ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

ALUMIL: Η αύξηση πωλήσεων φέρνει την επαναλειτουργία του εργοστασίου της Ξάνθης

Τα ιστορικά υψηλά του κύκλου εργασιών του Ομίλου και η ολοένα αυξανόμενη ζήτηση επώνυμων προϊόντων για αρχιτεκτονική χρήση οδήγησαν στην απόφαση επαναλειτουργίας της παραγωγικής μονάδας στη Ξάνθη που είχε κλείσει το 2013.

Το 2021 αποτέλεσε χρονιά ορόσημο για την ALUMIL. Τα ιστορικά υψηλά επίπεδα κύκλου εργασιών του Ομίλου (εκτιμάται στα 315 εκατ. ευρώ, αυξημένος κατά 74 εκατ. ευρώ σε σχέση με το 2020, ήτοι 30%), κατέδειξαν την ικανότητα της εταιρείας να ανταπεξέρχεται σε κάθε συνθήκη, με σχέδιο, πίστη και πολλή δουλειά.

Ανταποκρινόμενη πλήρως στις απαιτήσεις της εποχής, την ολοένα αυξανόμενη ζήτηση των επώνυμων προϊόντων της για αρχιτεκτονικές χρήσεις, καθώς και τη σημαντική αύξηση του πελατολογίου της στο εξωτερικό και το άνοιγμα νέων αγορών, η ALUMIL αποφάσισε την επαναλειτουργία της παραγωγικής μονάδας στη Ξάνθη, η οποία έπαυσε την παραγωγική της δράση το 2013.

Πρόκειται για μια σημαντική αναπτυξιακή απόφαση, η οποία ενισχύει το επιχειρηματικό αποτύπωμα, δημιουργεί εκατοντάδες νέες θέσεις εργασίας και συμβάλλει στην περιφερειακή ανάπτυξη της Θράκης.

Η μονάδα της Ξάνθης, η οποία κατά τη λειτουργία της παρήγαγε 14 χιλ. τόνους προφίλ αλουμινίου ετησίως, αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία τον προσεχή Απρίλιο, καθώς οι κατασκευαστικές και τεχνικές εργασίες εκσυγχρονισμού είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.