ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτηταΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

EUROPA: Βάζει τις «βάσεις» του μονοθέσιου της ερευνητικής ομάδα Arist.U.R.T.LE

Στο πλαίσιο της ουσιαστικής στήριξης της καινοτομίας και της νέας γενιάς της χώρας, η EUROPA έχει αναλάβει τη χορηγία ερευνητικής ομάδας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης που έχει βάλει πλώρη να κατακτήσει τον διαγωνισμό Formula Student (FSAE).

Η Aristotle University Racing Team Electric (Arist.U.R.T.LE) όπως ονομάζεται η ερευνητική ομάδα στοχεύει στην κατασκευή ενός αγωνιστικού μονοθέσιου ηλεκτροκίνητου αυτοκινήτου που θα συμμετάσχει σε ευρωπαϊκούς και παγκόσμιου διαγωνισμούς Formula Student.

Συγκεκριμένα, η Formula Student είναι ένας φοιτητικός σχεδιαστικός διαγωνισμός που διοργανώνεται από την SAE International (πρώην Society of Automotive Engineers). Το σενάριο του διαγωνισμού αφορά σε μια φανταστική κατασκευαστική αυτοκινητοβιομηχανία, η οποία έχει συνάψει συμφωνία με μια φοιτητική ομάδα για τον σχεδιασμό και την κατασκευή ενός μονοθέσιου αγωνιστικού αυτοκινήτου.

Το πρότυπο αυτοκίνητο αξιολογείται με βάση μια σειρά παραγόντων που χωρίζονται τόσο σε στατικούς (που σχετίζονται με τη σχεδιάση, το κόστος και το επιχειρηματικό μοντέλο) καθώς επίσης και δυναμικούς (κατανάλωση καυσίμων, επιτάχυνση, αντοχή κ.λπ.).

Η ομάδα της Arist.U.R.T.LE έχει ήδη σημειώσει σωρεία επιτυχιών, κερδίζοντας την τέταρτη συνολικά θέση στον διαγωνισμό Formula Student της Ιταλίας (ATA 2014) αλλά και την τρίτη συνολικά θέση στον αντίστοιχο διαγωνισμό της Αγγλίας τον Ιούλιο του 2015 που πραγματοποιήθηκε στην πίστα του Silverstone.

Στο διαγωνισμό της Ουγγαρίας τον Αύγουστο του 2016, κατάφερε και διακρίθηκε στους πέντε φιναλίστ, ανάμεσα σε σαράντα ομάδες, στο αγώνισμα της παρουσίασης του επιχειρηματικού πλάνου.

Η χορηγία της EUROPA αφορά σε υλικά αλουμινίου για την κατασκευή του αγωνιστικού αυτοκινήτου. Η επιλογή του αλουμινίου από τη φοιτητική ομάδα έγινε διότι ως υλικό είναι δυνατό σε αντοχή και ελαφρύ, με αποτέλεσμα να συνεισφέρει σημαντικά σε μια σειρά παραγόντων στους οποίους αξιολογείται το project (ταχύτητα, ανθεκτικότητα, κατανάλωση καυσίμων, κόστος κ.λπ).

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.