ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

ALUMINCO: Πλούσιες «πράσινες» δράσεις για ένα βιώσιμο μέλλον!

Στο πλαίσιο του προγράμματος A Planet to Love και στη δέσμευσή της σε ενεργό δράση, για ένα πιο βιώσιμο μέλλον, η ALUMINCO συνεισφέρει με δράσεις που αφήνουν θετικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα στην ευρύτερη περιοχή των Οινοφύτων.

Η ALUMINCO εστιάζει στις σύγχρονες κοι­νωνικές ανάγκες για την Οικολογία και την Περιβαλλοντική ισορροπία και υιοθετεί δρά­σεις ευαισθητοποίησης, ενημέρωσης, επιμόρφωσης για την ανακύκλωση, την ανάκτηση και επαναχρησιμοποίη­ση υλικών μετά το πέρας της χρήσης, τη δενδροφύτευ­ση και την προστασία του περιβάλλοντος!

Δράση 1: «Μαζεύω Καπάκια… Μοιράζω Χαμογέλα»

Σε συνεργασία με την οργάνωση «Ένα παιδί μετράει τα άστρα», η ALUMINCO στοχεύει να ανακυκλώσει καπάκια, ώστε με τα έσοδα από τα καπάκια που στέλνονται προς ανακύκλωση, ο πα­ραπάνω φορέας, να μπορέσει να καλύψει το κόστος αγοράς ανα­πηρικών αμαξιδίων.

Έτσι με βασικό μήνυμα το «Μαζεύω Καπάκια… Μοιράζω Χαμογέλα», στις κεντρικές εγκαταστάσεις και σε όλα τα υπο­καταστήματα ALUMINCO, τοποθετήθηκαν ειδικά διαμορφωμέ­νοι κάδοι ανακύκλωσης για τη συλλογή πλαστικών καπακιών. Η ενέργεια αυτή έχει ως σκοπό να μειώσει το περιβαλλοντικό απο­τύπωμα της εταιρείας αλλά και να βοηθήσει συμπολίτες μας με κινητικά προβλήματα.

Δράση 2: «Υιοθέτηση Σχολείων»

Η ALUMINCO σε συνεργασία με τον μη κερδοσκοπικό οργα­νισμό We4All, ανέλαβε την εκπαίδευση των μικρών μαθητών του 1ου & 2ου Νηπιαγωγείου Οινοφύτων αλλά και του Δημοτικού της περιοχής. Οι μικροί μαθητές υποδέχτηκαν με μεγάλο ενθουσια­σμό την εκπαίδευση που έγινε.

Με τη βοήθεια ειδικού παιδαγωγού, ενημερώθηκαν και εκπαι­δεύτηκαν για την ανακύκλωση, την προστασία του περιβάλλοντος αλλά και το πόσο σημαντικό είναι να φροντίζουμε ο καθένας ξε­χωριστά το μεγάλο σπίτι μας, που λέγεται Γη!

Στη συνέχεια τα παιδιά έμαθαν για τη δενδροφύτευση και την αξία της και φύτευσαν στα σχολεία τους δενδράκια και καλλω­πιστικά φυτά.

Η ALUMINCO, υπερήφανα αναλαμβάνει και υποστηρίζει τέ­τοιες ενέργειες, με σκοπό να εκπαιδεύσει τις νέες γενιές και να συνεισφέρει σε ένα πιο βιώσιμο μέλλον!

Δράση 3: «Δενδροφύτευση ALUMINCO»

Στο πλαίσιο σημαντικών πρωτοβουλιών που αναλαμβάνει η ALUMINCO για την κοινωνία, το περιβάλλον και τους ανθρώ­πους, διοργάνωσε στα Οινόφυτα, σε συνεργασία με την We4all την πρώτη της δενδροφύτευση!

Οι μικροί και μεγάλοι εθελοντές που συμμετείχαν, ένωσαν τις δυνάμεις τους και κατάφεραν να φυτέψουν περισσότερα από 200 δένδρα. Η συνολική χορηγία της ALUMINCO για το 2021 αφορά σε φύτευση 1.000 νέων δέντρων σε τοποθεσία των Οινοφύτων, δείχνοντας την ισχυρή της υποστήριξη στο περιβαλλοντικό, κοι­νωνικό αλλά και τοπικό έργο.

Η δενδροφύτευση αποτελεί μία από τις πιο αποτελεσματικές περιβαλλοντικές δράσεις. Κάθε δέντρο μπορεί να απορροφήσει μέχρι και 22 κιλά διοξειδίου του άνθρακα ανά έτος και να απε­λευθερώσει 117 κιλά καθαρού οξυγόνου!

Στόχος είναι να δημιουργηθεί ένας μεγαλύτερος πνεύμονας πρασίνου για τα δάση που «χάσαμε» και οι κάτοικοι της περιοχής αλλά και όσοι εργάζονται σε αυτή να απολαμβάνουν το πράσινο και το οξυγόνο που απλόχερα μας χαρίζουν.

Η συμμετοχή εθελοντών, φίλων και οικογενειών τους, ήταν με­γάλη, δίνοντας ενεργά το «παρών»! Στην εποχή της παγκόσμιας κλιματικής κρίσης που διανύουμε, η προστασία της φύσης απο­τελεί επείγουσα προτεραιότητα και ο εθελοντισμός η μόνη οι­κουμενική αξία που μπορεί να βοηθήσει!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.