ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

Architectural Aluminium Academy: Δίπλα στους μηχανικούς με στόχο την αειφορία

Οι άνθρωποι της Ακαδημίας συμμετείχαν σε τρία σεμινάρια που ανοίγουν τον δρόμο για τη βιώσιμη ανάπτυξη του κατασκευαστικού κλάδου.

Με όραμα την αναβάθμιση του τρόπου σχεδιασμού και κατασκευής των κτιρίων σύμφωνα με τις αρχές της βιωσιμότητας, η Architectural Aluminium Academy (AAA) συμμετείχε σε τρία σεμινάρια για μηχανικούς, με στόχο την ενημέρωσή τους σχετικά με τις νέες τάσεις που θα καθορίσουν το μέλλον του κατασκευαστικού κλάδου.

Αρχικά, ο Technical Training Supervisor της Ακαδημίας, Νικόλαος Κεραμίδας, ήταν ένας από τους κεντρικούς ομιλητές στην ενημερωτική εκδήλωση «BIM & Beyond: Ψηφιακές Δεξιότητες & Επιχειρηματικές Ευκαιρίες για Μηχανικούς» που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη από το ΤΕΕ – Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας.

Στόχος της εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση των μηχανικών που δραστηριοποιούνται στη Βόρεια Ελλάδα για τις νέες τάσεις και τεχνολογίες που διαμορφώνουν το παρόν και το μέλλον του επαγγέλματος. Η ομιλία του κ. Κεραμίδα επικεντρώθηκε στη μεθοδολογία BIM (Building Information Modeling / Μοντελοποίηση Κατασκευαστικών Πληροφοριών) για εφαρμογές κουφωμάτων στο κέλυφος με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας.

Στη συνέχεια, ο κ. Κεραμίδας βρέθηκε στα Χανιά, ως εισηγητής στην ημερίδα «Σχεδιασμός κτιρίων για εξοικονόμηση ενέργειας, νέα υλικά και η σχέση του κουφώματος με την τελική επίδοση του κελύφους», που διοργάνωσε η Architectural Aluminium Academy σε συνεργασία με το ΤΕΕ – Τμήμα Δυτικής Κρήτης.

Στην ημερίδα συζητήθηκαν σημαντικά ζητήματα όπως η ενεργειακή κατάσταση των υπαρχόντων κτιρίων, τα πρότυπα των παθητικών κτιρίων, ο ρόλος της ορθής μελέτης και κατασκευής κτιρίων και κουφωμάτων στην εξοικονόμηση ενέργειας και η σχέση νέων κατασκευών με την εγκατάσταση και την απόδοση των κουφωμάτων.

Επιπρόσθετα, η ομάδα της Ακαδημίας ταξίδεψε στη Λάρισα, όπου, σε συνεργασία με την εταιρεία «Καραβιδές & Συνεργάτες», διοργάνωσε το σεμινάριο «Πυράντοχα Συστήματα Αλουμινίου & Οδηγίες Εγκατάστασης Κουφωμάτων», το οποίο παρακολούθησαν μηχανικοί από τις τεχνικές υπηρεσίες των Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας.

Από την αρχή της λειτουργίας της, η AAA επικεντρώνεται σε δράσεις που αποσκοπούν στη συνεχή ενημέρωση και ανάπτυξη των μηχανικών, παρέχοντάς τους εξειδικευμένες γνώσεις πάνω σε όλες τις νέες τάσεις, εξελίξεις και προκλήσεις του κατασκευαστικού κλάδου. Καθώς το ανθρώπινο δυναμικό του οργανισμού αποτελείται στο μεγαλύτερο μέρος του από μηχανικούς, η ομάδα της Ακαδημίας είναι η πλέον κατάλληλη για να καλύψει τις αυξανόμενες ανάγκες των μηχανικών με τον αποτελεσματικότερο τρόπο.

Αν χρειάζεστε υποστήριξη και θέλετε να ενημερωθείτε για τις λύσεις που μπορεί να σας προσφέρει η Architectural Aluminium Academy, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τα εξειδικευμένα στελέχη της ΕΔΩ.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.