ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΓΟΡΑΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

«Minima | Maxima»: Λεπτότερο και από ένα γιγάντιο αυγό!

Ανεπτυγμένο για την έκθεση αρχιτεκτονικής και μηχανικής World Expo 2017, το «Minima | Maxima», μία ιδιαίτερη κατασκευή από αλουμίνιο, εξαλείφει την ανάγκη για χρήση υποστηρικτικών στοιχείων (όπως π.χ. κολονών) και αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα του ελαφρού μετάλλου.

Σχεδιασμένο από το στούντιο MARC FORNES / THEVERYMANY που είναι ευρέως γνωστό για την ανάπτυξη αυτουποστηριζόμενων κατασκευών απειροελάχιστου πάχους, το «Minima | Maxima» ακολουθεί  την ίδια λογική.

Η επιφάνεια της πρωτοποριακής κατασκευής είναι εξαιρετικά λεπτή, μόλις 6 χιλ. αλουμινίου! Παρά ταύτα καταφέρνει να εκτίνεται σε ύψος σχεδόν ενός τετραώροφου κτιρίου (ξεπερνά τα 13 μ.).

Η επιφάνεια του αλουμινένιου «Minima | Maxima» έχει πάχος μόλις 6 χιλ.!

Είναι χαρακτηριστικό ότι σύμφωνα με την ομάδα ανάπτυξης, αν μεγεθύναμε ένα αυγό ώστε να φτάσει στο ίδιο ύψος με το «Minima | Maxima» τότε το εξωτερικό κέλυφος του υπερμεγεθυμένου αυγού θα ήταν πολύ παχύτερο!

Η εξαιρετικά λεπτή κατασκευή αυτουποστηρίζεται από τον συνδυασμό τριών στρωμάτων επίπεδων φύλλων αλουμινίου. Τα τρία στρώματα ενισχύουν το ένα το άλλο μέσα από τις καμπυλώσεις της κατασκευής και καθώς το «Minima | Maxima» εκτίνεται σε ύψος. Η όλη ιδέα παραπέμπει στην τεχνολογία ινών (π.χ. ανθρακονήματα).

Το «Minima | Maxima» που τις βραδινές ώρες γεμίζει με φως, εντυπωσίασε τόσο πολύ τους επισκέπτες της World Expo 2017 που αποφασίστηκε να μείνει στο χώρο για πάντα.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.