ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

EUROPA: Εντυπωσίασαν τα νέα συστήματα στην έκθεση XENIA 2021!

Η Europa συμμετείχε για τέταρτη συνεχή χρονιά στην έκθεση XENIA, με κορυφαίες λύσεις για τον κλάδο της Φιλοξενίας που έκλεψαν την παράσταση και προσέλκυσαν το ενδιαφέρον του κοινού.

Η Europa για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά συμμετείχε στην έκθεση XENIA, παρουσιάζοντας νέα αρχιτεκτονικά συστήματα και κλέβοντας τις εντυπώσεις. Σε ένα περίπτερο 191 τ.μ. -μεγαλύτερο από κάθε άλλη φορά- παρουσίασε 8 νέα συστήματα για πρώτη φορά σε έκθεση.

Περισσότεροι από 500 επισκέπτες της έκθεσης επισκέφθηκαν το περίπτερο της Europa και ενημερώθηκαν από κοντά για τα νέα προϊόντα, τις τεχνολογικές εξελίξεις και το πλήθος των νέων εφαρμογών.

Οι περισσότεροι επισκέπτες που επισκέφθηκαν το περίπτερο της Europa ανήκαν στην κατηγορία των ξενοδόχων και των ιδιοκτητών πολυτελών κατοικιών, προσεγγίζοντας το Τμήμα Έργων της εταιρείας.

Το Τμήμα Έργων της Europa έχει υπό την ευθύνη του την εξυπηρέτηση των αρχιτεκτόνων / τεχνικών γραφείων και παρέχει πληροφόρηση αναφορικά με τα προϊόντα της εταιρείας και το δίκτυο κατασκευαστών της. Παράλληλα υποστηρίζει τους πελάτες με τεχνικές μελέτες, σχέδια 3D, κατόψεις και κάθε είδους τεχνική υποστήριξη που θα κριθεί απαραίτητη για την υλοποίηση των έργων.

Ιδιαίτερη σημασία ωστόσο είχαν τα νέα συστήματα της Europa που, για πρώτη φορά, παρουσιάστηκαν στην έκθεση. Στο φετινό περίπτερο της εταιρείας παρουσιάστηκε μια πλήρη γκάμα λύσεων και επιλογών για σύνθετα κατασκευαστικά αιτήματα του κλάδου Φιλοξενίας και όχι μόνο.

Τα νέα συστήματα που παρουσιάστηκαν

Europa Minimal Frame: Στην έκθεση XENIA παρουσιάστηκε για πρώτη φορά σε πραγματικό δείγμα το σύστημα Europa Minimal Frameμε διαστάσεις 6×4 μ. (24 τ.μ. επιφάνεια κάλυψης). Με αριστοτεχνικό τρόπο παντρεύτηκε η minimal αισθητική των λεπτών διακριτικών χαρακτηριστικών του με τον χώρο, αναδεικνύοντας την ανεμπόδιστη θέα και την απρόσκοπτη διέλευση, αφού το δείγμα αφορούσε στην τυπολογία που ο οδηγός ενσωματώνεται πλήρως στο επίπεδο του πατώματος. Το σύστημα αποτελεί την «ναυαρχίδα» της Europa στον αρχιτεκτονικό κλάδο και οι επισκέπτες έδειξαν εξαιρετικό ενδιαφέρον.

EUROPA ELEMENT: Το EUROPA ELEMENT αποτελεί το νέο σύστημα της Europa που προσφέρει πληθώρα λύσεων όπως διαχωριστικό χώρου, σύστημα σκίασης, έως και την αισθητική διακόσμηση εσωτερικών και εξωτερικών επιφανειών. Αντίστοιχους ρόλους επιτέλεσε και στο περίπτερο της Europa στην έκθεση, όπου παρουσιάστηκε σε τρία σημεία, τόσο ως σύστημα σκίασης στην εμπρόσθια όψη του Europa Minimal Frame, όσο και ως πλαϊνό διαχωριστικό χώρο και πλευρική σκίαση που «κουμπώνει» στο σύστημα EUROPA Pergola. Ειδικότερα, ο συνδυασμός του Europa Minimal Frame και του EUROPA ELEMENT με φύλλα που έφταναν σε ύψος τα 4μ. αποτέλεσε το κεντρικό σημείο ενδιαφέροντος.

