ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΓΟΡΑ

Διεθνείς τιμές αλουμινίου: Σταθεροποιείται στα $2.700/mt το πρωτόχυτο στο L.M.E.

Το αμερικάνικο δολάριο και οι βραχυπρόθεσμες τοποθετήσεις έχουν βάλει φρένο στις προσπάθειες του ελαφρύ μετάλλου να κινηθεί ανοδικά την τρέχουσα περίοδο.

Μετά τη μεγάλη διόρθωση της τιμής πρωτόχυτου αλουμινίου που ξεκίνησε λίγο μετά τα μέσα Οκτωβρίου, το ελαφρύ εμφανίζει σταθεροποιητικές τάσεις με ανώτερο όριο τα $2.700/mt.

Η τιμή πρωτόχυτου προσπάθησε να σπάσει το παραπάνω ψυχολογικό φράγμα ωστόσο οποιοδήποτε «άλμα» πάνω από τα $2.700/mt οδηγούσε αυτόματα σε πωλήσεις συμβολαίων και συνακόλουθα πτώση.

Η πτωτική πορεία της τιμής του λιγνίτη και το ισχυρότερο δολάριο δημιουργούν ένα πλαίσιο που πιέζει προς τα κάτω την τιμή του ελαφρού μετάλλου την τρέχουσα περιόδου. Η ισχυροποίηση του αμερικανικού νομίσματος αποθαρρύνει επενδυτές με αλλά νομίσματα να προχωρήσουν σε αγορές συμβολαίων.

Πάντως την ίδια στιγμή οι φήμες για εκ νέου στενότητα στην φυσικά αγορά φουντώνουν, καθώς τα αποθέματα αλουμινίου στο LME κινούνται στα μισά επίπεδα από τα επίπεδα του Μαρτίου και έχουν υποχωρήσει κάτω από το όριο του 1 εκατ. τόνους.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.