ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

ΕΝΚΑΣ: Επιτυχημένη εκδήλωση για το «Εξοικονομώ» ΙΙ και τα Κτίρια Μηδενικής Κατανάλωσης

Με μεγάλη συμμετοχή κατασκευαστών και στελεχών ολόκληρης της παραγωγικής αλυσίδας του κλάδου πραγματοποιήθηκε η πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση της Ένωσης Κατασκευαστών Αλουμινίου & Σιδήρου της Νίκαιας (ΕΝΚΑΣ) στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Κορυδαλλού «Μελίνα Μερκούρη».

Ο Πρόεδρος της ΕΝΚΑΣ, Θεόφιλος Παγιάτης

Ο Πρόεδρος της ΕΝΚΑΣ, Θεόφιλος Παγιάτης, τόνισε τη σημαντικότητα των θεμάτων της εκδήλωσης αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «…επιδιώκουμε να διατηρήσουμε ζωντανή την ατζέντα των θεμάτων, συνδέοντάς την με ορισμένες αλλαγές που έρχονται στον Κλάδο μας και είναι αναγκαίες για να περάσει σε ένα βιώσιμο μοντέλο ανάπτυξης..

Στη συνέχεια τόνισε, ότι κάθε πράξη και πρωτοβουλία που αναλαμβάνει η Ένωση μέσα από συλλογικές αποφάσεις και διαδικασίες, είναι απόλυτα συμβατή με τα όσα προβλέπονται από τα ευρωπαϊκά πρότυπα και τη νομοθεσία.

Συγκινητική ήταν επίσης η αναφορά του, στον αείμνηστο Στέλιο Κόχυλα, έναν σημαντικό άνθρωπο του κλάδου, ιδρυτή της εταιρείας ΑΝΑΛΚΟ που έφυγε από κοντά μας πριν λίγο καιρό.

Ο Υπεύθυνος εκπαίδευσης και πιστοποιήσεων της ΠΟΒΑΣ, Στέλιος Λαμπρακόπουλος

Στη συνέχεια ο Δρ. Στέλιος Λαμπρακόπουλος, Υπεύθυνος εκπαίδευσης και πιστοποιήσεων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Βιοτεχνών Σιδηροαλουμινοκατασκευαστών (ΠΟΒΑΣ) μίλησε για τα προβλήματα που προκύπτουν από την εφαρμογή του «Εξοικονομώ Κατ’ Οίκον ΙΙ» και τις μεγάλες καθυστερήσεις αποπληρωμής των προγραμμάτων.

Τέλος αναφέρθηκε στο ΦΕΚ της 21ης Μαρτίου 2019 σχετικά με τα συμπληρωματικά μέτρα για την εφαρμογή του κανονισμού (ΕΕ) 305/2011, την κατηγοριοποίηση των παραβάσεων αναφορικά με τη Σήμανση CE και την επιβολή συγκεκριμένων χρηματικών προστίμων.

Ο Πρόεδρος του ΕΙΠΑΚ, Στέφανος Παλλαντζάς

Το λόγο πήρε ακολούθως ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ινστιτούτου Παθητικού Κτιρίου (ΕΙΠΑΚ), Στέφανος Παλλαντζάς, ο οποίος μίλησε για τα κτίρια Μηδενικής κατανάλωσης. Στην ενδιαφέρουσα ομιλία του, εκτός από πληροφορίες για τα κτίρια nZEB και τις νέες αναδυόμενες απαιτήσεις, μίλησε για τα προβλήματα που δημιουργούνται από τη λανθασμένη τοποθέτηση των κουφωμάτων με συγκεκριμένα παραδείγματα.

Αναφέρθηκε επίσης στη συνεργασία του ΕΙΠΑΚ με ΠΟΒΑΣ, με στόχο τη δημιουργία πιλοτικού σεμιναρίου που θα έχει αντικείμενο την ορθή εγκατάσταση κουφωμάτων στα κτίρια, το οποίο αναμένεται να υλοποιηθεί άμεσα.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.