EUROPA ID: Το EUROPA ID αποτελεί μια από τις νεότερες προσθήκες της Europa στην προϊοντική της γκάμα. Αποτελεί ένα σύστημα «βιομηχανικής» αισθητικής που καλύπτει μεγάλες επιφάνειες, συνδυάζοντας τους εξαιρετικούς συντελεστές επιδόσεων της EOS 60 Hybrid, με την πληθώρα επιλογών σε ανοιγόμενα παράθυρα. Το σύστημα είναι σχεδιασμένο για βιτρίνες και μεγάλα ανοίγματα και το δείγμα που παρουσιάστηκε κάλυπτε μια επιφάνεια 8 τ.μ. με φόντο που προσομοίαζε σε κατάστημα εστίασης ή bar, καθώς εκεί παρατηρείται η μεγαλύτερη ζήτηση για τη συγκεκριμένη τυπολογία και αισθητική.

ECW 50 Hybrid: Η τελευταία προσθήκη στην κατηγορία των θερμομονωτικών υαλοπετασμάτων. Το σύστημα προσφέρει δύο τυπολογίες, με εμφανές το πλαίσιο ή χωρίς και με απεριόριστες δυνατότητες, υπόσχεται να καλύψει μεγάλες επιφάνειες κτιρίων μοντέρνας αισθητικής. Το δείγμα που παρουσιάστηκε στο περίπτερο της Europa έφτασε σε ύψος τα 4 μ. (μέγιστο ύψος κατασκευής τα 6 μ.), ενώ κάλυψε μια επιφάνεια 7,2 τ.μ.

EFD 77 Hybrid: Το νέο σύστημα της Europa στα πτυσσόμενα συστήματα με θερμομόνωση που έρχεται για να αντικαταστήσει κάθε άλλη επιλογή. Καλύπτοντας μια επιφάνεια 10 τ.μ. το δείγμα που παρουσιάστηκε έφτανε σε ύψος τα 2,5 μ. και σε νοητικό πλαίσιο χρησιμοποιήθηκε ως διαχωριστικό μεταξύ του έσω και του έξω χώρου, αναδεικνύοντας την ακριβή χρήση του στην κάλυψη επιμηκών επιφανειών. Το μεγάλο πλεονέκτημα του συστήματος είναι πως μπορεί να κατασκευαστεί τόσο με ζυγό όσο και με μονό αριθμό φύλλων.

EWS 40: Αποτελεί ένα νέο πτυσσόμενο σύστημα σκίασης το οποίο προσφέρει εξαιρετική λειτουργικότητα και απεριόριστες δυνατότητες. Το σύστημα σε δείγμα ύψους 2,8 μ. κάλυψε μια επιφάνεια μεγέθους 8 τ.μ. σε μια κατασκευή τεσσάρων φύλλων. Το σύστημα επιτρέπει την τοποθέτηση μηχανισμού κίνησης στις περσίδες για ρύθμιση του φωτισμού, καθώς επίσης και σήτας μεταξύ των περσίδων για προστασία από έντομα.

EUROPA GLASS RAILINGS: Το νέο σύστημα της Europa στα γυάλινα κάγκελα πλαισίωσε το σύνολο της κατασκευής του περιπτέρου, «αγκαλιάζοντας» τον χώρο και καλύπτοντας απόλυτα τον ρόλο του ως σύστημα. Χωρίς κάθετες κολώνες το Europa Glass Railing αποτρέπει τη διέλευση στον χώρο αν χρησιμοποιείται ως διαχωριστικό, επιτρέπει όμως την απρόσκοπτη θέα χωρίς περιορισμούς.

