ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

ΕΤΕΜ: Μοναδική εμφάνιση με πληθώρα εκθεμάτων στη έκθεση ΧΕΝΙΑ 2022

Τα περίπτερα ETEM & HYLINE by ETEM, έκλεψαν τις εντυπώσεις δημιουργώντας δυο συνεχόμενους κυλινδρικούς όγκους με αξονική διάταξη των δειγμάτων, στους οποίους ο επισκέπτης είχε τη δυνατότητα να ενημερωθεί για τις τελευταίες τάσεις της αγοράς.

Με δύο περίπτερα επιφάνειας 250 τ.μ., η ΕΤΕΜ εγκαινίασε τη νέα εποχή, κλέβοντας τις εντυπώσεις. Τα δυο γειτονικά περίπτερα με εντυπωσιακό design, καθαρές γραμμές και λιτό σχεδιασμό φιλοξένησαν πληθώρα καινοτόμων λύσεων, οι οποίες παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στην Ελληνική αγορά και αναμένεται να αποτελέσουν την αιχμή του δόρατος σε ότι αφορά τις μελλοντικές πωλήσεις της εταιρείας.

Με αφετηρία το stand της ΕΤΕΜ, ο επισκέπτης είχε την ευκαιρία να εκκινήσει την περιήγησή του με το δίφυλλο επάλληλο συρόμενο σύστημα ES38, το οποίο έφερε τη νέα γενιά χαμηλών οδηγών, ύψους 32 χιλ. έτσι ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε αντικαταστάσεις υφιστάμενων κουφωμάτων. Επιπρόσθετα, η στενή επαλληλία 36 χιλ. σε συνδυασμό με την επιλογή στενής σήτας, προσφέρουν ένα ταυτόσημο αισθητικό αποτέλεσμα, περιορίζοντας σημαντικά την επικοινωνία του χρήστη του κουφώματος με το εξωτερικό περιβάλλον.

Ακολουθούσαν οι ανοιγόμενες λύσεις, το σύστημα EW70, με χαμηλό κατωκάσι, 20 χιλ., το οποίο περιορίζει κατά 60% το εμπόδιο για τη διάβαση του χρήστη. Δίπλα του είχε εγκατασταθεί το ευρέως γνωστό Ε68 κρυφό φύλλο, με περιμετρικό μηχανισμό.

Αμέσως μετά το εντυπωσιακό συρόμενο σύστημα ES38 HOTEL, μια πιστοποιημένη λύση, η οποία συνδυάζεται με άκρως ανταγωνιστικά κοστολόγια για ξενοδοχειακές εφαρμογές. Το συγκεκριμένο σύστημα μπορεί να προσφερθεί με οδηγό με ή δίχως σήτα. Το φύλλο της σήτας δύναται να υποδεχθεί χώρισμα, για εφαρμογή γυαλιού ή plexiglass και κλειδαριά pop up, εξασφαλίζοντας μέγιστη ασφάλεια για μικρά παιδιά.

Επόμενη στάση αποτελούσε το υαλοπέτασμα EF50, με ενταγμένα – το προβαλλόμενο παράθυρο και την πόρτα Ε75 Flat Door. Συνδυασμός λύσεων ο οποίος γίνεται συχνά σε εφαρμογές με υαλοπετάσματα.

Σε μικρή απόσταση, ο επισκέπτης είχε την ευκαιρία να λάβει ενημέρωση για το σύστημα αεριζόμενων προσόψεων Ε97, το οποίο αποτελεί την πλέον ευέλικτη λύση της αγοράς σε ζητήματα επένδυσης κτιρίων, μιας και είναι σχεδιασμένο να υποδέχεται πληθώρα δομικών προϊόντων, ικανοποιώντας τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό.

Η περιήγηση των επισκεπτών στο περίπτερο της ETEM ολοκληρωνόταν με τη νέα λύση, Ε50 MARBLE, η οποία έχει βασιστεί στον επιτυχημένο σχεδιασμό της Ε50 και προσφέρει στενό γάτζο επαλληλίας 36 χιλ. Στο συγκεκριμένο δείγμα ο οδηγός είναι σε θέση να υποδεχθεί ως υλικό πλήρωσης την αρχιτεκτονική προδιαγραφή για το δάπεδο, με σκοπό να επιτυγχάνεται η αδιάκοπη ενοποίηση του εσωτερικού με το εξωτερικό περιβάλλον, παρέχοντας ένα εντελώς επίπεδο και ομοιόμορφο αποτέλεσμα.

Διαβαίνοντας στο περίπτερο της HYLINE by ETEM, ο επισκέπτης βρισκόταν μπροστά από ένα εντυπωσιακό minimal τετράφυλλο συρόμενο σύστημα, HY40, πλάτους 7 μ. Το ηλεκτροκίνητο κούφωμα τυπολογίας χωνευτού, παρασυρόμενου, με ανάστροφο γάντζο λειτουργούσε σε διπλό οδηγό και παρείχε εμφανείς διατομές πάχους 18 χιλ.

