ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

ALUMINCO: Χορηγός των Βραβείων Ελληνικής Αρχιτεκτονικής 2023

Η ALUMINCO συνεχίζει να δείχνει έμπρακτα τη στήριξή της στην αρχιτεκτονική κοινότητα, στηρίζοντας τον θεσμό των Βραβείων Ελληνικής Αρχιτεκτονικής.

Η ALUMINCO μετά τη χορηγία της ημερίδας ΕΣΩ, συνεχίζει να δείχνει έμπρακτα τη στήριξή της στην αρχιτεκτονική κοινότητα και γίνεται ένας από τους μεγαλύτερους χορηγούς στην σημαντική εκδήλωση του χώρου, τα Βραβεία Ελληνικής Αρχιτεκτονικής 2023.

Μέσα από έναν συνεχή δημιουργικό και εποικοδομητικό διάλογο με την αρχιτεκτονική κοινότητα, έχουν αναπτυχθεί ισχυροί δεσμοί συνεργασίας. Όλα αυτά τα χρόνια, η ALUMINCO δημιουργεί προϊόντα από αλουμίνιο με υψηλά ποιοτικά χαρακτηριστικά, που ανταποκρίνονται σε κάθε εφαρμογή κι αναδεικνύουν το έργο των συνεργατών της.

Η τεχνογνωσία της εταιρείας να ανταποκρίνεται σε “tailor made” κατασκευές, έχει συντελέσει στη δημιουργία μιας αμοιβαίας σχέσης εμπιστοσύνης και σεβασμού που αποδεικνύεται εκατέρωθεν με κάθε ευκαιρία, όπως είναι εν προκειμένω τα Βραβεία Ελληνικής Αρχιτεκτονικής 2023.

Εξίσου πολύ σημαντική συνεργασία έχει η ALUMINCO, με  το εξειδικευμένο περιοδικό DOMa που εδώ και χρόνια δρα με σκοπό την ανάδειξη της ελληνικής αρχιτεκτονικής. Τη φετινή χρονιά ο θεσμός έρχεται να βραβεύσει τους καλύτερους σε έξι πολύ σημαντικές κατηγορίες. Την κριτική επιτροπή απαρτίζουν καταξιωμένοι επαγγελματίες του χώρου όπως ο Manuel Aires Mateus (AIRES MATEUS E ASSOCIADOS), Emanuel Christ & Christoph Gantenbein (CHRIST & GANTENBEIN) και Dikkie Scipio (KAAN ARCHITECTEN). Με χαρά λοιπόν η δυναμική εταιρεία διέλασης θέλησε να στηρίξει ένα τόσο σημαντικό γεγονός.

Ένα ακόμη αποτέλεσμα του παραπάνω «διαλόγου» με την αρχιτεκτονική κοινότητα είναι η προϊοντική κατηγορία της ALUMINCO –η σειρά συστημάτων αλουμινίου SKYLINE– που εξυπηρετεί κυρίως κτιρια και κατοικίες ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής. Έτσι βλέπουμε τα συστήματα SKYLINE σε κτίσματα με retro αισθητική, σε industrial χώρους που δίνουν έμφαση στη λειτουργικότητα και την άνεση και σε μινιμαλιστικά σχέδια που εξυπηρετούν κτίρια με θέα, όλα πλήρως ευθυγραμμισμένα με τις τάσεις της σύγχρονης αρχιτεκτονικής. Πρόκειται δηλαδή για ένα premium, σύγχρονο εργαλείο που ανταποκρίνεται στις απαιτητικές και σύγχρονες εφαρμογές των αρχιτεκτόνων.

Πέραν όμως του μεγάλου φάσματος εφαρμογών, τα SKYLINE είναι ένα προϊόν φιλικό προς το περιβάλλον. Η πρώτη ύλη των SKYLINE έχει παραχθεί πιστοποιημένα από 100% πράσινη ενέργεια και συγκεκριμένα υδροηλεκτρική. Η επιλογή των συγκεκριμένων υλικών από την ALUMINCO εντάσσεται στο πλαίσιο του πράσινου προσανατολισμού της και σε μια σειρά δράσεων γύρω από αυτόν.

Στόχος της εταιρείας είναι το χαμηλότερο αποτύπωμα διοξειδίου του άνθρακα ανά τόνο αλουμινίου. Αυτό επιτυγχάνεται με την «ανακύκλωση» αέριων ρύπων για την παραγωγή αλουμινίου, με την αξιοποίηση φωτοβολταϊκών πάνελ για την παραγωγή ενέργειας, καθώς επίσης και με την ανακύκλωση πρώτων υλών και μη μεταλλικών αποβλήτων (όπως χαρτί, πλαστικό, ξύλο κ.λπ.).

Άλλωστε η ίδια η καρδιά της εταιρείας, το αλουμίνιο, είναι ένα υλικό 100% ανακυκλώσιμο, από το οποίο παράγονται προϊόντα που βοηθούν την κοινωνία να μην υπερκαταναλώνει. Επίσης η ALUMINCO είναι ενταγμένη στην Περιβαλλοντική Δήλωση Προϊόντος (Environmental Product Declaration – EPD), ένα σύστημα Οικολογικής Σήμανσης, που πιστοποιεί με διαφάνεια την περιβαλλοντική επίπτωση των προϊόντων καθ’ όλο τον κύκλο ζωής τους.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι η νέα γραμμή διέλασης αλουμινίου της εταιρείας στα Οινόφυτα διαθέτει «πράσινο» σύστημα διαχείρισης ενέργειας. Πρόκειται για το σύστημα PE.E.SS που προσφέρει αποδοτική εξοικονόμηση με διψήφια μείωση κατανάλωσης. Ήδη το 20% της παραγωγής της ALUMINCO πραγματοποιείται με τη χρήση φωτοβολταϊκής ενέργειας και ο στόχος της εταιρείας για το 2023 είναι να φτάσει στο 30% και το 2030 στο 50%.

Βραβείων Ελληνικής Αρχιτεκτονικής 2023

Η Τελετή Απονομής των Βραβείων Ελληνικής Αρχιτεκτονικής 2023 θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 05 Ιουλίου 2023, στο αίθριο του Μουσείου Μπενάκη, Πειραιώς 138.

Ώρα προσέλευσης: 20:30
Ώρα έναρξης: 21:00

Η είσοδος είναι ελεύθερη, απαραίτητη η προκράτηση θέσης.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.