EUROPA PERGOLA: Η σημαντικότερη προσθήκη της Europa στα συστήματα σκίασης εξωτερικών χώρων αποτελεί το νέο σύστημα EUROPA Pergola. Το σύστημα παρουσιάστηκε στην έκθεση με την τυπολογία Bioclimatic. Τα χαρακτηριστικά της συγκεκριμένης τυπολογίας είναι τα κινούμενα στεγανά πτερύγια, όπου οδηγούν το νερό της βροχής σε πλευρικά αυλάκια και κατόπιν στην κάθετη κολώνα. Το σύστημα συνδυάζεται πλευρικά με άλλα αρχιτεκτονικά συστήματα (ανοιγόμενα, συρόμενα, πτυσσόμενα), συστήματα πλευρικής σκίασης και σήτας. Παράλληλα πληθώρα αυτοματισμών και ηλεκτρονικών συσκευών μπορούν να τοποθετηθούν στο σύστημα. Στο δείγμα της Europa με πτερύγια σε χρώμα απομίμησης ξύλου, χρησιμοποιήθηκαν αυτοματισμοί, όπου με application μέσω κινητού μπορούσε να γίνει η κίνηση της σήτας και των πτερυγίων, καθώς και του περιμετρικού φωτισμού LED και του φωτισμού πάνω στα πτερύγια.

EOS & ESS SYSTEMS: Στον χώρο του περιπτέρου περιμετρικά και σε αντίστοιχες θέσεις παρουσιάστηκε η οικογένεια συστημάτων EOS και ESS. Το EOS 90 PH.SI Hybrid σε δείγμα τομής παρουσίασε εξαιρετικό ενδιαφέρον, καθώς αποτελεί το καλύτερο σύστημα παγκοσμίως σε συντελεστή θερμομόνωσης παθητικού κτιρίου, σύμφωνα με το Passive House Institute. Το σύστημα EOS 60 Hybrid τοποθετήθηκε σε δύο σημεία σε τυπολογία δίφυλλου με ρολό και σήτα και σε μονόφυλλη πόρτα εισόδου. Το σύστημα EOS 78 Hybrid, παρουσιάστηκε σε δίφυλλο ανοιγόμενο με ηλεκτρική σήτα. Αντίστοιχα στα συρόμενα συστήματα, το ESS 34 Hybrid παρουσιάστηκε σε δίφυλλο επάλληλο με κρυφή σήτα και ρολό και το ESS 47 Hybrid παρουσιάστηκε επίσης σε δίφυλλο επάλληλο με ηλεκτρική σήτα. Όλα τα συστήματα είναι θερμομονωτικά τελευταίας γενιάς με εξαιρετικές επιδόσεις και πολλαπλές χρωματικές επιλογές κλασικής ή μοντέρνας αρχιτεκτονικής. Η σχεδίαση των συστημάτων με κοινά προφίλ τους δίνουν διπλό πλεονέκτημα, τόσο στην ομοιόμορφη αισθητική τους, όσο και στο επίπεδο της εξοικονόμησης πόρων κατά την κατασκευή.

Σημαντικές συμφωνίες για την επόμενη χρονιά

Η έκθεση XENIA 2021 κλείνει μια πολύ καλή χρονιά για τον κλάδο της Φιλοξενίας διαμορφώνοντας και ένα κλίμα αισιοδοξίας για μία πετυχημένη τουριστική σεζόν το 2022.Οι επισκέπτες έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για αναβάθμιση των κτιριακών τους υποδομών και η Europa κατάφερε να κλείσει σημαντικές συμφωνίες για την επόμενη χρονιά.

Στο πλαίσιο της έκθεσης πραγματοποιήθηκε και η εκδήλωση με τίτλο “Sustainability: Design & Materials” στο stage του XENIA Build Hotel στο Hall 2. Στη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε η Ελένη Δικαίου, Civil Engineer M.Sc. Energy Efficiency Consultant της Europa, παρουσίασε την αντίληψη της έννοιας της βιωσιμότητας για την Europa στα αρχιτεκτονικά συστήματα αλουμινίου, τη σημασία που δίνει η εταιρεία στη σχεδίασή τους, και την αξία που αυτά προσδίδουν στα ξενοδοχειακά έργα.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.