ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

Κ. Χατζηδάκης, ΥΠΕΝ: Το φθινόπωρο ο τρίτος κύκλος του «Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον»

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης

Σε γνωστό ραδιοφωνικό σταθμό της Αττικής, ο Υπουργός Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης μεταξύ άλλων επιβεβαίωσε ότι η διενέργεια του τρίτου κύκλου του προγράμματος «Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον», σε συνεννόηση με το Υπουργείο Ανάπτυξης θα ξεκινήσει το φθινόπωρο.

Συγκεκριμένα, ο κ. Χατζηδάκης τόνισε σχετικά «…Θέλουμε να βγάλουμε τον τρίτο κύκλο Σεπτέμβριο-Οκτώβριο. Ο στόχος είναι να είναι 350 εκατ. έτσι ώστε συνολικά οι τρεις κύκλοι -ένας με την προηγούμενη κυβέρνηση και δύο με εμάς- να πάνε στο 1 δισ…».

Συμπληρώνοντας «…Είναι ένα πρόγραμμα χρήσιμο για τα νοικοκυριά, γιατί βοηθάει τις επισκευές, την ενεργειακή αναβάθμιση των σπιτιών τους, αλλά χρήσιμο και για τον κατασκευαστικό κλάδο. Θα δουλέψουν χιλιάδες άνθρωποι με αυτό το πρόγραμμα. Είναι ένα πρόγραμμα με το οποίο είμαι κι εγώ προσωπικά συνδεδεμένος, διότι εγώ το ξεκίνησα το 2009 και θέλω να το στηρίξω. Είναι και ένα πρόγραμμα το οποίο το αγκαλιάζει ο Πρωθυπουργός. Είναι επίσης ενταγμένο στη γενικότερη ενεργειακή και περιβαλλοντικής μας πολιτική γιατί έχει “πράσινο” πρόσημο…».

Μειώσεις στα εισοδηματικά κριτήρια

Τόσο οι επτά εισοδηματικές κατηγορίες όσο και το ανώτατο ποσοστό ενίσχυσης, που ήταν στο 70%, αναμένεται να μειωθούν προκειμένου να ενταχθούν στο πρόγραμμα όσο περισσότεροι ιδιοκτήτες ακινήτων γίνεται, κυρίως από τη μεσαία τάξη.

Στόχος της ηγεσίας του ΥΠΕΝ είναι ο συνολικός προϋπολογισμός του τρίτου κύκλου να ξεπεράσει τα 350.000 ευρώ.

Η χρηματοδότηση θα γίνεται με απευθείας ενισχύσεις των ενδιαφερομένων ιδιοκτητών με χαμηλότοκα και μηδενικού επιτοκίου τραπεζικά δάνεια αλλά και με αποτελεσματικές φορολογικές εκπτώσεις.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.