μισό του έτους υποχώρησε κατά 20%. Η ELVALHALCOR από την πλευρά της είδε τον κλάδο αλουμινίου να υποχωρεί κατά 10,3%.

Εκτός από την υπεραπόδοση της εταιρείας σε σχέση με τον ανταγωνισμό, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν, η ELVALHALCOR είδε σημαντικές βελτιώσεις στον ισολογισμό της, καθώς συνεχίστηκε η μείωση στο μέτωπο του χρηματοοικονομικού κόστους.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, το ενοποιημένο χρηματοοικονομικό αποτέλεσμα βελτιώθηκε κατά 6,9% ως αποτέλεσμα της μείωσης των περιθωρίων των επιτοκίων, καθώς η εταιρεία συνέχισε να ανανεώνει το δανεισμό της με νέα ομολογιακά με χαμηλότερα επιτόκια.

Στις 6 Οκτωβρίου η απόφαση για την υπόθεση αντιντάμπινγκ στις ΗΠΑ

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ είχε προϋπολογίσει ότι στο πρώτο εξάμηνο του έτους, θα έπρεπε να ανακατευθύνει μέρος των πωλήσεών της από τις ΗΠΑ σε άλλες αγορές, εξαιτίας των μέτρων που έθεσε σε ισχύ η αμερικανική κυβέρνηση.

Η αλλαγή αυτή ωστόσο εξαιτίας της πανδημίας πραγματοποιήθηκε κάτω από εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες, με δεδομένο μάλιστα ότι στις ΗΠΑ οι τιμές ήταν πολύ υψηλές και τα περιθώρια κέρδους μεγάλα. Σε κάθε περίπτωση, η έκδοση της απόφασης για την υπόθεση της έρευνας αντιντάμπινγκ για την αγορά αλουμινίου (φύλλα κοινών κραμάτων αλουμινίου) αναμένεται στις 6 Οκτωβρίου.

Οριστική παράδοση του τετραπλού θερμού έλαστρου TANDEM

Σε ό,τι αφορά στη νέα μεγάλη επένδυση εγκατάστασης του τετραπλού θερμού έλαστρου TANDEM, έχει ολοκληρωθεί η εγκατάσταση και ξεκίνησε η λειτουργία του στα τέλη Ιουνίου. Η οριστική παράδοση από τον κατασκευαστή αναμένεται να γίνει στα μέσα Οκτωβρίου και πλέον από το νέο έλαστρο θα περνά το μεγαλύτερο μέρος των προϊόντων.

Ομαλοποιημένη η κατάσταση στο β’ εξάμηνο 2020

Ως προς την πορεία της αγοράς στο δεύτερο εξάμηνο, σύμφωνα με την εικόνα που μεταφέρουν πηγές της εταιρείας η κατάσταση εμφανίζεται σαφώς ομαλοποιημένη, αν και η ύφεση που προκλήθηκε από την πανδημία συνεχίζεται. Όπως αναφέρει και η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, η ELVALHALCOR παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και είναι έτοιμη να ανταποκριθεί σε όποιες προσωρινές μεταβολές στη ζήτηση.

Πηγή: Capital.gr

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.