ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

EUROPA THE LAB: Ξεκίνησε ο Β’ Κύκλος!

Μετά την επιτυχημένη ολοκλήρωση του Α’ Κύκλου του EUROPA THE LAB, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της εταιρείας συνεχίζει δυναμικά.

Το EUROPA THE LAB συνεχίζει δυναμικά την πετυχημένη πορεία του, καθώς στα μέσα Νοεμβρίου ξεκίνησε ο Β’ Κύκλος του εκπαιδευτικού προγράμματος. Σε μια θερμή ατμόσφαιρα, έδωσαν το «παρών» τόσο η ανώτερη διοίκηση της Europa, με την παρουσία όλων των διευθυντών των τμημάτων, καθώς επίσης και το Προεδρείο της ΠΟΒΑΣ που υποστήριξε το εγχείρημα ενεργά σε κάθε του στάδιο, σε όλα τα επίπεδα.

Στόχος του προγράμματος είναι η αναβάθμιση των επαγγελματιών του κλάδου, εκφράζοντας το όραμα της Δ/νουσας Συμβούλου της Europa, Ανούς Τζιρακιάν και του προέδρου της ΠΟΒΑΣ, Θεόφιλου Παγιάτη για επαγγελματική αναβάθμιση των κατασκευαστών αλουμινίου, από το επίπεδο του κατασκευαστή αλουμινίου στο επίπεδο του επιχειρηματία, και για το πέρασμα από την κατασκευή και τοποθέτηση κουφωμάτων αλουμινίου, στην παροχή ολοκληρωμένων αρχιτεκτονικών λύσεων στα συστήματα αλουμινίου.

Ο πρόεδρος της ΠΟΒΑΣ, Θεόφιλος Παγιάτης

Το κοινό στο οποίο απευθύνεται το πρόγραμμα δεν περιορίζεται σε κατασκευαστές συγκεκριμένων συστημάτων αλουμινίου, συγκεκριμένων διελάσεων, αλλά στο σύνολο των κατασκευαστών του κλάδου, κάτι που τονίζει και η ΠΟΒΑΣ σε όλα τα επίπεδα, καθώς αποτελεί φορέα που απευθύνεται σε όλους τους κατασκευαστές αλουμινίου.

Στον χαιρετισμό προς τους συμμετέχοντες του Β’ Κύκλου, ο πρόεδρος της ΠΟΒΑΣ, Θεόφιλος Παγιάτης κατέθεσε το όραμά του για έναν κλάδο ισχυρό, με ανεβασμένο επίπεδο επαγγελματιών, έναν κλάδο που θα βλέπει «μπροστά» στις εξελίξεις, και στον οποίο όλοι οι κατασκευαστές θα εργάζονται από κοινού για το κοινό καλό, με επαγγελματισμό, διαφάνεια και πιστοποιήσεις.

Η υπεύθυνη του Προγράμματος και Operations Manager της Europa, Γιώτα Σιγανού

Από την μεριά της η κα Σιγανού, υπεύθυνη του Προγράμματος και Operations Manager της Europa, υπογράμμισε ότι το πρόγραμμα είναι προσαρμοσμένο στις ανάγκες των κατασκευαστών. Επεσήμανε ότι το EUROPA THE LAB εγγυάται να καλύψει γνώσεις που έχουν οι συμμετέχοντες, αλλά δεν τις έχουν τελειοποιήσει και γνώσεις που δεν έχουν και θα τις αποκτήσουν στον μέγιστο δυνατό βαθμό με βάση τις ώρες διδασκαλίας, αναγνωρίζοντας τις πολυδιάστατες ανάγκες του επαγγέλματός τους.

Ο Δ/ντής Πωλήσεων της Europa, Ανέστης Τάρλας, έθεσε την πρακτική και εμπορική σκοπιά, και ζητούμενο του προγράμματος. Συγκεκριμένα μίλησε για την ανάγκη όλων των κατασκευαστών για εξέλιξη σε μια ανταγωνιστική αγορά. Επίσης κατέθεσε πολύ συγκεκριμένα το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα και στόχο του προγράμματος, απευθυνόμενος στους συμμετέχοντες. Όπως επεσήμανε «το πρόγραμμα αποσκοπεί στην αναβάθμιση των προϊόντων και υπηρεσιών προς τον τελικό καταναλωτή. Απώτερος και τελικός στόχος είναι να ανταποκρίνεστε στις ανάγκες των απαιτητικών πελατών σας, με γνώμονα την ποιότητα. Μόνο έτσι θα καταφέρετε να προωθείτε πιο αποτελεσματικά τη δουλειά σας και να βελτιώσετε την επιχειρηματική σας λειτουργία, όπου χρειάζεται». Παράλληλα υπενθύμισε ότι η Europa ήταν η πρώτη εταιρεία που εισήγαγε στην αγορά τα εκπαιδευτικά σεμινάρια προς τον κατασκευαστή.

