ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτηταΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

ALUMIL: Οι φοιτητικές κατοικίες του μέλλοντος έχουν την υπογραφή της!

Το Brighton είναι μια πόλη στα νότια του Λονδίνου στην οποία χτυπάει η καρδιά του νεανικού κόσμου στη Μεγάλη Βρετανία. Είναι γνωστό για τον μεγάλο αριθμό πανεπιστημίων και κολλεγίων που διαθέτει. Χαρακτηριστικά μπορούν να αναφερθούν το University of Brighton και το University of Sussex με πάνω από 35.000 φοιτητές ετησίως, καθώς και οι σχολές καλών τεχνών Brighton Academy και Brighton Screen & Film School.

Ως εκ τούτου, κάθε χρόνο χιλιάδες νέοι καταφθάνουν από όλα τα μέρη του κόσμου στο Brighton, ώστε να αναζητήσουν κατοικία και να ξεκινήσουν τις σπουδές τους. Η καλύτερη απάντηση στο μείζον ζήτημα της αναζήτησης φοιτητικών καταλυμάτων έχει όνομα και λέγεται “The Scape”. Πρόκειται για ένα μοντέρνο κτιριακό σύμπλεγμα υψηλής αισθητικής που πρόσφατα ολοκληρώθηκε.

Η τοποθεσία του αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματά του: το “The Scape” βρίσκεται στην καρδιά της πανεπιστημιακής κοινότητας του Brighton, στην περιοχή Moulsecoomb. Το νέο σύμπλεγμα κατοικιών αφήνει το  αρχιτεκτονικό του στίγμα και υπογραμμίζει το στοιχείο της ζωντάνιας και των γρήγορων ρυθμών που αποπνέει το Brighton.

Το εσωτερικό του κτιρίου είναι σχεδιασμένο ώστε να δίνει τη δυνατότητα έκφρασης σε όσους ζουν σε αυτό. Στούντιο και μεγαλύτερα διαμερίσματα, κοινόχρηστοι χώροι μελέτης, βιβλιοθήκη, αίθουσες ψυχαγωγίας και κατασκευών, συνθέτουν το πολυδιάστατο σκηνικό και δίνουν τον ρυθμό στην καθημερινότητα.

Στο κέλυφος του κτιρίου την προσοχή τραβάει η επένδυση με χρυσό προτρυπημένο πλέγμα αλουμινίου (perforated aluminium sheet), που τονίζει την αισθητική υπεροχή της κατασκευής. Επιπλέον, τα κτίρια του “The Scape” έχουν εξοπλιστεί με το σύστημα υαλοπετασμάτων υψηλής ενεργειακής απόδοσης SMARTIA M7.

Το προηγμένο σύστημα της ALUMIL συμβάλλει τα μέγιστα στην ενίσχυση του φυσικού φωτισμού στον χώρο, ενώ παρέχει υψηλά επίπεδα ασφάλειας και ηχομόνωσης, ιδιαίτερα σημαντικά στοιχεία για έναν σπουδαστή.

Στο έργο επίσης ξεχωρίζει το ανοιγόμενο θερμομονωτικό σύστημα της ALUMIL, SUPREME S77. Η ενεργειακή απόδοση του εν λόγω συστήματος είναι επιπέδου Passive House, ενώ η υψηλή του στατικότητα το καθιστά ιδανική επιλογή ακόμη και σε περιοχές με ακραία καιρικά φαινόμενα. Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι τα συστήματα που χρησιμοποιήθηκαν πληρούν όλες τις προδιαγραφές που τίθενται σύμφωνα με τα British Standards (BS).

Η μεγάλη γκάμα αρχιτεκτονικών συστημάτων της ALUMIL προσφέρει στην εταιρεία την ευελιξία που απαιτείται ώστε να προσαρμόζεται ανάλογα με τις εκάστοτε κτιριακές ανάγκες. Τα κτίρια του “The Scape” στο Brighton αποτέλεσαν μια πρόκληση, καθώς οι απαιτήσεις για λειτουργικότητα και ενεργειακές επιδόσεις ήταν αυξημένες.

Η επιλογή των συστημάτων της ALUMIL σε ένα έργο σύγχρονο και με νεανική αισθητική είναι για την ελληνική εταιρεία το καλύτερο εφόδιο για την παρουσία της σε αντίστοιχα εντυπωσιακά έργα που θα λάβουν χώρα στη Μ. Βρετανία στο εγγύς μέλλον.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.