ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

Ξεπέρασαν το 50% οι εξαγωγές της ALUMINCO το 2016, αυξήθηκαν και οι πωλήσεις!


Στα 27,4 εκατ. ευρώ έφθασαν οι πωλήσεις της ALUMINCO κατά το 2016, έναντι 24,5 εκατ. ευρώ το 2015, σημειώνοντας μία αύξηση κατά 11%, που οφείλεται βασικά στην αύξηση της εξαγωγικής δραστηριότητας της εταιρίας, που ξεπέρασε το 50% του συνολικού τζίρου. Αυτό είναι το επιστέγασμα της συνεχούς προσπάθειάς της την τελευταία πενταετία να αναπτυχθεί με τα επώνυμα προϊόντα της σε σημαντικές αγορές του εξωτερικού, κάτι που επετεύχθη κυρίως με την συνεχή παρουσία της εταιρίας σε κορυφαίες διεθνείς εκθέσεις, ξεπερνώντας ακόμα και τα ευρωπαϊκά σύνορα, καθώς συμμετείχε το 2015 σε εκθέσεις στο Dubai και το Las Vegas.

Σήμερα, η ALUMINCO έχει παρουσία μέσω του δικτύου της σε πάνω από 60 χώρες, συνεχίζοντας τις προσπάθειες ανάπτυξής του με κύριους στόχους τις αγορές των ΗΠΑ, της ΒΔ Ευρώπης, αλλά και της υποσαχάριας Αφρικής. Ήδη έχουν γίνει σημαντικά βήματα προς αυτόν το στόχο. Τρέχοντας δε ένα τετραετές πλάνο ενεργειών και επενδύσεων, έχει ορίσει ως στόχο, μαζί με την παράλληλη ανάπτυξη των εγχώριων πωλήσεων, μια αναλογία πωλήσεων εξωτερικού και Ελλάδος της τάξης του 70-30% μέχρι το 2019.

Με συνεχείς επενδυτικές κινήσεις η εταιρία έχει “θωρακιστεί” παραγωγικά και τεχνολογικά. Την διετία 2014-15 με επενδύσεις ύψους 4,7 εκατ. ευρώ αναβαθμίστηκαν οι παραγωγικές της δυνατότητες, οι οποίες είχαν φθάσει σε οριακό σημείο σε επίπεδο εφοδιαστικής αλυσίδας και μηχανοργάνωσης. Συγκεκριμένα, έγιναν επενδύσεις σε νέα πρέσα διέλασης 2500 τόνων, νέο κάθετο βαφείο προφίλ, νέα ρομποτική αποθήκη προφίλ 1700 θέσεων και λογισμικά μηχανογράφησης και marketing και τέλος κτιριακά. Όλα αυτά προσδίδουν πλέον στην εταιρεία τη δυνατότητα να επιτυγχάνει τα επιθυμητά επίπεδα παραγωγής τόσο από πλευράς ποσότητας όσο και ποιότητας, προάγοντας σε μεγάλο βαθμό τις διαδικασίες αυτοματοποίησης, οι οποίες έχουν ως επακόλουθο τη μείωση του λειτουργικού κόστους παραγωγής.

Επίσης, ακολουθώντας τη φιλοσοφία της ανάπτυξης και παραγωγής τελικών προϊόντων αλουμινίου αλλά και τη διεύρυνση της γκάμας, η ALUMINCO είναι σε θέση πολύ σύντομα να ξεκινήσει την παραγωγή και άλλων νέων προϊόντων, καλύπτοντας με ολοκληρωμένο τρόπο τις ανάγκες του Έλληνα κατασκευαστή.

Για τρέχουσα περίοδο, έχει προετοιμάσει άλλο ένα επενδυτικό πλάνο ύψους 2,5 εκατ. ευρώ που θα μεγιστοποιήσει τις υφιστάμενες αποδόσεις, αλλά και θα αποδείξει τη συνέπειά της προς την επίτευξη των στόχων της.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.