ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

«Εξοικονομώ – Αυτονομώ»: Αυξάνεται ο προϋπολογισμός του Γ’ Κύκλου κατά 10 εκατ. ευρώ

Τον προϋπολογισμό του Γ’ Κύκλου του προγράμματος «Εξοικονομώ – Αυτονομώ», που αφορά στην ενίσχυση των νοικοκυριών για τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης των κατοικιών ενισχύει η Περιφέρεια Αττικής, με απόφαση του περιφερειάρχη,  Γ. Πατούλη.

Ειδικότερα, η Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Αττικής προχώρησε σε τροποποίηση της Πράξης «Ενεργειακή αναβάθμιση κατοικιών» (ΑΔΑ: 6ΘΒ97Λ7-Κ3Φ) και αύξηση του προϋπολογισμού κατά επιπλέον 10 εκατ. ευρώ (συνολικά 24,7 εκατ. ευρώ). Σημειώνεται ότι η εν λόγω παρέμβαση εντάσσεται στον Άξονα Προτεραιότητας 4 του ΠΕΠ Αττικής 2014-2020 και χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και από εθνικούς πόρους.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η δράση αφορά στην υλοποίηση παρεμβάσεων με στόχο τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης των κατοικιών της Περιφέρειας Αττικής, οι οποίες αποδεδειγμένα, έχουν μικρή ενεργειακή απόδοση και ανήκουν σε ιδιοκτήτες με χαμηλά εισοδήματα που δεν μπορούν να χρηματοδοτήσουν πλήρως με ίδια κεφάλαια την ενεργειακή αναβάθμιση της κατοικίας τους, συμβάλλοντας, έτσι, τόσο στην εξοικονόμηση ενεργειακών πόρων της χώρας, αλλά και στην εξοικονόμηση κόστους που βαρύνει τον οικογενειακό προϋπολογισμό.

Με την υλοποίηση της πράξης, 1.835 νοικοκυριά αναμένεται να καταταχθούν σε καλύτερη κατηγορία ενεργειακής κατανάλωσης, ενώ η ετήσια εκπομπή αερίων θερμοκηπίου αναμένεται να μειωθεί κατά 3.434 τόνους CO2.

Έρχεται πρόγραμμα τύπου «Εξοικονομώ» για επιχειρήσεις

Πραγματοποιήθηκε πρόσφατα συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ), με τη συμμετοχή του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωνσταντίνου Σκρέκα.

Στο πλαίσιο της συζήτησης, ο Υπουργός παρουσίασε μέρος από το σχέδιο του ΥΠΕΝ έως το τέλος του 2021, για την επίλυση των σημαντικών προβλημάτων της βιομηχανίας. Στο πλαίσιο αυτό, σχεδιάζονται από το Υπουργείο διάφορες δράσεις ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων της χώρας, και ειδικά της μεταποίησης, όπως, μεταξύ άλλων, η προκήρυξη ειδικού προγράμματος τύπου «Εξοικονομώ» για επιχειρήσεις.

Τέλος, και όσον αφορά τις επενδύσεις που θα υλοποιηθούν μέσω του νέου αναπτυξιακού νόμου προτάθηκε από τα μέλη του ΔΣ του ΣΒΕ να συμπεριληφθεί ως επιπλέον κριτήριο ενίσχυσης το κριτήριο της ενεργειακής αποδοτικότητας των προς ενίσχυση επενδυτικών σχεδίων.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.