Το συγκεκριμένο δείγμα έφερε προγραμματισμό έτσι ώστε να έχει δυο διακριτές λειτουργίες. Στην πρώτη λειτουργία, ο χρήστης με τηλεχειρισμό άνοιγε το ένα από τα τέσσερα φύλλα, ώστε να μπορεί να περάσει, δίχως να χαθούν τα θερμικά φορτία. Η λειτουργία αυτή κρίνεται ιδανική για περιόδους που υπάρχουν ακραία θερμικά φαινόμενα. Η δεύτερη λειτουργία, επιτρέπει στον χρήστη να ανοίξει ή να κλείσει πλήρως και τα τέσσερα φύλλα του κουφώματος.

Τα αθόρυβα μοτέρ ηλεκτροκίνησης, τα οποία τοποθετούνται είναι προγραμματισμένα έτσι ώστε να ακινητοποιούνται σε περίπτωση κατά την οποία αναγνωρίσουν εμπόδιο, ενώ εγγυόνται σε περίπτωση πτώσης τάσης τη λειτουργία του προϊόντος για αρκετές κυλήσεις έως ότου αποκατασταθεί η τροφοδοσία.

Κλείνοντας με το ΗΥ40, είναι σημαντικό να αναφερθεί πως το κούφωμα συνδέεται με το BMS (Building Management System) του κτιρίου, ώστε ο χρήστης να μπορεί απομακρυσμένα να το ελέγχει.

Το επόμενο δείγμα του περιπτέρου της HYLINE by ETEM, ήταν η γυάλινη ηλεκτροκίνητη αξονική (pivot) πόρτα HYPI με μόλις 38 χιλ. περιμετρικό πλαίσιο αλουμινίου, με αναγνώριση εμποδίου για τη μέγιστη ασφάλεια του χρήστη. Συνδυαζόταν με πληκτρολόγιο στην εξωτερική μεριά, έτσι ώστε να δώσει πρόσβαση δίχως κοινού κλειδιού.

Επόμενο δείγμα, το ανοιγόμενο minimal σύστημα ΗΥSTYLE, σχεδιασμένο έτσι ώστε να μπορεί να πάρει στενά καΐτια, να προσφέρει μεγάλα ανοίγματα και να παρέχει στον χρήστη το στενότερο μπινί της αγοράς για θερμοδιακοπτόμενα συστήματα αλουμινίου στον κόσμο, πλάτους 58 χιλ.

Η συρόμενη λύση, HY30, παρέχει ομοιογενή περιμετρική εμφάνιση 18 χιλ., το οποίο αποτελεί κανόνα για όλα τα συρόμενα συστήματα αλουμινίου της HYLINE, και την τοποθετεί ως την εταιρεία με τα στενότερα συστήματα διεθνώς. Το κλείδωμα του κουφώματος υλοποιείται από τον τοίχο, προσφέροντας ομοιογένεια στην τελική εφαρμογή, ενώ ο αρμός στο δάπεδο 8 χιλ. εγγυάται ότι κανένας χρήστης του προϊόντος δεν θα αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα διέλευσης. Φέρει σύστημα κρυφής σήτας, η οποία είναι εμφανής από τον χρήστη του κουφώματος, μόνο όταν αυτός τη λειτουργεί.

Το HYWOOD είναι το στενότερο minimal συρόμενο ξύλινο κούφωμα στην αγορά, με 48 χιλ. εμφανές πλαίσιο περιμετρικά. Η επικάλυψη του αλουμινίου γίνεται με ξυλεία accoya, το οποίο έχει ιδανική συμπεριφορά σε UV ακτινοβολία και υγρασία, περιορισμένες συστολοδιαστολές, αλλά και ιδιαίτερα καλή συνεργασία σε βαφές.

Τελευταίο δείγμα, η χειροκίνητη αξονική (pivot) πόρτα HYPI WOOD με διαφορετικά πάνελ επικάλυψης μέσα-έξω, τα οποία επιλέγονται από τον μελετητή του έργου, η οποία φέρει μηχανισμό επαναφοράς και μηχανισμό κλειδώματος πολλών σημείων.

Τα περίπτερα ETEM & HYLINE by ETEM, έκλεψαν τις εντυπώσεις δημιουργώντας δυο συνεχόμενους κυλινδρικούς όγκους με αξονική διάταξη των δειγμάτων, στους οποίους ο επισκέπτης είχε τη δυνατότητα να ενημερωθεί για τις τελευταίες τάσεις της αγοράς.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, εξειδικευμένα στελέχη της ΕΤΕΜ, παρουσίασαν ολοκληρωμένες τις υπηρεσίες και τα εργαλεία τα οποία διαθέτει η εταιρεία για την πιο αποδοτική επιλογή μέσα από την ευρεία γκάμα των προϊόντων της, που έρχονται να δώσουν πληθώρα αισθητικών και λειτουργικών λύσεων.

Η XENIA 2022 πραγματοποιήθηκε με μια εντυπωσιακή προσέλευση και με τεράστια επισκεπτική και εμπορική επιτυχία.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.