ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτηταΣυνεντευξεις

Αργύρης Καρράς, στο ΟΙΚΟΔΟΜΗ Expo NEWS: «Rebound στην αγορά αλουμινίου από το β’ εξάμηνο του 2021»

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων σύμβουλος της ALUMINCO, Αργύρης Καρράς

Οι πρώτοι μήνες της πανδημίας προκάλεσαν ένα ισχυρό οικονομικό σοκ ωστόσο η σταδιακή άρση των μέτρων, ο εσωτερικός και ο εισερχόμενος τουρισμός, η ανθεκτικότητα των εξαγωγών και η τάση για άμεση υλοποίηση έργων που ήταν σε εξέλιξη έδωσαν σημαντική ώθηση κατά το δεύτερο μισό του έτους, τονίζει ο Πρόεδρος και Διευθύνων σύμβουλος της ALUMINCO, Αργύρης Καρράς στο επίσημο site της έκθεσης ΟΙΚΟΔΟΜΗ EXPO 2021.

Ο ίδιος δηλώνει αισιόδοξος ότι παρά τις αβεβαιότητες, τα εμβόλια, η διάθεση των επενδυτών για υλοποίηση μεγάλων έργων, το άνοιγμα του εισερχόμενου τουρισμού καθώς και τα πρώτα αποτελέσματα του προγράμματος «Εξοικονομώ – Αυτονομώ», αναμένεται να δώσουν ένα δεύτερο μισό του έτους με σημαντικά θετικό πρόσημο.

Για το πρόγραμμα «Εξοικονομώ – Αυτονομώ», ο κ. Καρράς σημειώνει ότι στόχος πρέπει είναι να πραγματοποιηθούν περισσότερες ενεργειακές αναβαθμίσεις κτιρίων, ενώ καλεί την Πολιτεία να δείξει σαφή προτίμηση προς το αλουμίνιο, που αποτελεί «εθνικό προϊόν» και «πράσινο» μέταλλο, έναντι του συνθετικού κουφώματος.

Ο κ. Καρράς υπογραμμίζει ότι το ζήτημα της βιωσιμότητας παίζει καθοριστικό ρόλο στην προσέγγιση της ALUMINCO και στο πλαίσιο αυτό τα συστήματα αλουμινίου της εταιρείας σχεδιάζονται ώστε να ανταποκρίνονται στις αυξανόμενες απαιτήσεις διεθνών πιστοποιήσεων LEED και WELL. Ο ίδιος αναφέρεται στη νέα συλλογή από premium συστήματα αλουμινίου που ετοιμάζεται να γράψει ένα νέο κεφάλαιο στην επιτυχημένη προϊοντική ιστορία της ALUMINCO.

Επίσης, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ALUMINCO παρουσιάζει την πρωτοβουλία «A Planet to love» που αποτελεί τον οδικό χάρτη της εταιρείας προς τη βιώσιμη ανάπτυξη. Τέλος ο κ. Καρράς αναφέρεται στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος της βιομηχανίας αλουμινίου, που αποτελείται από 3 χιλιάδες μεγάλες, μεσαίες και μικρές επιχειρήσεις, απασχολώντας 30 χιλιάδες άτομα και εμφανίζει πωλήσεις που ξεπερνούν τα 2,5 δις ευρώ.

Διαβάστε την πλήρη συνέντευξη του Προέδρου και Δ/ντα συμβούλου της ALUMINCO, Αργύρη Καρρά εδώ.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.