ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτηταΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

ALUMIL: Ένα ακόμη εντυπωσιακό έργο στον Καναδά!

Έπειτα από την ολοκλήρωσή του, ο εντυπωσιακός ουρανοξύστης “Alberni” αναμένεται να αποτελέσει το επίκεντρο του αρχιτεκτονικού ενδιαφέροντος της πόλης του Βανκούβερ του Καναδά.

Το 43 ορόφων και 133 μέτρων οικοδόμημα, θα αποτελέσει τον πυρήνα της περιοχής, στο πλαίσιο της επαναχάραξής της. Το έργο θα αντικαταστήσει ένα παλιό κτίριο γραφείων και θα φιλοξενεί 188 κατοικίες, ενώ στο ισόγειο θα υπάρχουν εμπορικά καταστήματα. Επιπλέον, θα διαθέτει χώρους για 271 θέσεις στάθμευσης.

Το κτίριο έχει σχεδιαστεί από το φημισμένο ιαπωνικό αρχιτεκτονικό γραφείο Kengo Kuma & Associates, το οποίο σχεδίασε και το εθνικό στάδιο του Τόκυο. Βασικό του χαρακτηριστικό είναι οι εντυπωσιακές καμπύλες εσοχές που έχει στην μπροστινή και την οπίσθια πλευρά του, που το κάνουν να ξεχωρίζει από τον παραδοσιακό κυβοειδή σχεδιασμό, ενώ ταυτόχρονα δημιουργούν ημιεσοχές στις οποίες  κυριαρχεί το ξύλο.

Σύμφωνα με το όραμα του αρχιτέκτονα, το “Alberni”, έχει ως κύριο στόχο να εναρμονιστεί με το φυσικό περιβάλλον της περιοχής του, συνδιαλεγόμενο με τα βουνά και την εγγύτητα του υδάτινου στοιχείου.

Η πρόσοψή του ακολουθεί το απαλό φως στο Βανκούβερ και ο σκοπός του Kengo Kuma ήταν να βελτιώσει τον αστικό ιστό, χωρίς να παρεκκλίνει από το φυσικό τοπίο. Το κέλυφος του κτιρίου θα εξοπλιστεί με το ανυψούμενο συρόμενο σύστημα SUPREME S700 και το ανοιγόμενο σύστημα SUPREME S77 της ALUMIL.

Πρόκειται πρωτοποριακά συστήματα που συνδυάζουν υψηλή ενεργειακή απόδοση, ασφάλεια και μοντέρνα εμφάνιση. Παράλληλα, η ενίσχυση του φυσικού φωτισμού χάρη στα κουφώματα μεγάλων διαστάσεων, έρχεται σε πλήρη συμφωνία με τις αρχιτεκτονικές ανάγκες του “Alberni”, αποτελώντας ιδανικές λύσεις για να αναδειχθούν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του κτιρίου.

Τα συστήματα πιστοποιήθηκαν σύμφωνα με τις αυστηρές προδιαγραφές του προτύπου NAFS (North American Fenestration Standard), για τις υψηλές επιδόσεις τους σε ανεμοπερατότητα, υγροποίηση, θερμομόνωση και αντοχή στην ανεμοπίεση.

Η ALUMIL για ακόμη μια φορά, δίνει το «παρών» σε έργα παγκόσμιας λάμψης, ενισχύοντας περαιτέρω τη διεθνή της παρουσία και αποδεικνύοντας ότι τα αρχιτεκτονικά συστήματα αλουμινίου που διαθέτει είναι εκ των κορυφαίων στον κόσμο.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.