ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

ELVIAL: Στηρίζει τη νεανική καινοτομία και επιχειρηματικότητα

Στο πλαίσιο του προγράμματος Junior Achievement, η ELVIAL στηρίζει την προσπάθεια του 2ου Πειραματικού Γυμνασίου Κιλκίς που συμμετέχει με το project Top Harvest.

H δέσμευση της ELVIAL να στέκεται στο πλευρό της τοπικής κοινωνίας και να δίνει προτεραιότητα στην αειφορία και την καινοτομία στις πρακτικές της, πιστοποιείται ακόμη μια φορά με την υποστήριξη της προσπάθειας του 2ου Πειραματικού Γυμνασίου Κιλκίς στο πλαίσιο του Junior Achievement.

Το Junior Achievement είναι ένα πρόγραμμα/διαγωνισμός που αναδεικνύει την καλύτερη “Εικονική Επιχείρηση – Company Program” και διοργανώνεται για τέταρτη χρονιά υπό την αιγίδα της προεδρίας της Δημοκρατίας.  Η ομάδα του 2ου Πειραματικού Γυμνασίου Κιλκίς συμμετέχει φέτος με την Top Harvest.

Ένα πλήρως αυτοματοποιημένο, αειφόρο αστικό θερμοκήπιο τοποθετείται στις ταράτσες και μπορεί να παράγει κηπευτικά που να καλύπτουν τις ανάγκες της πολυκατοικίας που θα το εγκαταστήσει. Λειτουργεί με ηλιακούς συλλέκτες και εξασφαλίζει τη βιώσιμη ενέργεια και παραγωγή τροφής. Η ιδέα είναι εφαρμόσιμη, αειφόρος και αφορά την καθημερινότητα όλων μας. Το πρωτότυπο της Top Harvest κατασκεύασαν οι ίδιοι οι μαθητές στη βιομηχανική μονάδα της ELVIAL με την επίβλεψη των καθηγητών τους.

Μπορείτε να στηρίξετε με την ψήφο σας την Τοp Harvest, πατώντας ΕΔΩ! 

Στο πλαίσιο του προγράμματος, η Δ/νουσα Σύμβουλος της ELVIAL, Ασημίνα Τζίκα, ανέλαβε τον ρόλο του Inspirational Mentor της ομάδας που διαγωνίζεται και μοιράστηκε τη δική της οπτική και τις προσωπικές της εμπειρίες στα ζητήματα της επιχειρηματικότητας, της αειφορίας και της καινοτομίας, που αποτελούν μαθήματα και για τα παιδιά που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Ως Inspirational Mentor, η κα Τζίκα συναντήθηκε με την ομάδα και τη συνόδευσε σε επισκέψεις στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα και τον διακεκριμένο ειδικό στις ΑΠΕ, Κώστα Ευθυμίου. Σημειώνουμε ότι το σχολείο πέρσι βραβεύτηκε με χρυσό μετάλλιο στο Junior Achievement Europe και φέτος διεκδικεί με πολλές αξιώσεις την επανάληψη της διάκρισης.

Για την ELVIAL, το καλύτερο αύριο, φαίνεται μέσα στις εκπαιδευτικές δράσεις και τις αειφόρες καινοτομίες, όπως η Top Harvest του 2ου Πειραματικού Γυμνασίου Κιλκίς. Οι άνθρωποι της εταιρείας είναι διπλά χαρούμενοι και περήφανοι να υποστηρίζουν τέτοιες προσπάθειες, που προέρχονται από την τοπική κοινωνία.

Μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες στα παρακάτω link

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.