ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτηταΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

Δύο σημαντικά κτίρια στη Κρήτη επιλέγουν τα συστήματα Exalco

Το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Χανιών
Το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Χανιών

Σε δύο εξέχοντα κτίρια στη Κρήτη, που είναι ιδιαίτερης πολιτιστικής σημασίας για την Μεγαλόνησο και πρόσφατα ολοκλήρωσαν τις εργασίες ανακαίνισης / ανέγερσής τους, επελέγησαν να χρησιμοποιηθούν τα συστήματα EXALCO, λόγω των υψηλών προδιαγεγραμμένων απαιτήσεων λειτουργικότητας και βιοκληματικής συμπεριφοράς. Πρόκειται για την Βικελαία Βιβλιοθήκη Ηρακλείου που ανακαινίσθηκε εξ’ ολοκλήρου και το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Χανιών που άνοιξε τις πύλες του τον περασμένο Δεκέμβριο.

Και τα δύο αυτά έργα, ανέλαβε και ολοκλήρωσε με επιτυχία η κατασκευαστική εταιρία κουφωμάτων Alugreco Λιαδάκης Εμμ. Α.Β.Ε.Ε.

Βικελαία Βιβλιοθήκη Ηρακλείου

Στα λιοντάρια, στην πλατεία με την κρήνη Μοροζίνι, στο κέντρο του Ηρακλείου, ολοκληρώθηκε η ανακαίνιση της Βικελαίας δημοτικής βιβλιοθήκης Ηρακλείου. Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό κτίριο ιδιαίτερης πολιτιστικής σημασίας, καθώς η βιβλιοθήκη έχει μια πλούσια ιστορία.

Το κτίριο οι ντόπιοι το ξέρουν και ως «Αχτάρικα». Η ιστορία της Βικελαίας έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Πήρε το όνομά της από τον Δημήτριο Βικέλα, έναν λόγιο και κοσμοπολίτη με καταγωγή από την Σύρο, ο οποίος δώρισε την βιβλιοθήκη του στο Δήμο του Ηρακλείου.

Η λειτουργία της Βικελαίας ξεκίνησε το 1908 και «προικίστηκε» με δωρεές των Έλλη Αλεξίου και Γεωργίου Ανεμογιάννη, ενώ η Μάρω Σεφέρη δώρισε τη βιβλιοθήκη της ίδιας και του Γιώργου Σεφέρη.

Το νέο ανακαινισμένο κτήριο της βιβλιοθήκης σχεδιάστηκε για να είναι βιοκλιματικό, για τον λόγο δε αυτό, χρησιμοποιήθηκαν συστήματα αλουμινίου με θερμοδιακοπή και μάλιστα επελέγησαν συστήματα της EXALCO. Πιο συγκεκριμένα, για τα κουφώματα και τις κεντρικές εισόδους χρησιμοποιήθηκε το ανοιγόμενο θερμομονωτικό σύστημα ALBIO 109C. Το εντυπωσιακό αίθριο που δεσπόζει στο κέντρο του κτηρίου κατασκευάστηκε με το σύστημα υαλοπετάσματος ALBIO 130, ενώ για τις κινητές περσίδες σκίασης που διακοσμούν την εξωτερική όψη του κτηρίου χρησιμοποιήθηκε το σύστημα ALBIO SOLAR 100.

Το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων

Το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Χανιών άνοιξε τις πύλες του τον Δεκέμβριο του 2015. Το συγκεκριμένο κτίριο αποτελεί ίσως το μεγαλύτερο και σημαντικότερο έργο, πρωτίστως για την πολιτιστική, αλλά και για την τουριστική ανάπτυξη των Χανίων.

museum2

Το μουσείο αναγέρθηκε στον ελεύθερο χώρο του πρώην στρατοπέδου Χατζηδάκη στην περιοχή Χαλέπα, βασισμένο στη μελέτη του φημισμένου αρχιτέκτονα Θεοφάνη Μπομπότη και το συνολικό εμβαδόν του είναι 5.656 τ.μ.

Η συνολική αρχιτεκτονική πρόταση απέσπασε  πολύ θετικά σχόλια τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Η ιδέα του αρχιτέκτονα ολοκληρώνεται μέσα από την σύνθεση δύο διακριτών γραμμικών μονολιθικών όγκων που αναδύονται μέσα από τη γη.

Στην δημιουργία αυτού του βιοκλιματικού κτιρίου συνετέλεσε και η EXALCO με τα συστήματά της. Συγκεκριμένα χρησιμοποιήθηκαν το υαλοπέτασμα ALBIO 130 για την εντυπωσιακή επένδυση της εξωτερικής όψης του κτιρίου, το ανοιγόμενο σύστημα ALBIO 101 για τις εσωτερικές πόρτες και παράθυρα και το σύστημα εξωτερικής σκίασης με μηχανισμό για κινητή περσίδα ALBIO SOLAR 100.


H Alugreco Λιαδάκης Εμμ. Α.Β.Ε.Ε.

alugrcoH Alugreco Λιαδάκης Εμμ. Α.Β.Ε.Ε. με την παρουσία της πάνω από 25 χρόνια στον χώρο επεξεργασίας προφίλ αλουμινίου, κατέχει πλέον πρωταγωνιστικό ρόλο στον κλάδο. Με τις προηγμένες τεχνολογικά εγκαταστάσεις, το άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό και τον σύγχρονο εξοπλισμό, η εταιρία είναι σε θέση να παρέχει έξυπνες ιδέες και λύσεις ανάλογα με τις ανάγκες του πελάτη.

Η Alugreco Λιαδάκης Εμμ. Α.Β.Ε.Ε. στο ιδιόκτητο εργοστάσιό της στο Ηράκλειο Κρήτης, με τα πλέον σύγχρονα μηχανήματα και με τελευταίας γενιάς εξοπλισμό, κατασκευάζει συστήματα αλουμινίου και συστήματα PVC, σε μια άριστη συνεργασία με την Exalco και την Aluplast, αντίστοιχα. Στον κατάλογο με τα προϊόντα της έρχονται να προστεθούν και συστήματα εξωτερικής σκίασης, κάγκελων και αιθρίων.

Βασικός στόχος της εταιρίας αποτελεί η καλή συνεργασία με τον πελάτη και πάνω από όλα η άριστη εξυπηρέτηση και ικανοποίησή του με το τελικό αποτέλεσμα. Εφικτοί στόχοι, χάρη στην πολυετή εμπειρία και την τεχνογνωσία των ατόμων που πλαισιώνουν την Alugreco Λιαδάκης Εμμ. Α.Β.Ε.Ε.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.