ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

ALUMINCO: ESG & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Στα 40 χρόνια πορείας της, η ALUMINCO ηγείται των εξελίξεων, παράγοντας τα προϊόντα της με φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο.

Η ALUMINCO, ανάμεσα στις μεγαλύτερες επιχειρήσεις παγκοσμίως στο πεδίο δραστηριότητάς της, επιτυγχάνει χρηματοδότηση με κριτήρια που αφορούν θέματα Περιβάλλοντος, Κοινωνίας και Εταιρικής Διακυβέρνησης (Environmental, Social and Governance – ESG).

Η Βιώσιμη Ανάπτυξη αποτελεί παγκόσμια προτεραιότητα που κινητοποιεί τις κυβερνήσεις, την κοινωνία των πολιτών και τις επιχειρήσεις προς υιοθέτηση νέων πρακτικών. Με τη θέσπιση των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης (ΣΒΑ) των Ηνωμένων Εθνών έχει διαμορφωθεί μία νέα αντίληψη σχετικά με τον ρόλο των εταιρειών. Οι μεγαλύτερες εταιρείες παγκοσμίως προβαίνουν στη μέτρηση, τη δημοσιοποίηση και τη διαχείριση των κινδύνων και των ευκαιριών που αφορούν στη Βιώσιμη Ανάπτυξη.

Οι εταιρείες που αντιλαμβάνονται και αντιδρούν γρήγορα στις παγκόσμιες προκλήσεις και κινδύνους, προσαρμόζοντας τα επιχειρηματικά τους μοντέλα, ενσωματώνοντας τα ESG κριτήρια και αναπτύσσοντας στρατηγική Βιώσιμης Ανάπτυξης, θα είναι σε θέση να διαχειρίζονται αποτελεσματικότερα τις νέες επιχειρηματικές προκλήσεις και θα έχουν περισσότερες ευκαιρίες να εξασφαλίσουν μακροπρόθεσμη επιτυχία.

Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία δεσμεύεται συμβατικά στην υποστήριξη της Βιώσιμης Ανάπτυξης, θέτοντας ενδεικτικά στόχους που αφορούν στη σημαντική βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας, την αύξηση της χρήσης δευτερογενών πρώτων υλών και τη διάθεση στην αγορά καινοτόμων προϊόντων, υψηλής περιβαλλοντικής απόδοσης, με χαμηλό ενεργειακό αποτύπωμα.

Στα 40 χρόνια πορείας της, η ALUMINCO ηγείται των εξελίξεων, επενδύοντας στην Έρευνα και Ανάπτυξη, αλλά και παράγοντας τα προϊόντα της με φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο, εφαρμόζοντας στην πράξη το μότο “Building a sustainable future”.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.