ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτηταΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

ALUMIL: Το εντυπωσιακό έργο “Orbi Twin Towers” στο Batumi έχει την υπογραφή της!

Το Batumi είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Γεωργίας και βρίσκεται γεωγραφικά σε ένα εξαιρετικό σημείο, καθώς βρέχεται από τη Μαύρη Θάλασσα. Το επονομαζόμενο και “LasVegas” της Γεωργίας έχει καταφέρει μέσα σε μια δεκαετία να μετατραπεί σε πόλο έλξης επενδύσεων (ξενοδοχειακές μονάδες, καζίνο κ.λπ.), κάτι που είναι ιδιαίτερα εμφανές και στους νέους ουρανοξύστες που πλέον υψώνονται στο παράλιο μέτωπο της πόλης.

Ένα από τα πιο φιλόδοξα έργα των τελευταίων ετών στο Batumi είναι το “Orbi Twin Towers”. Πρόκειται για δύο πανομοιότυπους πύργους 160 μέτρων που κοσμούν τη λεωφόρο Khimshiashvili. Τα δυο εντυπωσιακά κτίρια διαθέτουν 45 ορόφους το καθένα και συγκροτούν ένα από τα πιο μεγάλα ξενοδοχειακά συγκροτήματα στον κόσμο. Συνολικά οι 2 ουρανοξύστες διαθέτουν 5.000 δωμάτια και διαμερίσματα, ενώ η εμπειρία διαμονής εμπλουτίζεται από εμπορικά καταστήματα, εστιατόρια, καφέ, καθώς και εντυπωσιακές πισίνες και κέντρα spa.

Ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός των δύο πύργων αποπνέει μια αίσθηση ελευθερίας και ο μπλε χρωματισμός της πρόσοψης ταιριάζει με το μπλε του ορίζοντα της Μαύρης Θάλασσας. Οι ίσιες γραμμές δίνουν μια μοντέρνα προοπτική, ενώ στην κορυφή των κτιρίων η καμπύλη που δημιουργείται θυμίζει κύμα και συμπλέει απόλυτα με το υδάτινο στοιχείο και την παραλία που απλώνεται μόλις 70 μέτρα μακριά.

Στο κέλυφος έχει χρησιμοποιηθεί υψηλής ποιότητας γυαλί και αλουμίνιο, ώστε να προστατεύεται η πρόσοψη από τον κίνδυνο διάβρωσης που και τις εναλλαγές των καιρικών συνθηκών. Η ALUMIL συμμετέχει στο έργο με το προηγμένο θερμομονωτικό σύστημα SMARTIA M9660. Χαρακτηριστικό του συστήματος είναι τόσο η υψηλή του ενεργειακή απόδοση (πολύ σημαντικό στοιχείο για τα δωμάτια που προσφέρονται) όσο και η καταλληλότητά του για όλες τις κλιματικές ζώνες. Παράλληλα, η αυξημένη στατικότητα και λειτουργικότητα του M9660 ακόμα και έναντι ακραίων καιρικών φαινομένων, το καθιστά κορυφαία επιλογή για την παράκτια ζώνη της Γεωργίας.

Το “Orbi Twin Towers” αποτελεί μια σπουδαία αρχιτεκτονική προσθήκη στον ορίζοντα μιας ταχύτατα αναπτυσσόμενης πόλης όπως είναι το Batumi. Η αυτοπεποίθηση που εκπέμπει αυτό το λαμπερό έργο, έρχεται σε συμφωνία με το όραμα της ALUMIL για τελειότητα και συνεχή πρόοδο και υπογραμμίζει την παρουσία της εταιρείας σε οποιοδήποτε σημείο του κόσμου χτυπά ο παλμός της παγκόσμιας ανάπτυξης και δόμησης.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.