ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

ALUMIL: Ένας χρόνος Green Ambassadors!

Οι Green Ambassadors, η εθελοντική ομάδα των εργαζομένων της ALUMIL, κλείνει ένα χρόνο πλούσιων δράσεων για την προστασία του περιβάλλοντος.

Πριν από ένα χρόνο, οι Green Ambassadors, η εθελοντική ομάδα των εργαζομένων της ALUMIL, έκαναν την εμφάνισή τους. Οι κύριοι στόχοι της ομάδας ήταν η ευαισθητοποίηση του προσωπικού της εταιρείας γύρω από πράσινα ζητήματα και η ανάληψη πρωτοβουλιών για την προστασία του περιβάλλοντος εντός και εκτός εταιρείας.

Ένα χρόνο μετά, οι Green Ambassadors αυξήθηκαν σε αριθμό και έχουν να επιδείξουν πλούσια δραστηριότητα και πληθώρα από ενδιαφέρουσες δράσεις. Ακολουθούν μερικές από τις σημαντικότερες ενέργειες της ομάδας κατά τη διάρκεια της δραστηριοποίησής της.

Καθαρισμός στην παραλία της Επανομής

Στο  πλαίσιο των εκδηλώσεων της «Ευρωπαϊκής Ημέρας Θάλασσας», οι Green Ambassadors συμμετείχαν στη δράση καθαρισμού της παράκτιας ζώνης στην περιοχή του Ποταμού της Επανομής, στο νομό Θεσσαλονίκης.

Η ενέργεια οργανώθηκε από τον Δήμο Θερμαϊκού και έλαβαν μέρος αρκετές ομάδες που συνέβαλαν στο συνολικό εγχείρημα. Ο τελικός απολογισμός: 182 σακούλες, οι 80 από τις οποίες περιείχαν σκουπίδια και οι 102 ανακυκλώσιμα υλικά που μαζεύτηκαν από τους εθελοντές.

Καθαρισμός στη Δοϊράνη

Η ομάδα ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Γραφείου Γενικού Τουρισμού της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς και ταξίδεψε στη λίμνη Δοϊράνη. Εκεί προχώρησε σε καθαρισμό επί της παραλίμνιας έκτασης. Με το πέρας της εθελοντικής ενέργειας, συγκεντρώθηκαν περίπου 6.000 λίτρα απορριμμάτων.

Δενδροφύτευση στο Τριάδι

Η συγκεκριμένη δράση ήταν μια πρωτοβουλία της ομάδας Greek Eco Project και τελούσε υπό την επίβλεψη της Διεύθυνσης Αναδασώσεων Μακεδονίας – Θράκης. Στη δενδροφύτευση συμμετείχαν συνολικά 150 άτομα -ανάμεσα σε αυτά και τα μέλη της ομάδας της ALUMIL- και  φυτεύτηκαν 480 δενδρύλλια από το σύνολο των εθελοντών που έλαβαν μέρος.

Πράσινη συμπεριφορά στις εγκαταστάσεις της ALUMIL

Τοποθετήθηκαν 84 σημάνσεις πράσινης συμπεριφοράς στις εγκαταστάσεις της ALUMIL σε Αθήνα & Θεσσαλονίκη. Οι σημάνσεις αυτές προτρέπουν τους εργαζόμενους της εταιρείας να υιοθετήσουν πιο φιλικές προς το περιβάλλον πρακτικές στην καθημερινότητά τους, μειώνοντας το ενεργειακό τους αποτύπωμα.

Επιπλέον, τη χρονιά που μας πέρασε, η εταιρεία προχώρησε στην κατάργηση των πλαστικών ποτηριών σε όλες της τις εγκαταστάσεις, ενώ μέσα από video & ενδοεταιρικές καμπάνιες, προτρέπει το προσωπικό της να λειτουργεί σύμφωνα με τις αξίες της κυκλικής οικονομίας και της αειφορίας.

Συναντήσεις – Webinars

Κατά τις διμηνιαίες διαδικτυακές συναντήσεις της ομάδας, τίθενται επί τάπητος τα ζητήματα, στα οποία πρέπει να εστιάσει η ALUMIL. Καθορίζεται το πλάνο δράσεων των επόμενων μηνών και ενίοτε διοργανώνονται συζητήσεις με άλλες ομάδες ή φορείς που δραστηριοποιούνται γύρω από το περιβάλλον και την προστασία του.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.