ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

NEOKEM: Χρώματα πούδρας με οικολογική ταυτότητα και περιβαλλοντική δήλωση EPD

Η NEOKEM αναπτύσσει νέες, οικολογικές λύσεις στον χώρο των χρωμάτων πούδρας, συμβάλλοντας σε ένα πιο βιώσιμο μέλλον.

Με απόλυτη προσήλωση στο φυσικό περιβάλλον, η ΝΕΟΚΕΜ παράγει χρώματα πούδρας, βελτιστοποιώντας την ασφάλεια των χρωμάτων της χωρίς να χρησιμοποιεί διαλύτες, βαρέα μέταλλα και λοιπές τοξικές πρώτες ύλες. Αναπτύσσει νέες λύσεις για την αντιμετώπιση προκλήσεων βιωσιμότητας, έχοντας στόχο να μειώνει συνεχώς το οικολογικό της αποτύπωμα.

Παράλληλα, αντιλαμβανόμενη την ανάγκη και επιθυμία του σύγχρονου επαγγελματία για την επιλογή οικοδόμησης πράσινων κτιρίων με οικολογικά οικοδομικά υλικά και υπεύθυνες πρακτικές κατασκευής, που έχουν σκοπό την προστασία του αέρα, του νερού και της γης, ανέπτυξε Περιβαλλοντική Δήλωση Προϊόντος (EPD) για τις αρχιτεκτονικές πούδρες ΝΕΟΚΕΜ, παρέχοντας σε οποιοδήποτε ενδιαφερόμενο μέρος της αλυσίδας αξίας τη δυνατότητα αξιολόγησης των προϊόντων της ως προς την περιβαλλοντική βιωσιμότητά τους.

Με αυτό τον τρόπο συμβάλλει στην ελαχιστοποίηση των επιβλαβών επιπτώσεων των κατασκευαστικών έργων, στη διαφύλαξη της ανθρώπινης υγείας και του περιβάλλοντος και επενδύει σε ένα πιο βιώσιμο μέλλον.

Η EPD είναι μια πιστοποιημένη και αξιόπιστη περιβαλλοντική δήλωση, η οποία περιλαμβάνει επαληθευμένες και ποσοτικοποιημένες πληροφορίες σχετικά με τον περιβαλλοντικό αντίκτυπο του Κύκλου Ζωής των προϊόντων σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα ISO 14025 και ΕΝ 15804.

Για τον προσδιορισμό του περιβαλλοντικού αποτυπώματος των προϊόντων εκπονήθηκε μελέτη Αξιολόγησης του Κύκλου Ζωής (LCA) σε πλήρη συμμόρφωση με τα πρότυπα ISO 14040 & 14044.

Τα LEED (Leadership in Energy & Environmental Design) και BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Methodology) αποτελούν δύο από τα πιο αναγνωρίσιμα σχήματα  πιστοποίησης της αειφορίας των κτιρίων, σύμφωνα με τα οποία αξιολογείται η περιβαλλοντική βιωσιμότητα της κατασκευής.

Βασική προϋπόθεση πίστωσης επιπλέον μονάδων βαθμολόγησης της αειφορίας του κτιρίου, είναι η χρήση πιστοποιημένων με Περιβαλλοντική Δήλωση Προϊόντος (EPD) υλικών.

Τα πιστοποιητικά EPD των αρχιτεκτονικών και υπερανθεκτικών χρωμάτων πούδρας βρίσκονται διαθέσιμα στη βάση δεδομένων του International EPD System. Το International EPD System είναι ένα διεθνώς αναγνωρισμένο πρόγραμμα για την ανάπτυξη, εγγραφή και δημοσίευση EPD για διάφορα είδη προϊόντων και υπηρεσιών.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.