ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτηταΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

Σε γερές «βάσεις» το Μουντιάλ της Ρωσίας χάρη στα συστήματα στερέωσης της fischer

Στο νέο γήπεδο της Αγίας Πετρούπολης που μοιάζει με «Διαστημόπλοιο» θα βρούμε τα συστήματα στερεώσης της fischer στην αναδιπλούμενη οροφή, στο χωροδικτύωμα, στις μεταλλικές κατασκευές, στα κιγκλιδώματα, στις σκάλες και στις πυράντοχες πόρτες

Στο μουντιάλ της Ρωσίας περισσότερα από ένα εκατομμύριο προϊόντα fischer στερεώνουν καθίσματα θεατών, στέγαστρα και άλλες κατασκευές σε οκτώ γήπεδα ποδοσφαίρου.

Στην Αγία Πετρούπολη κατασκευάστηκε ένα νέο γήπεδο για τις ανάγκες του παγκοσμίου κυπέλλου . Η Zenit Arena έχει χωρητικότητα περίπου 70.000 θεατών και δίνει την εντύπωση ενός διαστημοπλοίου. Διαθέτει συρόμενη οροφή με διάμετρο 286 μέτρων που βασίζεται σε οκτώ πυλώνες.

Η συρόμενη οροφή και το χωροδικτύωμα στερεώθηκαν με ασφάλεια και ενισχύθηκαν με χημικό αγκύριο FIS EM. Συνολικά χρησιμοποιήθηκαν 1.500 φύσιγγες. Οι κατασκευαστές χρησιμοποίησαν επίσης 2.900 μεταλλικά αγκύρια fischer FBΝ II στην εγκατάσταση του μεταλλικού σκελετού.

Πάνω από 100.000 μπετόβιδες fischer FBS σε διάφορα μεγέθη χρησιμοποιήθηκαν για να στερεωθούν κιγκλιδώματα και σκάλες. Επιπλέον, περισσότερα από 4.000 φύσιγγες δύσφλεκτου (Β1) αφρού πολυουρεθάνης fischer χρησιμοποιήθηκαν στην εγκατάσταση πυρασφαλείας.

Στο γήπεδο στο Rostov-on-Don τα προϊόντα fischer στερεώνουν τα καθίσματα για περίπου 45.000 άτομα

Σε ένα άλλο γήπεδο, αυτό της πόλης Rostov-on-Don  χρησιμοποιήθηκαν συνολικά 1.200 φύσιγγες χημικού αγκυρίου fischer FIS EM 390 S και περίπου 150.000 επιπλέον προϊόντα fischer για την εγκατάσταση ενισχύσεων, καθισμάτων και κιγκλιδωμάτων σε σκυρόδεμα. Οι λύσεις στερέωσης της fischer ξεχώρισαν για μία ακόμη φορά λόγω της αποδοτικότητας και του χαμηλού κόστους. Η καταλληλότητα και η υψηλή απόδοσή τους επιβεβαιώθηκαν με επιτόπου δοκιμές εξόλκευσης.

Η μεγαλύτερη οθόνη LED στον κόσμο (3.622 τ.μ.) βρίσκεται στην πρόσοψη του γηπέδου ποδοσφαίρου στο Kazan, όπου τα συστήματα στερέωσης fischer αύξησαν την ασφάλεια

Προϊόντα της κορυφαίας εταιρίας σε θέματα στερέωσης έχουν τοποθετηθεί σε οπλισμένο σκυρόδεμα και στην Kazan Arena, όπως τα χημικά αγκύρια fischer FIS V και FIS EM, καθώς και μεταλλικά αγκύρια FBN II.

Στη χωρητικότητας 45.000 θέσεων Mordovia Arena στο Saransk, περίπου 60.000 μπετόβιδες fischer αγκυρώνουν τα καθίσματα

Στα γήπεδα Cosmos Arena στη Σαμάρα και Mordovia Arena στο Saransk χρησιμοποιήθηκαν από 60.000 μπετόβιδες βαρέως τύπου fischer ULTRACUT FBS II για την στερέωση των  καθισμάτων  σε οπλισμένο σκυρόδεμα.

Το γήπεδο στο Καλίνινγκραντ με χωρητικότητα 45.000 θέσεων, όπου 60.000 μπετόβιδες fischer αγκυρώνουν τα καθίσματα

Στο γήπεδο ποδοσφαίρου του Καλίνινγκραντ 70.000 προϊόντα fischer στερεώνουν τα καθίσματα και τα κιγκλιδώματα, ενώ τα καινοτόμα συστήματα της fischer στηρίζουν επίσης και τις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις  του γηπέδου της Spartak στη Μόσχα. Χρησιμοποιήθηκαν πρόβολοι ALK, το προφίλ καναλιών MS και σφιγκτήρες σωλήνων FRS plus. Ταυτόχρονα 8.000 πλαστικά αγκύρια πλαισίων fischer FUR και 17.000 πλαστικά αγκύρια πλαισίων fischer SXRL στηρίζουν τον σκελετό της αεριζόμενης πρόσοψης στο Ολυμπιακό Στάδιο του Σότσι, το οποίο ανακαινίστηκε  εν όψει του παγκοσμίου κυπέλλου.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.