Άριστες οι εντυπώσεις των συμμετεχόντων

Στην εκδήλωση για την εκκίνηση του Β’ Κύκλου παρευρέθηκαν συμμετέχοντες του Α’ Κύκλου, οι οποίοι μοιράστηκαν τις εντυπώσεις και τη συνολική τους εμπειρία από τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα.

Ο κ. Π. Κοτσώνης δήλωσε πως «Αποκόμισα γνώσεις πάνω σε διαδικασίες και ομολογώ ότι δεν είχα καταλάβει αρχικά τη σπουδαιότητά τους πάνω στη δουλειά μου… Είδα στον πρακτικό κύκλο κρίσιμα σημεία στην κατασκευή και πλέον τα λαμβάνω υπόψη μου περισσότερο», ενώ επεσήμανε και τη σημασία της προσωπικής επαφής μεταξύ των συναδέλφων λέγοντας πως «Το πρόγραμμα αυτό μας έδωσε τη δυνατότητα να έρθουμε σε επαφή με συναδέλφους και είχαμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις πάνω στο αντικείμενο της εργασίας μας».

Ο  Π. Σολιδάκης στάθηκε στη στενή επαφή μεταξύ των συμμετεχόντων και των στελεχών της Europa λέγοντας πως «Η Europa και τα στελέχη της μοιράστηκαν απλόχερα τις γνώσεις τους, ήταν ανοιχτοί να ακούσουν τους προβληματισμούς μας». Επίσης συμπλήρωσε πως «Προσωπικά ωφελήθηκα πολύ από το πρόγραμμα και διαπίστωσα ότι όσο έμπειρος και να είσαι πάντα υπάρχουν πράγματα πάνω στην κατασκευή και την τοποθέτηση που δεν τα γνωρίζεις».

Οι συμμετέχοντες μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για το επίπεδο του εκπαιδευτικού προγράμματος EUROPA THE LAB

Ο κ. Χ. Φαραστέλης, μίλησε ανοικτά για την αρχική του επιφύλαξη απέναντι στο πρόγραμμα και δήλωσε συγκεκριμένα «Ήμουν πολύ διστακτικός στην αρχή γιατί φοβόμουν ότι θα χάσω τον χρόνο μου, χαίρομαι πολύ που έκανα λάθος… Το πρόγραμμα αυτό δεν μοιάζει με άλλα προγράμματα. Είναι δομημένο με τέτοιο τρόπο που συνδέεται η μια θεματική ενότητα με την άλλη… Είμαι πολύ ευχαριστημένος από τις γνώσεις που απέκτησα και θα τις εφαρμόσω άμεσα στη δουλειά μου». Επίσης εξέφρασε την ελπίδα του για επέκταση του προγράμματος λέγοντας πως «Περιμένω το επόμενο πρόγραμμα της Europa, στο οποίο σίγουρα θα δηλώσω συμμετοχή».

Ο κ. Ν. Λαδακάκος εστίασε στα σημεία των εξειδικευμένων γνώσεων που δεν υπήρχαν από τους συμμετέχοντες κατασκευαστές και που δόθηκαν στο πρόγραμμα, επισημαίνοντας ότι «Το πρόγραμμα σου δίνει δυνατότητες πάνω στη δουλειά του κατασκευαστή που δεν είχα σκεφτεί μέχρι τώρα. Προσωπικά έμαθα πράγματα και για άλλα υλικά όπως το τζάμι που θα με βοηθήσουν να αναπτύξω περισσότερο τη δουλειά μου».

Άκρως επιτυχημένος ο Α’ Κύκλος

Ο Α’ Κύκλος Μαθημάτων ολοκληρώθηκε στις αρχές Νοεμβρίου, με την παράδοση των Βεβαιώσεων Συμμετοχής και τη διεξαγωγή των εξετάσεων για το Πιστοποιητικό Παρακολούθησης του προγράμματος. Τις Βεβαιώσεις παρέδωσαν ο κ. Θεόφιλος Παγιάτης εκπροσωπώντας την ΠΟΒΑΣ, και ο κ. Ανέστης Τάρλας, Δ/ντής Πωλήσεων της Europa.

Σε γενικότερο επίπεδο, οι συμμετέχοντες κατασκευαστές του Α’ Κύκλου εξέφρασαν τον ενθουσιασμό τους για το πρόγραμμα. Στην αξιολόγηση του προγράμματος από τους κατασκευαστές, η βαθμολογία υπήρξε υψηλότατη.

Στις αρχές του νέου έτους ο Γ’ Κύκλος

Οι αιτήσεις για τον Γ’ Κύκλο του EUROPA THE LAB έχουν ήδη κλείσει από τον Οκτώβριο. Ο Γ’ Κύκλος αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές του επόμενου έτους, ενώ ήδη είναι υψηλός και ο αριθμός αιτήσεων από την περιφέρεια.

Περισσότερες πληροφορίες στο https://www.profil.gr/index.php/gr/marketing-actions/thelab

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.