ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτηταΠΡΟΪΟΝΤΑ ΕΤΑΙΡΙΩΝ

EXALCO: Κορυφαίες λύσεις στα υαλοπετάσματα

H EXALCO διαθέτει τρία πρωτοποριακά συστήματα υαλοπετασμάτων που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα αναγκών και απαιτήσεων.

Τα συστήματα υαλοπετάσματων χρησιμοποιούνται κυρίως στις προσόψεις των κτιρίων και προσδίδουν σύγχρονη αισθητική στο κτίριο. Μπορεί να «ντύσουν» όλο το κέλυφος αλλά και επιμέρους όψεις κτιρίων με σκελετό αλουμινίου και υαλοπίνακες, καλύπτοντας τις διαχρονικές αλλά και τις πιο σύγχρονες τάσεις της αρχιτεκτονικής.

Τα συστήματα υαλοπετασμάτων προσδίδουν στο κτίριο ανθεκτικότητα και προστασία στον χρόνο, λειτουργικότητα, αεροστεγανότητα, υδατοστεγανότητα, ηχομόνωση, εξοικονόμηση ενεργειακών απαιτήσεων για θέρμανση-ψύξη και έλεγχο της ηλιακής ακτινοβολίας και του φωτός με τη χρήση κατάλληλων υαλοπινάκων αλλά και συστημάτων σκίασης.

Τα υαλοπετάσματα συνδυάζονται αρμονικά με όλα τα άλλα υλικά επένδυσης κτιριακού κελύφους. Επιτρέπουν την εφαρμογή διαφόρων αρχιτεκτονικών σχεδίων και προσφέρουν τη δυνατότητα χρήσης υλικών, όπως σύνθετα πάνελ αλουμινίου. Χρησιμοποιούνται κυρίως σε μεγάλες κατασκευές, όπως κτίρια γραφείων αλλά και σε κατοικίες.

H EXALCO διαθέτει 3 συστήματα υαλοπετασμάτων που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα αναγκών και απαιτήσεων.

ALBIO 102

Το ALBIO 102 αποτελεί ένα κορυφαίο σύστημα κυψελωτού υαλοπετάσματος που δημιουργεί σκοτία 12 χιλ. μεταξύ των πλαισίων. Βασικό χαρακτηριστικό της σειράς αποτελεί η στήριξη των πλαισίων των υαλοπινάκων χωρίς αντικρίσματα στα οριζόντια στοιχεία. Η προέκταση των πλαισίων πραγματοποιείται με την τοποθέτηση μίας λαβής στο προβαλλόμενο παράθυρο ακόμα και μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής εύκολα και χωρίς επιπλέον κόστος.

Τεχνικές Προδιαγραφές

Πάχος υαλοπίνακα: 20-28 χιλ.
Αεροπερατότητα: Class AE
Υδατοστεγανότητα: Class RE1500
Αντοχή σε ανεμοπίεση: ±1,5 KN/m2
Αντίσταση σε κρούση: Ι5/Ε5

ALBIO 130

Η σειρά ALBIO 130 συμβατικού υαλοπετάσματος διαθέτει διαχρονικό σχεδιασμό και δυνατότητα πολλαπλών εφαρμογών στις σύγχρονες κατασκευές. Παρέχει ευκολία στην κατασκευή καθώς και επιλογές στα εξωτερικά διακοσμητικά καπάκια. Με πλάτος 50 χιλ., επιτρέπει χρήση υαλοπίνακα από 6 έως 36 χιλ. Το σύστημα διαθέτει βασικές κολώνες με δυνατότητα κάλυψης ροπών αδράνειας από 60 έως 820 cm4.

Τεχνικές Προδιαγραφές

Πάχος υαλοπίνακα: 6-36 χιλ.
Αεροπερατότητα: Class AE
Υδατοστεγανότητα: Class RE1500
Αντοχήσεανεμοπίεση: ±1,5 KN/m2
Αντίσταση σε κρούση: Ι3/Ε4
Συντελεστής θερμοπερατότητας Uf: 1,8 – 2,0 W/(m2K) (EN 10077-2:2003-10)

ALBIO R50

Το ALBIO R50 είναι ένα σύστημα υαλοπετάσματος υψηλών επιδόσεων, το οποίο διατίθεται σε δύο εκδόσεις (τύπο standard με πλάκα πιέσεως και structural glazing). Και οι δύο εφαρμογές προσφέρουν διαχρονικό σχεδιασμό και δυνατότητα πολλαπλών εφαρμογών για κάθετες όψεις και αίθρια κτιρίων.

Παρέχει ευκολία στην κατασκευή, καθώς και επιλογές στα εξωτερικά διακοσμητικά καπάκια. Με πλάτος διατομών 50 χιλ., επιτρέπει χρήση υαλοπινάκων και πανέλων πάχους από 4 χιλ. έως 50 χιλ.

Το σύστημα μπορεί να καλύψει ένα μεγάλο εύρος στατικών απαιτήσεων και διαθέτει βασικές κολώνες με δυνατότητα κάλυψης ροπών αδράνειας από 6,7 έως 1115,8 cm4. Για περιπτώσεις με υψηλότερες στατικές ανάγκες, το σύστημα ALBIO R50, διαθέτει κατάλληλα προφίλ ενίσχυσης κολώνας, τα οποία μπορούν να προσδώσουν ακόμα μεγαλύτερη ακαμψία έως και 1351 cm4.

Τεχνικές Προδιαγραφές

Πάχος υαλοπίνακα: 4-50 χιλ.
Αεροπερατότητα: Class AE
Υδατοστεγανότητα: Class RE1500
Αντοχή σε ανεμοπίεση: ±1,50 KN/m2
Αντίσταση σε κρούση: Ι3/Ε4 (EN 14019)
Συντελεστής θερμοπερατότητας Uf: 1,67 – 1,88 W/(m2K) (EN 10077-2:2003-10)

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.