ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

ELVALHALCOR: Πανέτοιμη να εκμεταλλευθεί τις διεθνείς ευκαιρίες!

«Η ELVALHALCOR είναι από κάθε πλευρά έτοιμη να εκμεταλλευθεί τις όποιες ευκαιρίες προκύψουν στη διεθνή αγορά», δήλωσε χθες ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της νεοσύστατης (προέκυψε από τη συγχώνευση των Ομίλων ΕΛΒΑΛ και ΧΑΛΚΟΡ) εταιρείας κ. Δημήτρης Κυριακόπουλος, στο πλαίσιο παρουσίασης της εισηγμένης που έλαβε χώρα στο ΧΑ.

Ενδεικτικά μάλιστα ο κ. Κυριακόπουλος αναφέρθηκε στους μοχλούς ανάπτυξης που μπορούν να προκύψουν από τις νέες συνθήκες, οι οποίες αφορούν στις αλλαγές του πλαισίου σε σχέση με το περιβάλλον. Έτσι, όχι μόνο παρατηρείται στροφή προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειες και το φυσικό αέριο, αλλά παράλληλα (προκειμένου να μειωθούν οι εκπομπές ρύπων), η διεθνής παραγωγή στρέφεται προς αυτοκίνητα και πλοία χαμηλότερου βάρους, ενώ στο προσκήνιο μπαίνει και η υπόθεση των ηλεκτρικών οχημάτων.

«Ο όμιλος είναι σωστά τοποθετημένος, με προϊόντα υψηλής προστιθέμενης αξίας, προκειμένου να εκμεταλλευθεί τις νέες τάσεις που διαμορφώνονται» αναφέρθηκε σχετικά, συμπληρώνοντας πως «η συγχώνευση ΕΛΒΑΛ και ΧΑΛΚΟΡ θα λειτουργήσει θετικά σε πολλά μέτωπα, όπως αυτά της καινοτομίας, της τεχνολογίας, της έρευνας-ανάπτυξης, των προμηθειών και των υποδομών».

Με βάση τα pro forma αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου του 2017, ο όμιλος ELVALHALCOR σημείωσε κύκλο εργασιών 934 εκατ. ευρώ, EBITDA 91 εκατ. ευρώ, ενώ παράλληλα ο καθαρός δανεισμός του είχε διαμορφωθεί στα 565 εκατ. ευρώ. Έχει παρουσία σε περισσότερες από εκατό χώρες, το 92% των πωλήσεών του κατευθύνεται εκτός Ελλάδας και διαθέτει δώδεκα σύγχρονες παραγωγικές μονάδες σε τρεις χώρες.

Η ΕΛΒΑΛ (κλάδος αλουμινίου), όπως σημείωσε ο γενικός διευθυντής διέλασης αλουμινίου κ. Λάμπρος Βαρούχας, έχει προγραμματίσει επένδυση για αύξηση της παραγωγικής της δυναμικότητας από τις 270 χιλ. στις 320 χιλ. τόνους και παράλληλα μέσω αυτού του project θα τεθούν οι βάσεις για μια πολύ μεγαλύτερη αύξηση του capacity (έως και τις 600-700 χιλ. τόνους, μέσα από πρόσθετες παρεμβάσεις), όποτε αυτό κριθεί σκόπιμο στο μεσο-μακροπρόθεσμο διάστημα.

Και αυτό σε μια δραστηριότητα που λειτουργεί για την εισηγμένη εταιρεία με capacity 100% σε μια πολύ μεγάλη διεθνή αγορά (5 εκατ. τόνοι η ευρωπαϊκή, 25 εκατ. η παγκόσμια), που αναπτύσσεται ετησίως με 3%-5%.

Στον τομέα του χαλκού, η εισηγμένη προχώρησε σε πολύ σημαντικές επενδύσεις κατά τα τελευταία χρόνια, επικεντρωνόμενη σε προϊόντα υψηλής προστιθέμενης αξίας, με βασικό προορισμό τους βιομηχανικούς πελάτες του εξωτερικού.

Σήμερα, μεταξύ άλλων, σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή του τμήματος χαλκού κ. Περικλή Σαπουντζή, είναι πρώτη στην Ευρώπη με μερίδιο 18% σε ό,τι αφορά την παραγωγή σωλήνων χαλκού, ενώ παράλληλα έχει δρομολογήσει επένδυση 7 εκατ. για αύξηση παραγωγικής δυναμικότητας στο σωληνουργείο και πρόσφατα διέθεσε 15 εκατ. για να αποκτήσει μέσω ΑΜΚ το 50% της ολλανδικής Nedzink (έλαση τιτανιούχου ψευδαργύρου).

Πηγή: euro2day.gr

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.