ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Συνεχίζει τις υψηλές πτήσεις η τιμή πρωτόχυτου αλουμινίου στο LME

Ξανά σε υψηλά 5ετίας κινήθηκε η τιμή πρωτοχυτου αλουμινίου στο LME, η οποία έκλεισε στα $2.188/mt εχθές (26/10), ενώ κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης έφτασε κάποια στιγμή και τα $2,215/mt.

Φαίνεται ότι όσο πλησιάζουμε στις προγραμματισμένες χειμωνιάτικες περικοπές της παραγωγής στην Κίνα τόσο οι ανοδικές τάσεις ενισχύονται. Η αχανής ασιατική χώρα αναμένεται να περικόψει εκατ. τόνους δυναμικότητας κατά τη χειμερινή περίοδο για να περιοριστεί η ατμοσφαιρική μόλυνση, γεγονός που έχει δώσει μία ανοδική δυναμική στην τιμή αλουμινίου από τον Αύγουστο και μετά.

Επιπρόσθετα, τα αποθέματα πρωτόχυτου στο LME κατέγραψαν γενναία πτώση, καταγράφοντας χαμηλά 9 ετών. Τα αποθέματα μειώθηκαν κατά 3,975 χιλ. στους 1,2 εκατ. τόνους, επίπεδα είχαμε να δούμε από το μακρινό 2008.

Στήριξη παρέχει στο ελαφρύ μέταλλο και το αδύναμο δολάριο την τρέχουσα περίοδο, καθώς καθιστά την αγορά συμβολαίων αλουμινίου πιο συμφέρουσα από επενδυτές με ισχυρότερα νομίσματα όπως π.χ. το ευρώ.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.