ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

ELVAL COLOUR: Εγκατέστησε φωτοβολταϊκά συστήματα στην οροφή του εργοστασίου της

Στην πράξη αποδεικνύεται η δέσμευση της Elval Colour για προώθηση των «πράσινων» τεχνολογιών, με την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστήματων στο εργοστάσιό της συνολικής ισχύος 1MWp.

Η Elval Colour στo πλαίσιο των συνεχών και συντονισμένων ενεργειών να προωθήσει τις «πράσινες» τεχνολογίες στις μονάδες παραγωγής και στα γραφεία της, εγκατέστησε φωτοβολταϊκά συστήματα στην οροφή του εργοστασίου. Η εταιρεία ολοκλήρωσε την εγκατάσταση ηλιακού πάρκου ισχύος 1MWp. Το συνολικό έργο περιλαμβάνει 1.850 ηλιακούς συλλέκτες ισχύος 530Wp έκαστος.

Σύμφωνα με τις αναλύσεις, το ηλιακό πάρκο θα παράγει πάνω από 1.300 MWh ηλεκτρικής ενέργειας σε ετήσια βάση. Λαμβάνοντας υπόψη τις πρόσφατες πολύ υψηλές τιμές ενέργειας και την 24ωρη λειτουργία του εργοστασίου, η απόδοση της επένδυσης υπολογίζεται σε λιγότερο από δύο χρόνια. Επιπρόσθετα, το αποτύπωμα άνθρακα της Elval Colour, θα μειωθεί κατά περισσότερο από 800t CO2 σε ετήσια βάση.

Η εταιρεία σχεδιάζει να εγκαταστήσει ένα δεύτερο πάρκο ηλιακών συλλεκτών ισχύος 1,1 MW, φτάνοντας έτσι τη συνολική εγκατεστημένη ισχύ στα 2,1 MW. Η δεύτερη φάση αναμένεται να πραγματοποιηθεί πριν από το τέλος του έτους.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.