ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτηταΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

ETEM: Σημαντική διάκριση για τη συμμετοχή της στο βραβευμένο έργο “ADORA 2”

Η ETEM έλαβε μία σημαντική διάκριση για τη συμμετοχή της στην ολοκλήρωση του project “ADORA 2” στη Σόφια της Βουλγαρίας. Το εντυπωσιακό κτίριο βραβεύτηκε στα BigSEE Architecture Awards 2020 για τον ξεχωριστό αρχιτεκτονικό του σχεδιασμό!

H βράβευση της ελληνικής εταιρείας αποτελεί τεκμήριο αριστείας όσον αφορά σε συνεργασίες απαιτητικών, έργων με συστήματα αλουμινίου που καλύπτουν κάθε απαίτηση και κάθε σχεδιαστική ανάγκη.

Στο “ADORA 2” χρησιμοποιήθηκαν τα αρχιτεκτονικά συστήματα αλουμινίου ETEM και συγκεκριμένα τα Ε85 (σύστημα υαλοπετασμάτων με κολώνες και τραβέρσες), Ε75 FD (αξιόπιστη και ασφαλή λύση με επίπεδο σχεδιασμό για κεντρικές εισόδους) και Ε75 (ανοιγόμενο σύστημα στιβαρής κατασκευής με δυνατότητα επιλογής επιπέδου εξοικονόμησης).

Η τοποθεσία και το σχήμα του εδάφους ήταν μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για την ομάδα του Skica Studio. Το πλάνο για το “ADORA 2” αφορούσε σε ένα κτίριο γραφείων της υψηλότερης κατηγορίας από άποψη κτιριακών εγκαταστάσεων, υλικών, χώρων, ενεργειακής απόδοσης, λειτουργίας και περιβάλλοντος, που διαφέρει από τα γύρω κτίρια και μαγνητίζει τα βλέμματα όσων κινούνται κατά μήκος της περιφερειακής οδού.

Η θέση του, δίπλα από ένα δρόμο υψηλών ταχυτήτων, έχει επηρεάσει τη διάταξη της πρόσοψης. Το κτίριο βρίσκεται σε απόλυτη αρμονία με την ταχύτητα διέλευσης των οχημάτων, χάρη στις ογκώδεις άσπρες ρίγες του που κινούνται ομαλά πάνω – κάτω.

Η αξιοθαύμαστη σιλουέτα του κτιρίου, οι υψηλής ποιότητας εσωτερικοί χώροι και τα ποιοτικά υλικά (μεταξύ των οποίων και τα κορυφαία συστήματα της ETEM) είναι αυτά που ξεχωρίζουν το “ADORA 2” και οδήγησαν στη βράβευσή του.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.