ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

EUROPA: Σταθερά δίπλα στις εκδηλώσεις του ΕΙΑ και της ελληνικής αρχιτεκτονικής

H EUROPA στηρίζοντας για ακόμη μια χρονιά το Ελληνικό Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής (ΕΙΑ), παρευρέθηκε ως χορηγός στα εγκαίνια της 9ης Biennale Νέων Αρχιτεκτόνων που διοργανώθηκε από το Ινστιτούτο, στο Μουσείο Μπενάκη.

Την ημέρα των εγκαινίων υπήρξε μεγάλη ανταπόκριση από αρχιτέκτονες και μηχανικούς, αλλά και κατασκευαστικές εταιρίες, οι οποίοι αφού ενημερώθηκαν αναφορικά με τις λεπτομέρειες της Biennale ξεναγήθηκαν στον χώρο των εκθεμάτων των έργων που επιλέχθηκαν από την επιτροπή.

Η συγκεκριμένη Biennale αποτελεί την 9η κατά σειρά, με διαδρομή που ξεκίνησε από το 1995. Σκοπός της ήταν και παραμένει η ανθολόγηση της τρέχουσας παραγωγής των νέων δημιουργών. Η έκθεση καταγράφει τα πεπραγμένα της εποχής και προβάλλει ορισμένα έργα που αποτυπώνουν το «στίγμα» της διετίας.

Φέτος το ΕΙΑ αποφάσισε, όπως είχε πράξει και παλαιότερα, να αναβαθμίσει τον ρόλο της επιτροπής επιλογής, προσκαλώντας τα μέλη της να προβληματιστούν πάνω στο υλικό που υποβλήθηκε και να επιλέξουν, ο καθένας ξεχωριστά, τα έργα που θεώρησε ως τα πλέον αξιόλογα. Κατ’ αυτόν τον τρόπο ο επισκέπτης της έκθεσης θα μπορεί να «αναγνώσει» αφενός τις επιλογές των κριτών και αφετέρου τα αιτιολογικά τους κείμενα.

Η διάρκεια έκθεσης είναι από 27 Σεπτεμβρίου έως 25 Νοεμβρίου 2018.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.