ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτηταΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

ETEM: Το υαλοπέτασμα E85 “μεταμορφώνει” ένα νηπιαγωγείο

Το έργο “KiTa” που ολοκληρώθηκε με συστήματα της ETEM αφορά σε έναν ιδιωτικό παιδικό σταθμό που είναι χτισμένος στη γειτονιά Dragalevtzi, στη Σόφια της Βουλγαρίας. Το νηπιαγωγείο βρίσκεται κοντά στην κύρια κυκλοφοριακή αρτηρία της γειτονιάς και περιβάλλεται από διώροφα και τριώροφα κτίρια κατοικιών.

Η ιδέα για το νηπιαγωγείο γεννήθηκε, τόσο από τα χαρακτηριστικά του εδάφους, μακρύ και στενό με κλίση από τα δυτικά προς τα ανατολικά, όσο και από την επιθυμία να δημιουργηθεί ένα μοναδικό κτίριο, που επιτρέπει το παιχνίδι και την ψυχαγωγία των παιδιών.

Ο παιδικός σταθμός βρίσκεται στο δυτικό άκρο του χώρου, ο οποίος παρέχει νότιο προσανατολισμό προς τις εξωτερικές περιοχές παιχνιδιού και ανατολικό προσανατολισμό προς τους χώρους για τις περιοχές των παιδιών.

Το κτίριο αποτελείται από τρία στοιχεία. Το “κόκκινο σπίτι” για μια ομάδα 15 παιδιών, το “κίτρινο σπίτι” για μια ομάδα 25 παιδιών και την “οθόνη” που στο τέλος του “κίτρινου σπιτιού”αλλάζει και γίνεται από πρόσοψη του κτιρίου, φράχτης της ευρύτερης τοποθεσίας.

Στο καλαίσθητο και πρωτοποριακό νηπιαγωγείο έχει γίνει εκτεταμένη χρήση του συστήματος υαλοπετάσματων E85 της ETEM που ικανοποίησε πλήρως το αρχιτεκτονικό όραμα.

Ταυτότητα Έργου

  • Νηπιαγωγείο “KiTa
  • Χώρα: Βουλγαρία
  • Τοποθεσία: Σόφια
  • Αρχιτέκτονας: Conveyer
  • Σύστημα: E85

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.