ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΓΟΡΑ

LME: Το αλουμίνιο εκ νέου υπό πίεση μετά το σοκ RUSAL

Μετά την υποχώρηση των ΗΠΑ όσον αφορά στις κυρώσεις προς τη RUSAL (το νέο ορόσημο για το τι μέλλει γενέσθαι είναι η 28η Οκτωβρίου), το αλουμίνιο έπεσε σε πιο φυσιολογικά επίπεδα, προσπαθώντας να σταθεροποιηθεί μετά από τα έντονα σκαμπανεβάσματα των προηγούμενων ημερών.

Με το πρόβλημα του ρωσικού κολοσσού να έχει μεταφερθεί σε μεταγενέστερη περίοδο, οι κερδοσκοπικές πιέσεις υποχώρησαν, η φυσική αγορά «ανέπνευσε» και η άνοδος των premium περιορίστηκε. Ουσιαστικά το πλαίσιο που στήριξε το βραχυπρόθεσμο ράλι της τιμής πρωτόχυτου αλουμινίου άλλαξε και η τιμή υποχώρησε μοιραία σε πιο φυσιολογικά επίπεδα.

Οι σταθεροποιητικές τάσεις συνεχίστηκαν στο LME με μία μικρή ανοδική δυναμική να κάνει την εμφάνισή της στις αρχές Μαΐου. Το ελαφρύ μέταλλο κινήθηκε σε ένα εύρος $2.250-2.350/mt μέχρι τα μέσα του Ιουνίου ότανκαι επικράτησαν πτωτικές τάσεις, καθώς ο εμπορικός πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ και του υπόλοιπου κόσμου αναθερμάνθηκε αφού η σύνοδος των G7 δεν έφερε τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Με τους επιπρόσθετους δασμούς σε Ευρώπη, Καναδά και Μεξικό να είναι γεγονός, τον εμπορικό πόλεμο να φουντώνει με απειλές εκατέρωθεν και την παραγωγή της Κίνας να ανεβάζει στροφές, η πορεία της τιμής πρωτόχυτου αλουμινίου δεν είναι εύκολο να εκτιμηθεί, καθώς οι ισορροπίες μπορούν να αλλάξουν ανά πάσα στιγμή.

Σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο είναι πιο πιθανό να δούμε το ελαφρύ μέταλλο να συνεχίσει να είναι υπό πίεση στο LME ωστόσο μία δήλωση του προέδρου Τραμπ μπορεί και πάλι να τα τινάξει όλα στον αέρα.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.